Hoe Outlook.com tweestapsverificatie uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Outlook.com tweestapsverificatie uit te schakelen
Hoe Outlook.com tweestapsverificatie uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Outlook.com en meld u aan. Wanneer u wordt gevraagd om uw identiteit te verifiëren, schakelt u het Vraag me niet meer op dit apparaat selectievakje in.
  • Kies als alternatief Houd me aangemeld wanneer u zich aanmeldt. Tweestapsverificatie wordt achterwege gelaten voor het apparaat.
  • Outlook vereist opnieuw authenticatie in twee stappen op het apparaat als uw account meer dan 60 dagen inactief is.

Het instellen van authenticatie in twee stappen is een slimme manier om uw Outlook.com-account veilig te houden. Voor apparaten die alleen u gebruikt, wilt u wellicht authenticatie in twee stappen uitschakelen om sneller toegang te krijgen tot e-mailberichten. Op deze vertrouwde apparaten log je één keer in met je wachtwoord en code; daarna logt u alleen in met het wachtwoord. Als een vertrouwd apparaat verloren gaat, gebruik dan een willekeurige browser om deze gemakkelijke toegang in te trekken.

Schakel authenticatie in twee stappen uit voor Outlook.com voor een specifiek apparaat

Een computer of mobiel apparaat zo instellen dat authenticatie in twee stappen niet vereist is telkens wanneer u Outlook.com opent:

  1. Open een browser op het apparaat dat u wilt autoriseren om authenticatie in twee stappen niet te vereisen en ga naar Outlook.com.
  2. Voer in het scherm Aanmelden uw Outlook.com-e-mailadres in (of een alias ervoor) en selecteer vervolgens Volgende.

    Als u automatisch bent aangemeld bij Outlook.com, selecteert u uw Profile-pictogram en kiest u Afmelden.

  3. Voer in het scherm Enter password uw Outlook.com-wachtwoord in.
  4. Selecteer optioneel Houd mij aangemeld. Tweestapsverificatie is niet toegestaan voor het apparaat, ongeacht of Aangemeld blijven is geselecteerd.

    Image
    Image
  5. Selecteer Aanmelden, of druk op Enter.

  6. Selecteer in het scherm Uw identiteit verifiëren de methode (sms, telefoon of e-mail) die u wilt gebruiken om de verificatiecode te ontvangen.
  7. Afhankelijk van de methode die je hebt gekozen, voer je je telefoonnummer of e-mailadres in om te verifiëren dat je de accounteigenaar bent en selecteer je Send code.
  8. Voer in het scherm Enter code de authenticatiecode in twee stappen in die u per e-mail, sms, telefoontje of de Microsoft-authenticatie-app hebt ontvangen.
  9. Selecteer het Don't ask me again on this device check box.
  10. Selecteer Verifiëren.

In de toekomst, wanneer u zich aanmeldt bij uw Outlook.com-account op dit apparaat, voert u uw Outlook.com-wachtwoord in, maar u voert de authenticatiecode in twee stappen niet in. Als uw account meer dan 60 dagen inactief is, wordt authenticatie in twee stappen automatisch ingeschakeld op het apparaat en heeft u de code de volgende keer dat u inlogt nodig.

Als een apparaat zoekraakt of u vermoedt dat iemand toegang heeft tot uw apparaat, trek dan alle rechten in die aan vertrouwde apparaten zijn verleend.

Aanbevolen: