Netwerkinstellingen resetten in Windows 10

Inhoudsopgave:

Netwerkinstellingen resetten in Windows 10
Netwerkinstellingen resetten in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Om de netwerkinstellingen te resetten, ga naar Startmenu > Instellingen > Netwerk en internet > Status > Netwerk resetten.
  • Als je een VPN of een proxyserver hebt, moet deze mogelijk opnieuw worden geconfigureerd na de reset.
  • Het resetten van netwerkinstellingen verwijdert en installeert elke netwerkadapter die op uw systeem is geïnstalleerd.

Dit artikel legt uit hoe u uw netwerkinstellingen op Windows 10 kunt resetten.

Netwerkinstellingen resetten in Windows 10

Het gebruik van het hulpprogramma voor netwerkherstel in Windows 10 is vrij eenvoudig.

  1. Ga naar Startmenu > Instellingen en selecteer vervolgens Netwerk en internet.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het linkernavigatievenster Status om er zeker van te zijn dat u het netwerkstatusvenster bekijkt. Scroll dan naar beneden tot je de Network Reset link ziet.

    Image
    Image
  3. Klik op de Network Reset link en bekijk het Network Reset informatiebericht. Als je klaar bent om je reset-instellingen te netwerken, selecteer je Nu resetten.

    Image
    Image
  4. Selecteer Yes in het bevestigingsvenster voor netwerkreset. Hierdoor wordt het resetproces gestart en wordt uw computer opnieuw opgestart.

    Image
    Image
  5. Je krijgt een waarschuwing wanneer de computer op het punt staat opnieuw op te starten. U zou voldoende tijd moeten hebben om uw werk op te slaan en alle toepassingen te sluiten.

    Image
    Image
  6. Wanneer de computer opnieuw opstart, zul je merken dat je netwerkverbinding niet actief is. Dit komt omdat uw netwerkkaart opnieuw is ingesteld en de vorige verbinding heeft verbroken. Selecteer gewoon het netwerkpictogram, kies het netwerk waarmee u opnieuw verbinding wilt maken en kies Connect.

    Image
    Image
  7. Als uw TCP/IP-instellingen zijn ingesteld om automatisch te detecteren, moet uw netwerkverbinding de juiste netwerkinstellingen detecteren en zonder problemen verbinding maken met internet.

Resterende instellingen herstellen

Als je een VPN-client of andere netwerksoftware hebt geconfigureerd voordat je het netwerk opnieuw instelt, moet je ze mogelijk opnieuw configureren om ze weer aan het werk te krijgen.

Het repareren van deze software is net zo eenvoudig als het openen van de VPN-software en het invoeren van uw IP-adres en andere instellingen zoals u deed toen u de software oorspronkelijk installeerde.

Als u verbinding maakte met een bedrijfsnetwerk via een proxyserver, moet u mogelijk uw proxyserverinstellingen opnieuw configureren.

  1. Selecteer het Start menu en typ Internet Options. Selecteer Internetopties.

    Image
    Image
  2. In het Internet Opties venster, selecteer de Verbindingen tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer de LAN-instellingen-knop en selecteer in het venster LAN-instellingen Gebruik een proxyserver voor uw LAN. Typ in het veld Address het adres voor uw zakelijke LAN-proxyserver. Selecteer OK in beide vensters om de wijzigingen te accepteren.

    Image
    Image

    Als u de juiste proxyserverinstellingen niet weet, neem dan contact op met uw IT-helpdesk om het juiste netwerkadres en de juiste poort van uw proxyserver te vragen.

  4. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren en uw netwerkkaart opnieuw verbinden met uw bedrijfsnetwerk.

Wat doet een Windows 10 netwerkreset?

Het resetten van netwerkinstellingen in Windows 10 zou een laatste redmiddel moeten zijn. Wanneer u een netwerkreset start, wordt elke netwerkadapter die momenteel op uw systeem is geïnstalleerd, verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

De Network Reset Utility werd oorspronkelijk door Microsoft geïntroduceerd na de build van de Windows 10 Jubileumupdate (versie 1607), zodat mensen snel netwerkproblemen konden oplossen die door de update werden veroorzaakt. Het hulpprogramma is nog steeds aanwezig om mensen te helpen bij het oplossen van netwerkverbindingsproblemen.

Het hulpprogramma voor het resetten van het netwerk zet ook elk netwerkonderdeel op uw systeem terug naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. De componenten die gereset worden zijn als volgt:

  • Winsock: Dit is een interface voor toepassingen die invoer- en uitvoerverzoeken naar internet afhandelt.
  • TCP/IP: Dit staat voor Transmission Control Protocol/Internet Protocol en zorgt ervoor dat alle netwerkapparaten op uw computer via internet kunnen communiceren.

Als je een van deze instellingen hebt aangepast vanuit hun standaardwaarden, moet je die instellingen noteren, want als je een netwerkreset uitvoert, worden alle aangepaste instellingen verwijderd.

De meeste mensen hebben echter al deze componenten ingesteld om automatisch te detecteren, dus in de meeste gevallen zult u geen problemen zien na een netwerkreset.

FAQ

    Hoe verander ik mijn netwerk van openbaar naar privé in Windows 10?

    Als u een draadloos netwerk wilt wijzigen van openbaar naar privé, selecteert u het Wi-Fi-pictogram en selecteert u vervolgens Eigenschappen > Netwerkprofiel > PrivéKlik voor een bekabelde verbinding met de rechtermuisknop op het pictogram Ethernet en vervolgens Open netwerk- en internetinstellingen > Eigenschappen> Netwerkprofiel > Privé

    Hoe schakel ik netwerkdetectie in Windows 10 in?

    Om netwerkdetectie in of uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Wijzig geavanceerde instellingen voor delen.

Aanbevolen: