Cloud-verbonden e-bikes kunnen uw rit soepeler maken

Inhoudsopgave:

Cloud-verbonden e-bikes kunnen uw rit soepeler maken
Cloud-verbonden e-bikes kunnen uw rit soepeler maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Harley Davidson-uitloper Serial 1 zegt dat zijn nieuwste e-bikes een van de eersten zullen zijn die de cloudsoftware van Google zullen integreren.
  • De e-bikes gebruiken de cloud voor beveiligingsfuncties, navigatie en ritgegevens.
  • Beveiligingsexperts zeggen dat internetconnectiviteit de gegevens van je fiets kwetsbaar kan maken en bloot kan stellen aan hackers.
Image
Image

Een groeiend aantal e-bikes maakt gebruik van dataverbindingen om je rit te verbeteren, maar experts waarschuwen dat ze kwetsbaar kunnen zijn voor hackers en privacylekken.

Serial 1 zegt dat zijn nieuwste fietsen een van de eersten zullen zijn die de cloudsoftware van Google zullen integreren. De e-bikes zullen de cloud gebruiken voor beveiligingsfuncties, navigatie en ritgegevens. Met de softwareverbeteringen kan de nieuwe technologie de gegevens van je fiets echter kwetsbaar maken.

"Als Facebook er ondanks de enorme regeldruk niet achter kan komen wie hun gegevens gebruikt en hoe, kunt u er zeker van zijn dat er geen echte privacy is in deze gegevens", John Bambenek, een cyberbeveiligingsexpert bij Netenrich, een digitale IT- en beveiligingsbedrijf, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Veel consumenten zullen daar waarschijnlijk oppervlakkig over nadenken ('wie geeft er om hoe hard ik op mijn fiets rijd'), maar de echte vraag is welke gegevens worden verzameld en gegenereerd waar de consumenten zich niet van bewust zijn."

Verbonden ritten

Serial 1, een uitloper van de legendarische motorfabrikant Harley Davidson, zei dat zijn fietsen een groot aantal hightech-functies zullen hebben. Als de Pinpoint-modus van Serial 1 is ingeschakeld, kunnen gebruikers hun Serial 1 eBike nauwkeurig volgen, bewaken en digitaal vergrendelen, ongeacht waar deze zich ten opzichte van hen bevindt.

De fietsen integreren Google Maps voor stapsgewijze gegevens, zodat u fietsspecifieke routes kunt vinden, waaronder lokale fietspaden, fietspaden en fietspaden. De cloudgegevens worden ook gebruikt om snelheid, efficiëntie, afstand en batterijbereik te tonen.

Image
Image

"Het is opwindend om te zien hoe Serial 1 de transportervaringen verbetert met data en analyses", zegt Matthias Breunig, de directeur van wereldwijde automotive-oplossingen bij Google Cloud, in een persbericht. "We zijn verheugd om de Intelligent Product Essentials-oplossing van Google Cloud aan Serial 1-rijders te bieden en eBike-ervaringen te bieden die veilig en gepersonaliseerd zijn voor elke interactie."

Cloud-verbindingen stellen e-bike-makers in staat om softwarefixes via internet te verzenden, zei Sridhar Santhanam, de CEO van Nanoheal, een apparaatbeheerplatform, in een e-mail.

"Wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat software- en firmware-updates niet exclusief zijn voor onze laptops, maar nu van invloed zijn op onze slimme televisies, onze telefoons, onze FitBits en ja, zelfs onze e-bikes," zei Santhanam.

Marshall Cheek, de directeur verkeerstechniek en oplossingen bij Cubic Transportation Systems, voorspelde dat in de toekomst cloudverbindingen fietsen de mogelijkheid zouden kunnen geven om automatisch hun aanwezigheid op kruispunten aan te kondigen.

"Dit heeft het voordeel dat het de juiste fasebewegingen oproept, het signaal op de juiste manier voor de fietser timet en gemotoriseerde voertuigen waarschuwt dat er een fietser in de buurt is," voegde Cheek eraan toe. "Ik denk ook dat je zult zien dat fietsers meer invloed gaan uitoefenen op de timing van de verkeerslichten - en steeds meer een overweging gaan worden in adaptieve signaalcontrolesystemen."

Image
Image

Als je fiets geen cloudverbinding heeft, kun je er zelfs een toevoegen aan een ouder model. See. Sense heeft een mobiele fietsbeveiligingstracker ontworpen genaamd See. Sense Knowhere die zowel GPS als mobiele netwerktechnologie gebruikt. Met het apparaat kunnen gebruikers hun fietsen automatisch lokaliseren en volgen vanaf een smartphone gedurende maximaal drie maanden op een batterijlading.

De See. Sense-eenheid is ongeveer half zo groot als een pak speelkaarten en is ontworpen om veilig onder het zadel of de bidonhouder van elke fiets te passen. "We hebben genoeg van fietsvandalisme en diefstal", zei Philip McAleese, CEO van See. Sense, in een persbericht. "Knowhere is ontwikkeld nadat we hadden geluisterd naar wat onze fietsgemeenschap wilde. Als de fiets wordt verplaatst of ermee wordt geknoeid, zal Knowhere een alarm laten afgaan en de rijder onmiddellijk een sms sturen; we noemen dit 'Fight Mode'."

Open voor aanval?

Hoewel met de cloud verbonden e-bikes gemak kunnen bieden, kunnen ze uw rit ook blootstellen aan softwarekwetsbaarheden. Alles, inclusief fietsen, dat met internet is verbonden, kan worden gehackt, vertelde Casey Ellis, de oprichter en CTO van het cyberbeveiligingsbedrijf Bugcrowd, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Er is absoluut behoefte aan goede beveiligingscontroles en continue beoordeling om ervoor te zorgen dat de fietsen zelf, de gegevens die ze genereren en de cloud waarin de gegevens worden opgeslagen, veilig blijven", voegde Ellis eraan toe.

Cybersecurity-consultant Joseph Steinberg zei dat dieven cloudverbindingen kunnen gebruiken om fietsen op te sporen en te stelen. "In het ergste geval, iemand die de controle over de fiets overneemt terwijl deze wordt bereden en een crash veroorzaakt", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: