Een Uber-rit bestellen via Google Maps

Inhoudsopgave:

Een Uber-rit bestellen via Google Maps
Een Uber-rit bestellen via Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Zoek in Google Maps een routebeschrijving naar het adres en tik op het tabblad rideshare-services (de persoon met een koffer).
  • Als iemand je een adres stuurt in Facebook Messenger, tik je erop om opties voor het delen van ritten te zien, waaronder Uber en Lyft.
  • Je moet inloggen op de Uber-app op je telefoon om ritten te boeken via Google Maps en Facebook Messenger.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een rit met Uber boekt vanuit de Google Maps-app voor Android of iOS. Je kunt ook een Uber boeken met Facebook Messenger.

Een Uber bestellen via Google Maps

In Google Maps kun je de prijs- en tijdopties van Uber naast andere vervoersopties bekijken. Je logt in op de Uber-app op je telefoon om ritten te boeken via Google Maps. Zo boek je een rit met Uber op je iPhone of Android-telefoon:

  1. Zoek in Google Maps naar het adres of de naam van uw gewenste bestemming en tik vervolgens op Routebeschrijving.
  2. Tik op het tabblad rideshare-services (de persoon met een koffer) om de Uber-ritopties te zien, mogelijk samen met opties van andere services zoals Lyft.

    Image
    Image
  3. Als je een Uber-rit wilt boeken, tik je op Request onder het gewenste type Uber-rit. Nadat je de rit hebt aangevraagd, zie je wanneer een chauffeur deze accepteert en kun je de voortgang van de auto op weg naar jou en op weg naar je opgegeven bestemming bekijken.

Google Maps vergelijkt hoe lang de vervoersopties zullen duren (samen met het vergelijken van de prijzen voor ritdeeldiensten). Een rit met Lyft of de metro kan bijvoorbeeld sneller of goedkoper zijn.

Bestel een Uber met Facebook Messenger

Je kunt ook een Uber- of Lyft-rit bestellen via de Facebook Messenger-app. Wanneer iemand je een adres in een bericht stuurt, tik je erop om de opties voor het delen van ritten te zien en tik je vervolgens op Uber om een rit te boeken. Wanneer je een rit aanvraagt via Facebook Messenger, kun je je voortgang delen met iemand die je wilt ontmoeten, zodat ze je reis in de gaten kunnen houden.

Als je geen rideshare-opties ziet in Google Maps of Facebook Messenger, zorg er dan voor dat je de nieuwste versies gebruikt door je apps up-to-date te houden op iOS of Android.

Aanbevolen: