Hoe code 31-fouten in Windows op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe code 31-fouten in Windows op te lossen
Hoe code 31-fouten in Windows op te lossen
Anonim

De Code 31-fout is een van de verschillende foutcodes van Apparaatbeheer. Het wordt veroorzaakt door een aantal redenen die voorkomen dat Windows het stuurprogramma voor het specifieke hardwareapparaat laadt. Ongeacht de hoofdoorzaak is het oplossen van een foutcode 31 vrij eenvoudig.

Als u de code 31-fout op de Microsoft ISATAP-adapter in Windows Vista ziet, kunt u de fout negeren. Volgens Microsoft is er geen echte fout.

De Code 31-fout wordt bijna altijd op de volgende manier weergegeven:

Dit apparaat werkt niet goed omdat Windows de benodigde stuurprogramma's voor dit apparaat niet kan laden. (Code 31)

Uw scherm kan er als volgt uitzien:

Image
Image

Details over foutcodes van Apparaatbeheer, zoals Code 31, zijn beschikbaar in het gedeelte Apparaatstatus in de eigenschappen van het apparaat.

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u de code 31-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer.

De Code 31-fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat in Apparaatbeheer, maar de meeste Code 31-fouten verschijnen op optische stations zoals cd- en dvd-stations.

Bij elk besturingssysteem van Microsoft kan een code 31 Device Manager-fout optreden, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en meer.

Een code 31-fout herstellen

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De code 31-fout kan afkomstig zijn van een tijdelijke geheugenstoring.
  2. Heb je een apparaat geïnstalleerd of een wijziging aangebracht in Apparaatbeheer net voordat de Code 31-fout verscheen? Als dit het geval is, is het mogelijk dat de door u aangebrachte wijziging de code 31-fout heeft veroorzaakt.

    Maak de wijziging indien mogelijk ongedaan, start uw pc opnieuw op en controleer opnieuw op de code 31-fout.

  3. Rol het stuurprogramma terug naar een versie vóór uw updates.
  4. Gebruik Systeemherstel om recente wijzigingen met betrekking tot Apparaatbeheer ongedaan te maken.
  5. Verwijder de registerwaarden UpperFilters en LowerFilters. Een veelvoorkomende oorzaak van Code 31-fouten is de beschadiging van twee registerwaarden in de registersleutel van de dvd/cd-rom-driveklasse.

    Het verwijderen van vergelijkbare waarden in het Windows-register kan ook de oplossing zijn voor een Code 31-fout die verschijnt op een ander apparaat dan een dvd- of cd-station. De tutorial van UpperFilters/LowerFilters die hierboven is gelinkt, laat je precies zien wat je moet doen.

    Sommige mensen hebben geluk gehad met het verwijderen van de hele sleutel die de waarden UpperFilters en LowerFilters bevat. Als het verwijderen van de specifieke waarden de code 31-fout niet oplost, probeer dan een back-up te maken van de registersleutel die u in die tutorial hierboven identificeert en verwijder vervolgens de registersleutel, start opnieuw op, herstel de registersleutel van de back-up en start opnieuw op.

  6. Update de stuurprogramma's voor het apparaat. Het installeren van de nieuwste door de fabrikant geleverde stuurprogramma's voor een apparaat met de code 31-fout is een waarschijnlijke oplossing voor dit probleem.
  7. Installeer de Microsoft ISATAP-netwerkadapter opnieuw als de code 31-fout te maken heeft met het niet goed werken van de MS ISATAP-adapter.

    Open Apparaatbeheer en open het Action > Legacy hardware toevoegen scherm. Start de wizard en selecteer Installeer de hardware die ik handmatig selecteer uit een lijst (Geavanceerd) Klik door de stappen en kies Netwerkadapters >Microsoft > Microsoft ISATAP Adapter uit de lijst.

  8. Vervang de hardware. Als laatste redmiddel moet u mogelijk de hardware vervangen die de code 31-fout bevat.

    Het is ook mogelijk dat het apparaat niet compatibel is met deze versie van Windows. Controleer de Windows-hardwarecompatibiliteitslijst om zeker te zijn.

    Als je ervan overtuigd bent dat hardware niet de oorzaak is van deze specifieke Code 31-fout, kun je proberen om Windows-problemen automatisch te herstellen. Als dat niet werkt, probeer dan een schone installatie van Windows. We raden je aan geen van beide te doen voordat je de hardware probeert te vervangen, maar het kan zijn dat je ze een kans moet geven als je geen andere opties meer hebt.

Meer hulp nodig?

Als je dit probleem met Code 31 niet zelf wilt oplossen, zijn er meer opties beschikbaar om je computer te repareren, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van je bestanden, het kiezen van een reparatie service en nog veel meer.

FAQ

    Hoe los ik Windows code 28 fouten op?

    Probeer de computer opnieuw op te starten om fouten in code 28 op te lossen, wat meestal betekent dat er een stuurprogramma ontbreekt. Als je onlangs een apparaat hebt geïnstalleerd of een wijziging hebt aangebracht in Apparaatbeheer, maak je de wijziging ongedaan. Mogelijk moet u het nieuwe apparaat verwijderen of opnieuw configureren of de stuurprogramma's bijwerken.

    Hoe los ik Windows-foutcode 0xc000000d op?

    Deze foutcode betekent dat u uw pc moet repareren omdat het bestand Boot Configuration Data (BCD) een probleem heeft. Probeer het hulpprogramma Automatische opstartherstel uit te voeren. Of ga naar de opdrachtprompt en voer bootrec /rebuildbcd in om het BCD-bestand opnieuw op te bouwen.

    Hoe los ik Windows-foutcode 0xc0000001 op?

    Om Windows-foutcode 0xc0000001 op te lossen, verwijdert u alle randapparatuur en sluit u deze opnieuw aan om te zien of u het probleem kunt isoleren. Zorg ervoor dat uw RAM, PCI-kaart, CPU en harde schijf allemaal correct zijn geïnstalleerd. U kunt ook proberen een eerdere systeemstatus te herstellen of uw besturingssysteem opnieuw te installeren.

Aanbevolen: