Hoe problemen op te lossen tijdens het Windows-aanmeldingsproces

Inhoudsopgave:

Hoe problemen op te lossen tijdens het Windows-aanmeldingsproces
Hoe problemen op te lossen tijdens het Windows-aanmeldingsproces
Anonim

Soms gaat je computer aan zoals je zou verwachten, kom je op het Windows-inlogscherm, maar dan gebeurt er iets. Uw computer kan vastlopen, vanzelf opnieuw opstarten of gewoon stoppen en niet meer reageren op wat u ook doet.

Misschien zie je het inlogscherm, maar na het invoeren van je wachtwoord gebeurt er niets. Aan de andere kant kun je misschien inloggen, maar dan loopt Windows vast en moet je handmatig opnieuw opstarten. Aan de andere kant, misschien lijkt Windows te starten, maar je bureaublad verschijnt nooit en het enige wat je kunt doen is je muis over een leeg scherm bewegen.

Ongeacht de bijzonderheden, dit is de gids voor het oplossen van problemen die u kunt gebruiken als Windows grotendeels opstart, maar u niet kunt inloggen of uw bureaublad nooit volledig wordt geladen.

Er zijn ook oplossingen voor een computer die niet kan worden ingeschakeld, zoals het opnieuw plaatsen van elementen in uw pc, controleren op kortsluitingen en het testen van uw voeding.

Deze stappen zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Hoe problemen met stoppen, bevriezen en opnieuw opstarten tijdens Windows-aanmelding op te lossen

  1. Start Windows in de veilige modus. Als het volledig start, start u uw computer vanaf daar opnieuw op zoals u dat normaal zou doen en kijkt u of Windows correct start. Een mislukte update of een eenmalig opstartproces kan soms problemen veroorzaken bij het stoppen, vastlopen of opnieuw opstarten tijdens het inlogproces. Vaak is alles wat Windows nodig heeft een schone start in Veilige modus en vervolgens een herstart om het probleem op te lossen.

    Image
    Image
  2. Start Windows met de laatst bekende juiste configuratie als je Windows 7 of Vista hebt.(Latere versies hebben deze functie niet.) Hiermee worden de instellingen van het stuurprogramma en het register teruggezet in de staat waarin ze zich bevonden toen Windows voor het laatst correct werd opgestart en afgesloten, waardoor uw computer mogelijk weer naar behoren werkt.

    Dit werkt natuurlijk alleen als de oorzaak van uw Windows-aanmeldingsprobleem te maken heeft met het register of een stuurprogrammaconfiguratie.

    Image
    Image

    Het is veilig om de Veilige modus te proberen vóór de laatst bekende juiste configuratie, omdat de waardevolle informatie die is opgeslagen in het register om de laatst bekende juiste configuratie correct te laten werken, pas wordt geschreven als Windows succesvol is gestart in de normale modus.

  3. Repareer uw Windows-installatie. Een veelvoorkomende reden voor het mislukken van Windows tussen het inlogscherm en het succesvol laden van het bureaublad is omdat een of meer belangrijke Windows-bestanden beschadigd zijn of ontbreken. Door Windows te repareren worden deze belangrijke bestanden vervangen zonder iets anders op uw computer te verwijderen of te wijzigen.

    Image
    Image

    In Windows 11, 10, 8, 7 en Vista wordt dit een opstartreparatie genoemd. In Windows XP wordt dit een reparatie-installatie genoemd.

    De Windows XP-reparatie-installatie is ingewikkelder en heeft meer nadelen dan de opstartreparatie die beschikbaar is in latere Windows-besturingssystemen. Als u Windows XP gebruikt, kunt u het beste wachten tot u stap 4, 5 en 6 hebt geprobeerd voordat u dit probeert.

  4. Start Windows in de veilige modus en gebruik vervolgens Systeemherstel om recente wijzigingen ongedaan te maken. Windows kan tijdens het inlogproces vastlopen, stoppen of opnieuw opstarten vanwege schade aan een stuurprogramma, belangrijk bestand of een deel van het register. Een systeemherstel zal al deze dingen terugbrengen naar een tijd waarin uw computer nog werkte, wat uw probleem volledig zou kunnen oplossen.

    Image
    Image

    Als je om de een of andere reden niet naar de Veilige modus kunt gaan, kun je ook een systeemherstel uitvoeren via de opstartinstellingen (beschikbaar voor Windows 11/10/8 via Geavanceerde opstartopties). Gebruikers van Windows 7 en Vista hebben toegang tot de Veilige modus in Opties voor systeemherstel, die beschikbaar zijn via het menu Geavanceerde opstartopties en vanaf uw installatie-dvd voor Windows 7 of Windows Vista.

    U kunt een systeemherstel niet ongedaan maken als u dit doet vanuit de veilige modus, opstartinstellingen of systeemherstelopties. Het maakt je misschien niet uit, aangezien je toch niet normaal bij Windows kunt komen, maar het is iets waar je je bewust van moet zijn.

  5. Scan uw computer op virussen, opnieuw vanuit de veilige modus. Als je problemen hebt om zelfs maar zo ver te komen, wil je misschien gratis opstartbare antivirusprogramma's aanschaffen voor sommige programma's die zelfs zonder toegang tot Windows op virussen scannen. Een virus of ander soort malware heeft mogelijk een specifiek genoeg probleem met een deel van Windows veroorzaakt om het tijdens het inloggen te laten mislukken.
  6. Wis de CMOS. Als u het BIOS-geheugen op uw moederbord wist, worden de BIOS-instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Een verkeerde BIOS-configuratie kan de reden zijn dat Windows niet helemaal naar het bureaublad kan.

    Als het wissen van de CMOS je Windows-aanmeldingsprobleem oplost, zorg er dan voor dat alle wijzigingen die je aanbrengt in het BIOS één voor één worden voltooid, zodat als het probleem terugkeert, je weet welke verandering de oorzaak was.

  7. Vervang de CMOS-batterij als uw computer meer dan drie jaar oud is of voor langere tijd niet heeft gestaan.

    CMOS-batterijen zijn erg goedkoop en een batterij die niet langer opgeladen blijft, kan op elk moment tijdens het opstartproces van een computer allerlei vreemd gedrag veroorzaken, helemaal tot aan het laden van het Windows-bureaublad.

  8. Plaats alles opnieuw op uw computer dat u kunt. Door opnieuw te plaatsen worden de verschillende verbindingen binnen uw computer hersteld en kan het probleem worden verholpen dat verhindert dat Windows volledig opstart.

    Probeer de volgende hardware opnieuw te plaatsen en kijk of Windows volledig start:

    • Plaats alle interne data- en stroomkabels opnieuw.
    • Plaats de geheugenmodules opnieuw.
    • Plaats eventuele uitbreidingskaarten opnieuw.

    Ontkoppel en sluit ook je toetsenbord, muis en andere externe apparaten aan.

  9. Controleer op kortsluitingen in uw computer. Een elektrische kortsluiting is soms de oorzaak van problemen tijdens het Windows-aanmeldingsproces, met name herstartlussen en harde bevriezingen.
  10. Test het RAM-geheugen. Gratis geheugentestprogramma's maken dit gemakkelijk. Als een van de RAM-modules van uw computer volledig uitv alt, gaat uw computer niet eens aan. Meestal zal echter slechts een deel van het geheugen van uw computer het begeven.

    Als uw systeemgeheugen niet werkt, kan uw computer op elk moment vastlopen, stoppen of opnieuw opstarten, ook tijdens of na het aanmeldingsproces van Windows.

    Vervang het geheugen in uw computer als de geheugentest een probleem aantoont.

    Zorg ervoor dat je je best hebt gedaan om de stappen voor probleemoplossing tot deze te voltooien. Stap 11 en 12 omvatten beide moeilijkere en destructieve oplossingen voor Windows die niet volledig opstart. Het kan zijn dat een van de onderstaande oplossingen nodig is om uw probleem op te lossen, maar als u tot nu toe niet ijverig bent geweest bij het oplossen van problemen, kunt u niet zeker weten dat een van de eenvoudigere oplossingen hierboven niet de juiste is een.

  11. Test de harde schijf. Gratis testprogramma's voor harde schijven maken dit gemakkelijk. Een fysiek probleem met uw harde schijf is zeker een reden waarom Windows mogelijk niet volledig opstart. Een harde schijf die informatie niet correct kan lezen en schrijven, kan de bestanden die nodig zijn om Windows te starten niet laden.

    Vervang je harde schijf als je tests een probleem aantonen. Nadat u de harde schijf hebt vervangen, moet u een nieuwe installatie van Windows uitvoeren.

    Als er geen problemen met de harde schijf worden gevonden, is de harde schijf fysiek in orde, wat betekent dat de oorzaak van uw probleem bij Windows moet liggen, in welk geval de volgende stap het probleem zal oplossen.

  12. Voer een schone installatie van Windows uit. Bij dit type installatie wordt de schijf waarop Windows is geïnstalleerd volledig gewist en vervolgens wordt het besturingssysteem helemaal opnieuw geïnstalleerd.

    In stap 3 hebben we u geadviseerd dit probleem op te lossen door Windows te repareren. Aangezien die methode om belangrijke Windows-bestanden te repareren niet-destructief is, moet je ervoor zorgen dat je dat hebt geprobeerd vóór de volledig destructieve, laatste schone installatie in deze stap.

FAQ

    Hoe log ik in als beheerder in Windows 10?

    Eerst moet u het beheerdersaccount inschakelen via de opdrachtprompt. Typ cmd in het Windows-zoekvak; selecteer onder Command Prompt Run as Administrator Typ net user administrator /active:yes en druk vervolgens op Enter Nu heb je de mogelijkheid om in te loggen met het beheerdersaccount.

    Hoe verwijder ik een inlogwachtwoord in Windows 10?

    Om uw Windows-wachtwoord in Windows 10 te verwijderen, opent u het Configuratiescherm en selecteert u Gebruikersaccounts Kies Wijzigingen aanbrengen naar mijn account in pc-instellingen > Aanmeldopties Selecteer onder Wachtwoord Wijzigen, typ uw huidige wachtwoord en selecteer Volgende Wijzig het wachtwoord of laat deze pagina leeg als u geen Windows-inlogwachtwoord wilt.

    Hoe log ik in op Windows 10 zonder wachtwoord?

    Als je geen toegang meer hebt tot Windows 10, probeer dan het wachtwoord van je Microsoft-account opnieuw in te stellen, waardoor ook het aanmeldingswachtwoord van Windows wordt gewijzigd. Of selecteer Reset Password en beantwoord de beveiligingsvragen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Een schone herinstallatie van Windows 10 is een laatste redmiddel.

Aanbevolen: