Een 2D-tekening omzetten in 3D-kunst in Paint 3D

Inhoudsopgave:

Een 2D-tekening omzetten in 3D-kunst in Paint 3D
Een 2D-tekening omzetten in 3D-kunst in Paint 3D
Anonim

Microsoft's Paint 3D-tool wordt meestal gebruikt voor het manipuleren en maken van 3D-modellen, maar je kunt ook beginnen met een 2D-afbeelding en een beetje magie uitvoeren, zoals hieronder beschreven, in wezen het "converteren" van een 2D-tekening in een 3D-object.

Helaas is het proces om dit te doen niet zo eenvoudig als een tik op een 2D-naar-3D-knop (zou dat niet fijn zijn!). Het converteren van een 2D-afbeelding naar een 3D-model kan het kopiëren van delen van de afbeelding inhouden, het gebruik van een penseel om kleuren en ontwerpen te schilderen, het roteren en positioneren van objecten, en meer.

Zo doe je het:

Maak het canvas groot genoeg voor twee afbeeldingen

Image
Image

Ga naar de Canvas sectie en sleep de vakken rond het canvas, of pas handmatig de breedte/hoogte waarden aan de rechterkant aan, om ervoor te zorgen dat het canvas niet alleen de 2D-beeld maar ook het 3D-model.

Als u dit doet, wordt het veel gemakkelijker om een voorbeeld van de afbeelding te nemen, zodat u dezelfde kleuren en vormen op het 3D-model kunt toepassen.

Ga naar Menu > Insert om de 2D-afbeelding op het canvas te importeren.

Gebruik de 3D Doodle Tools om de 2D-afbeelding te kopiëren

Image
Image

We moeten de vormen en kleuren van de afbeelding kopiëren. We doen dit onderdeel voor onderdeel.

In ons voorbeeld met deze bloem kun je zien dat we eerst de bloembladen hebben omlijnd met de zachte rand doodle, en daarna hetzelfde hebben gedaan met de stengel en bladeren.

Zodra de afbeelding is getraceerd, sleept u deze naar de zijkant om het 3D-model te bouwen. U kunt later aanpassingen doen. Voor nu willen we gewoon dat de verschillende delen van het 3D-model naast elkaar bestaan.

Kleur en vorm het model op basis van de 2D-afbeelding

Image
Image

Het is gemakkelijk om de 2D- en 3D-afbeeldingen te vergelijken omdat we ze naast elkaar hebben geplaatst. Gebruik dat in uw voordeel om snel de kleuren en specifieke vormen te identificeren die nodig zijn om de afbeelding in 3D opnieuw te creëren.

In het Borstels menu bevinden zich verschillende gereedschappen waarmee u rechtstreeks op het model kunt schilderen en tekenen. Omdat we een eenvoudige afbeelding hebben met gemakkelijke kleuren en lijnen, gebruiken we het gereedschap Emmer vullen om grote gebieden tegelijk te schilderen.

Het gereedschap Pipet onder het tekengereedschap is voor het identificeren van een kleur van het canvas. We kunnen dat gebruiken, samen met het gereedschap Vullen, om de bloem snel in dezelfde kleuren te schilderen als in de 2D-afbeelding.

U kunt het Stickers menu gebruiken om componenten van het 2D-beeld te selecteren, en vervolgens de Make 3D optie om het eraf te laten springen het canvas. Als u dit echter doet, wordt het beeld niet echt 3D, maar wordt het gewoon van de achtergrond geduwd.

Het is ook belangrijk om de 3D-kwaliteiten van het beeld te herkennen, zoals vlakheid, ronding en andere kenmerken die niet noodzakelijk duidelijk zijn als je naar de 2D-versie kijkt. Omdat we weten hoe bloemen er in het echt uitzien, kunnen we elk van de onderdelen selecteren en ze ronder, langer, dikker enz. maken op basis van hoe een echte bloem eruitziet.

Gebruik dezelfde methode om uw 3D-model aan te passen om het levensechter te maken. Dit zal voor elk model uniek zijn, maar bij ons voorbeeld moesten de bloembladen opgeschud worden, daarom gebruikten we de 3D-doodle met zachte rand in plaats van de scherpe rand, maar gebruikten we de scherpe rand voor het middengedeelte omdat het niet echt dezelfde stof.

Plaats de 3D-componenten op de juiste manier

Image
Image

Deze stap kan moeilijk zijn als je niet al bekend bent met het verplaatsen van objecten in een 3D-ruimte. Wanneer u een deel van uw model selecteert, krijgt u verschillende knoppen en bedieningselementen waarmee u het formaat kunt wijzigen, roteren en verplaatsen binnen het canvas.

Zoals je in ons voorbeeld kunt zien, kan de stengel vrij in elke positie worden bewogen, maar om het meer op een echte bloem te laten lijken, moet hij achter de bloembladen zijn, maar niet te ver erachter, anders riskeren we de twee maken helemaal geen verbinding.

Misschien merk je dat je constant in- en uitschakelt 3D-weergave zodat je kunt zien hoe alle verschillende onderdelen eruitzien als ze als een geheel worden gezien.

Afhankelijk van het gereedschap dat je gebruikt, kan het zijn dat je de objecten niet meer kunt verplaatsen. Gebruik gewoon Select om een item te kiezen dat u wilt verplaatsen.

Snijd het 3D-model optioneel bij van het canvas

Image
Image

Om het 3D-model uit het canvas te halen dat de 2D-afbeelding bevat, gaat u gewoon terug naar het Canvas-gebied en gebruikt u het bijsnijdgereedschap om uit te snijden wat u wilt behouden.

Als je dit doet, kun je het model exporteren naar een 3D-bestandsindeling zonder dat de originele afbeelding op de canvasachtergrond blijft plakken. Paint 3D ondersteunt exporteren naar GLB- en 3MF-bestanden.

Aanbevolen: