Hoeken omzetten van radialen naar graden in Excel

Inhoudsopgave:

Hoeken omzetten van radialen naar graden in Excel
Hoeken omzetten van radialen naar graden in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de functie DEGREES( angle ) om radialen naar graden om te zetten, waarbij angleis de radiale grootte of celverwijzing.
  • Of gebruik de PI-formule: =( hoek )180/PI(). PI heeft geen argument.

Dit artikel legt uit hoe je de DEGREES()-functie of PI-formule gebruikt om hoekmetingen van radialen naar graden om te zetten. Converteren naar graden is nodig als u een van de ingebouwde trigonometrische functies van Excel wilt gebruiken om de cosinus, sinus of tangens van een rechthoekige driehoek te vinden.

De syntaxis en argumenten van de functie GRADEN

Image
Image

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie.

De syntaxis voor de functie DEGREES() is:

=GRADEN(hoek)

Het hoekargument specificeert de hoek, in graden, die moet worden geconverteerd naar radialen. Specificeer een specifieke hoekgrootte (in radialen) of een celverwijzing naar de locatie waar de hoekgrootte zich bevindt.

Excel's GRADEN Functie Voorbeeld

Gebruik de functie DEGREES() om een hoek van 1,570797 radialen om te zetten in graden.

Als je niet zeker bent van het handmatig invoeren van formules in Excel, bekijk dan onze stapsgewijze formule-tutorial voor hulp.

Typ in een cel:

=GRADEN (1.570797)

of, als de waarde in cel A1 was opgeslagen, zou je ook kunnen typen:

=GRADEN(A1)

En in beide gevallen, als je op Enter drukt om de functie uit te voeren, zou je een resultaat van 90 graden moeten krijgen.

De functie DEGREES() ondersteunt ook aanwijzen-en-klikken-invoer met behulp van een functiedialoogvenster.

Alternatief: gebruik de PI-formule

Een alternatieve methode die niet afhankelijk is van de DEGREES()-formule is om de hoek (in radialen) te vermenigvuldigen met 180 en het resultaat vervolgens te delen door de wiskundige constante pi. Als u bijvoorbeeld 1,570797 radialen naar graden wilt converteren, gebruikt u de formule:

=1.570797180/PI()

Pi, de verhouding van de omtrek van een cirkel tot zijn diameter, heeft een afgeronde waarde van 3,14 en wordt in formules gewoonlijk weergegeven met de Griekse letter π. De waarde wordt uitgedrukt door de functie PI(), die geen argumenten toestaat.

Historische opmerking

De trig-functies van Excel gebruiken radialen in plaats van graden, want toen het programma voor het eerst werd gemaakt, waren de trig-functies ontworpen om compatibel te zijn met de trig-functies in het spreadsheetprogramma Lotus 1-2-3, dat ook radialen gebruikte en dat domineerde destijds de markt voor pc-spreadsheetsoftware.

Aanbevolen: