Audio-Technica AT-LP120XUSB-bk Review: een gebruiksvriendelijke draaitafel die je vintage platen kan omzetten in digitale audio

Inhoudsopgave:

Audio-Technica AT-LP120XUSB-bk Review: een gebruiksvriendelijke draaitafel die je vintage platen kan omzetten in digitale audio
Audio-Technica AT-LP120XUSB-bk Review: een gebruiksvriendelijke draaitafel die je vintage platen kan omzetten in digitale audio
Anonim

Bottom Line

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK is een moderne draaitafel met geweldige aanpassingsmogelijkheden en de mogelijkheid om vinylplaten om te zetten in een digitaal audioformaat.

Audio-Technica AT-LP120XUSB

Image
Image

We hebben de Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er is de afgelopen jaren een enorme opleving van analoge muziek geweest en de populariteit van vinylplaten is blijven stijgen. De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK is een prachtig ontworpen, eersteklas platenspeler die niet alleen uw favoriete platen afspeelt, maar ook uw platencollectie kan digitaliseren. We hebben de nieuwste manier van Audio-Technica getest om mee te gaan in de vinyltrend om erachter te komen of het gemakkelijk was om je favoriete albums op te zetten, platen af te spelen en je favoriete albums om te zetten in digitale bestanden.

Image
Image

Ontwerp: Modern maar plastic

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK is een lichtgewicht platenspeler met een modern design. De volledig zwarte, gepolijste metalen draaitafel wordt geleverd met een professionele, anti-resonantie, gegoten aluminium plaat en een vilten mat om trillingen te verminderen bij het afspelen van platen.

De draaitafel is uitgerust met een S-vormige toonarm, wat hem een moderne uitstraling geeft in vergelijking met traditionele rechte toonarmen. De toonarm accepteert de AT-HS6 universele ½ -mount headshell en AT-VM95E Dual Magnet phono-cartridge met 0,3 x 0,7 mil elliptische stylus, en de stylus kan worden geüpgraded om de audiokwaliteit en luisterervaring verder te verbeteren. Een stylus-upgrade zal helpen om rijkere tonen en scherpere auditieve details te produceren.

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK is een lichtgewicht platenspeler met een modern design.

In tegenstelling tot veel van zijn concurrenten in de premium draaitafelruimte (die vaak zijn gemaakt van gepolijst aluminium en hout van hoge kwaliteit), is de Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK voornamelijk gemaakt van plastic, inclusief de knoppen en wijzerplaten. Het is een vreemde keuze en dient om het high-end gevoel en de presentatie van de speler enigszins te verminderen, die er anders heel mooi uitziet.

Om de Audio-Technica draaitafel schoon te houden, is er een verwijderbare scharnierende stofkap. Stof is een groot probleem bij het afspelen van vinylplaten, omdat vuil op de plaat ervoor zorgt dat platen knetteren, sissen en overslaan, dus de hoes is een welkome toevoeging. Het houdt niet alleen de draaischijf schoon, het helpt ook de trillingen van de luidsprekers tijdens het afspelen te verminderen.

Image
Image

Instellen: snel en pijnloos

Door de Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK uit de doos te halen, konden we hem vrij snel in elkaar zetten, hoewel de instructies een beetje vaag waren. We installeerden het plateau en de vilten mat eenvoudig op de draaitafel, en de headshell en phono-cartridge op de Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK waren ook een fluitje van een cent om te installeren. Het balanceren van de toonarm was ook redelijk eenvoudig, het vergde slechts een paar trial-and-error aanpassingen van het contragewicht.

Image
Image

Prestaties: geweldige audio-uitvoer en formaatondersteuning

Tijdens het testen van de Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK realiseerden we ons dat hij er niet alleen geweldig uitziet, maar ook goed presteert. Nadat we een plaat op de draaitafel hadden gelegd, vonden we het gemakkelijk om de juiste snelheid te kiezen om de plaat af te spelen, met bedieningselementen voor 33/45/78 RPM direct naast de startknop.

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK bevat een DC-servomotor met directe aandrijving onder het plateau waardoor hij zeer snel kan draaien. Dankzij de direct aangedreven motor kan de draaitafel vrij ronddraaien zonder weerstand, waardoor de toonhoogte vrijwel onmiddellijk kan worden aangepast. De mogelijkheid om vrij rond te draaien maakt deze draaitafel perfect voor DJ's die platen mixen, omdat dit apparaat gemakkelijk het tempo kan aanpassen.

De ingebouwde voorversterker van de Audio-Technica AT-LP120USB-SV is erg handig voor degenen die geen stereo's hebben met een speciale phono-lijn. We waren in staat om te schakelen tussen de speciale versterker en de phono-lijnuitgang met een schakelaar op de achterkant. Het is ook geweldig voor vinylliefhebbers die geen krachtige stereosystemen met speciale versterkers hebben.

Image
Image

Geluidskwaliteit: verschilt van systeem tot systeem

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK klinkt over het algemeen geweldig, maar de geluidskwaliteit kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het systeem waarop de platenspeler is aangesloten. Bij het testen van de AT-VM95E Dual Magnet phono-cartridge met een speciale stereoversterker creëerde het een prachtig geluidsbeeld met heldere hoge tonen en rijke bas. Hoewel onze tests positief waren, is het geluid van de draaitafel meer afhankelijk van de kwaliteit van de luidsprekers, versterker en geluidsdynamiek van de kamer dan van andere modellen.

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK klinkt over het algemeen geweldig, maar de geluidskwaliteit kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het systeem waarop de platenspeler is aangesloten.

Image
Image

Bottom Line

Volgens de instructies die bij de Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK werden geleverd, hoefden we alleen de platenspeler via USB aan te sluiten en Audacity-opnamesoftware te downloaden om vinylplaten om te zetten naar digitale audio. Het omzetten van analoge audio naar digitaal was toen net zo eenvoudig als het selecteren van de draaitafel als ons invoerapparaat. Deze draaitafel is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun favoriete platen op te nemen of een zeldzame vinylcollectie te archiveren.

Prijs: Fatsoenlijke prijs voor wat het levert

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK kost ongeveer $ 250 en is een geweldige direct-drive draaitafel. Dit is een geweldige draaitafel die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook geweldige functionaliteit biedt.

Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK vs Sony PS-LX310BT

De Sony PS-LX310BT, met een prijs van ongeveer $ 178, is een geweldige draaitafel op instapniveau met Bluetooth-connectiviteit en heeft, net als de AT-LP120XUSB-BK, het extra voordeel dat hij via USB op uw computer kan worden aangesloten om platen te converteren naar digitaal. Beide modellen zijn van plastic, maar beide zijn ook redelijk aantrekkelijk en zullen niet op een negatieve manier opvallen zoals sommige van de goedkopere ogen in deze categorie. Het Sony-model overtreft de Audio-Technica grotendeels op basis van prijs; de audiokwaliteit van de laatste is zo drastisch beter dat het een prijsstijging van $ 121 rechtvaardigt.

Een uitstekende premium optie voor serieuze audiofielen

De Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK is een geweldige draaitafel voor diegenen die op zoek zijn naar een serieuze, enthousiaste optie. Liefhebbers van vinyl die geluid serieus nemen, zullen deze draaitafel willen hebben vanwege de aanpasbare functies en uitstekende geluidskwaliteit, zolang het maar is gekoppeld aan een vergelijkbaar high-end systeem.

Specs

  • Productnaam AT-LP120XUSB
  • Product Merk Audio-Technica
  • SKU AT-LP120XUSB-BK
  • Prijs $250.00
  • Gewicht 20,1 lbs.
  • Productafmetingen 17,8 x 13,86 x 5,57 inch.
  • Kleur Zilver en Zwart
  • Motor DC-servomotor
  • Aandrijfmethode Directe aandrijving
  • Draaitafel Gegoten Aluminium
  • Koppel >1.0 kgf.cm
  • Remsysteem Elektronische rem
  • Signaal-ruisverhouding >50 dB
  • Uitgangsniveau Voorversterker “PHONO”: 4 mV nominaal bij 1 kHz, 5 cm/sec Voorversterker “LINE”: 240 mV nominaal bij 1 kHz, 5 cm/sec
  • Phono-voorversterkerversterking: 36 dB nominaal, RIAA geëgaliseerd
  • USB-functie A/D, D/A – 16-bit/44,1 kHz of 48 kHz USB selecteerbaar
  • Vereiste voeding 120V AC, 60 Hz
  • Toonarmtype Gebalanceerde S-vormige toonarm met afneembare headshell
  • Effectieve armlengte 230,5 mm
  • Overhang 16 mm
  • Trackingfouthoek Minder dan 3 graden
  • Toepasselijk cartridgegewicht 3,5-8,5 g
  • Anti-skating bereik 0-4 g
  • Vervangende stylus AT-VMN95E

Aanbevolen: