Een nummer aanvragen op Twitch

Inhoudsopgave:

Een nummer aanvragen op Twitch
Een nummer aanvragen op Twitch
Anonim

Wat te weten

  • Nightbot: Voer !songs request in gevolgd door een YouTube- of Soundcloud-URL in de chat.
  • Moobot: Voer !songgrequest in gevolgd door een YouTube-URL in de chat.

Dit artikel legt uit hoe je een nummer op Twitch kunt aanvragen met Nightbot of Moobot.

Een nummer aanvragen met Nightbot

Nightbot is een Twitch-chatbot die veel functies kan uitvoeren, waaronder het aannemen van nummerverzoeken. Om een nummer op Twitch met Nightbot aan te vragen, moet je een kanaal vinden dat nummerverzoeken accepteert en verifiëren dat het Nightbot gebruikt. Zodra je dat hebt gedaan, kun je een opdracht gebruiken om Nightbot te vragen een nummer van Soundcloud of YouTube af te spelen.

Zo vraag je een nummer aan op Twitch van Nightbot:

  1. Zoek een nummer op Soundcloud of YouTube en kopieer de URL.

    Image
    Image
  2. Typ in Twitch-chat !songsrequest.

    Image
    Image
  3. Plak de URL van Soundcloud of YouTube en druk op enter.

    Image
    Image
  4. Nightbot zal je nummer in de wachtrij plaatsen, en het zal spelen tenzij de streamer het afwijst.

Een nummer aanvragen met Moobot

Moobot is een andere Twitch-chatbot die wordt gebruikt om nummers aan te vragen. Om een nummer op Twitch met Moobot aan te vragen, moet je een kanaal vinden met Moobot, de URL voor een nummer van YouTube halen en vervolgens een chatopdracht gebruiken om dat nummer aan te vragen.

Zo vraag je een nummer aan op Twitch met Moobot:

  1. Zoek een nummer op YouTube en kopieer de URL.

    Image
    Image
  2. Typ in Twitch-chat !songrequest.

    Image
    Image
  3. Plak de YouTube-URL en druk op enter.

    Image
    Image
  4. Moobot zal het gevraagde nummer aan de afspeellijst toevoegen.

Hoe vraag je een nummer aan op Twitch?

Als je een nummerverzoek wilt doen op Twitch, moet je een stream bekijken die nummerverzoeken toestaat, en de streamer moet op dat moment nummerverzoeken accepteren. Niet alle streams bevatten deze optie, en degenen die dat wel doen, doen dit misschien niet altijd. Er kunnen ook aanvullende beperkingen zijn, afhankelijk van het kanaal, zoals ze alleen verzoeken van oude abonnees mogen accepteren, of ze kunnen verzoeken modereren om auteursrechtelijk beschermde muziek te vermijden.

Muziekverzoeken worden op Twitch afgehandeld via chatbots, waarbij de twee meest voorkomende bots Nightbot en Moobot zijn. Om een nummer aan te vragen, moet je bepalen welke chatbot het kanaal gebruikt en vervolgens een commando in de Twitch-chat invoeren dat de bot zal begrijpen.

Weet je niet welke bot een kanaal gebruikt? Klik op het actieve kijkerspictogram in Twitch-chat en controleer de moderators-sectie voor Nightbot of Moobot. Je kunt de bot ook iets zien zeggen in de chat als er nummerverzoeken actief zijn.

FAQ

    Welke muziek kun je spelen op Twitch?

    Een Twitch-streamer kan in de problemen komen voor het afspelen van auteursrechtelijk beschermde muziek op hun kanaal, wat de opties beperkt. Technisch gezien zou je alleen auteursrechtvrije (publiek-domein) muziek moeten afspelen, of nummers waarvoor je de specifieke rechten hebt.

    Hoe voeg ik muziek toe aan een Twitch-stream?

    Als je microfoon het geluid van je computerluidsprekers oppikt, kan het toevoegen van muziek net zo eenvoudig zijn als het afspelen vanaf je pc terwijl je streamt. Streamingsoftware zoals OBS biedt echter opties van hogere kwaliteit, zoals het maken van een nieuw kanaal voor een mediabron vanaf uw computer of een YouTube-kanaal.

Aanbevolen: