Hoe het te repareren als Chromecast niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Chromecast niet werkt
Hoe het te repareren als Chromecast niet werkt
Anonim

Google Chromecast is een populair apparaat voor het streamen van media dat handig, robuust en betrouwbaar is. Toch kunt u problemen ondervinden met uw Chromecast-dongle, waardoor u geen streaming-inhoud heeft. Mogelijk ontvangt u een foutmelding zoals 'Geen Cast-apparaten gevonden' of 'Uw Casting-prestaties zijn mogelijk beperkt'. U ontvangt mogelijk geen foutmeldingen, maar het apparaat werkt niet meer.

Hier leest u waarom uw Chromecast mogelijk niet goed werkt en hoe u deze weer aan de gang kunt krijgen.

Dit artikel bespreekt stappen voor probleemoplossing voor Chromecast-apparaten van de eerste generatie tot en met de derde generatie en de Chromecast Ultra.

Oorzaken voor een defecte Chromecast

Er zijn verschillende redenen waarom uw Chromecast media-inhoud niet goed streamt. De Chromecast kan uw wifi-netwerk mogelijk niet detecteren of uw router zendt mogelijk uit op een incompatibele frequentie. Het apparaat mist mogelijk enkele noodzakelijke firmware-updates of krijgt mogelijk niet genoeg stroom.

Wat de reden voor een defecte Chromecast ook is, probeer deze stappen voor probleemoplossing om uw Chromecast te repareren.

Image
Image

Een defecte Chromecast repareren

Volg de volgende stappen voor probleemoplossing om te zien of een van deze eenvoudige oplossingen het probleem oplost en uw Chromecast weer correct laat streamen.

  1. Start de Chromecast opnieuw. Koppel je Chromecast los, wacht een paar minuten en sluit hem weer aan. Dit lost het probleem vaak op. Een simpele herstart is iets anders dan een Chromecast terugzetten naar de fabrieksinstellingen (zie hieronder), wat een ingrijpender maatregel is.
  2. Herstart de router. Als het opnieuw opstarten van de Chromecast niet werkte, start u uw router opnieuw op. Koppel de wifi-router los van de stroombron. Wacht 30 seconden en sluit hem vervolgens weer aan. Kijk of dit je Chromecast-problemen oplost.
  3. Start de computer, tablet of smartphone opnieuw op. Als u uw Chromecast vanaf uw telefoon, tablet of computer bedient, start u dat apparaat opnieuw op. Een snelle herstart lost vaak meerdere problemen op.

    Als je een smart-tv gebruikt, raadpleeg dan de handleiding van de tv voor instructies voor opnieuw opstarten.

  4. Gebruik de Chromecast-extender. Oudere versies van Chromecast werden geleverd met een extender. Aangezien tv's het signaal van een Chromecast kunnen blokkeren, kan deze extender de Chromecast helpen het wifi-netwerk te detecteren. Als uw model er een heeft, plaats dan de extender in de HDMI-poort van uw televisie en sluit vervolgens de Chromecast aan. Kijk of dit het probleem oplost.

  5. Controleer de frequentie van de router. De meeste moderne routers werken op een frequentie van 2,4 GHz, 5 GHz of beide. Chromecast is alleen compatibel met 2,4 GHz-netwerken, dus zorg ervoor dat je router op die frequentie uitzendt. Als dit niet het geval is, stelt u de router opnieuw in op de juiste frequentie en kijkt u of dit het Chromecast-probleem oplost.
  6. Controleer op netwerkcongestie. Als het probleem een zwakke signaalkwaliteit of constante buffering is, ontvangt uw Chromecast mogelijk geen sterk signaal. Als je het apparaat hebt gereset en hebt gecontroleerd op fysieke interferentie, kijk dan hoeveel apparaten er in je huis zijn verbonden met het 2,4 GHz-netwerk. Als het netwerk te vol is, kan dit een lage signaalkwaliteit veroorzaken. Koppel onnodige apparaten los en probeer de Chromecast opnieuw.
  7. Controleer op een Chromecast-firmware-update. U kunt problemen ondervinden bij het casten of streamen als uw Chromecast een firmware-update nodig heeft. Controleer of er updates beschikbaar zijn, werk de firmware van het apparaat bij en kijk of dit het probleem oplost.

    Controleer ook of je router en smart-tv een firmware-update nodig hebben. Als een apparaat in het systeem een firmware-update nodig heeft, kan dit gevolgen hebben voor uw vermogen om te casten en streamen.

  8. Verander de voeding. Chromecasts hebben een voeding, maar de meeste mensen gebruiken een USB- of HDMI-poort op hun televisie om het apparaat van stroom te voorzien. Hoewel dit werkt, kan het soms stroomstoringen en spontane herstarts veroorzaken. Als u een van deze problemen ondervindt, koppelt u de stroom van de Chromecast los van de televisie en steekt u de stekker in een stopcontact.
  9. Chrome bijwerken. Als u vanaf uw computer cast, moet u mogelijk de Chrome-browser updaten. Als er een nieuwere Chrome-versie beschikbaar is, kunt u problemen ondervinden met uw Chromecast.
  10. Stel de Chromecast terug naar de fabrieksinstellingen. Als andere maatregelen zijn mislukt, zet u de Chromecast terug naar de fabrieksinstellingen en kijkt u of dat het probleem oplost. U moet het installatieproces opnieuw doorlopen, maar het resetten van een Chromecast naar de fabrieksinstellingen lost vaak een aantal incompatibiliteiten en andere problemen op. Dit proces verandert het identificatienummer van de Chromecast, maar dit heeft geen invloed op uw apparaten.

    Als je Chromecast gebruikt met een smart-tv, moet je de tv mogelijk uit en weer inschakelen. Houd de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt en laat deze los om door de stroom van de tv te bladeren. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor verdere instructies.

  11. Neem contact op met het Chromecast-ondersteuningsteam. Als al het andere niet lukt, neem dan telefonisch, via online chat of e-mail contact op met het Chromecast-ondersteuningsteam en kijk of zij je kunnen helpen het probleem op te lossen.

FAQ

    Hoe los ik het op als Chromecast niet werkt met Netflix?

    Als de Chromecast-naam speciale tekens bevat, kan de Netflix-app deze niet zien. Wijzig de naam van de Chromecast en verwijder eventuele speciale tekens om het probleem op te lossen.

    Hoe repareer ik een Chromecast die niet werkt omdat het cast-pictogram is verdwenen?

    Een ontbrekend castingpictogram is een veelvoorkomend probleem. Het resetten van de router lost dit meestal op, maar het kan zijn dat u uw browser moet bijwerken of ook extensies moet uitschakelen.

Aanbevolen: