Hoe het te repareren als een zoomcamera niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als een zoomcamera niet werkt
Hoe het te repareren als een zoomcamera niet werkt
Anonim

Als je camera niet werkt in Zoom, kun je nog steeds deelnemen aan vergaderingen met alleen je microfoon. Het is echter altijd beter om face-to-face te chatten, dus het is de moeite waard om je Zoom-webcam te repareren.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de desktop- en webversie van Zoom en op de mobiele Zoom-apps voor Android en iOS.

Oorzaken van zoomcamera werkt niet

Als Zoom je camera niet detecteert, kan dit verschillende redenen hebben:

  • Je camera is uitgeschakeld in de instellingen van je apparaat.
  • De webcam is niet geselecteerd in Zoom.
  • Interferentie van andere programma's of apparaten.
  • Verouderde of corrupte apparaatstuurprogramma's.
  • Problemen met de hardware van je camera.

Sommige Lenovo-pc's hebben bekende compatibiliteitsproblemen met Zoom, waarvoor een specifieke oplossing nodig is. Zoom heeft ook compatibiliteitsproblemen met macOS 10.7.

Zorg ervoor dat je je Zoom-camera test voordat je deelneemt aan een vergadering, zodat anderen je kunnen zien.

Hoe de zoom-webcam te repareren die niet werkt

Volg deze stappen om je camera in Zoom te laten werken:

  1. Zorg ervoor dat je camera is aangesloten en aan staat. Als je een externe webcam voor Zoom gebruikt, controleer dan de aansluitkabel op schade en probeer deze indien mogelijk op een andere USB-poort aan te sluiten. Controleer voor draadloze webcams uw Bluetooth-instellingen en zorg ervoor dat de batterij van het apparaat is opgeladen.

    Sommige externe webcams hebben ook een fysieke aan/uit-schakelaar.

  2. Zorg ervoor dat je camera is geselecteerd in Zoom. Selecteer tijdens een vergadering de pijl omhoog naast het camera-pictogram en zorg ervoor dat de gewenste webcam is gekozen.

    Image
    Image

    Als het camerapictogram een streep erdoor heeft in uw Zoomvenster, selecteert u het pictogram om uw camera in te schakelen.

  3. Sluit andere programma's die toegang hebben tot je camera. Andere software kan concurreren met Zoom voor je webcam.
  4. Controleer de instellingen van je apparaat. Ga naar de camera-instellingen op je apparaat om te controleren of het niet is uitgeschakeld.
  5. Controleer je app-machtigingen. Zorg ervoor dat Zoom toestemming heeft om je camera te gebruiken door naar de app-instellingen van je apparaat te gaan.
  6. Update de stuurprogramma's van uw apparaat. Windows-gebruikers moeten naar Apparaatbeheer gaan en controleren of de stuurprogramma's van de camera up-to-date zijn.

  7. Update je Mac. Als je een Mac gebruikt met macOS 10.7, upgrade dan naar een nieuwere versie van het macOS-besturingssysteem.
  8. Start je apparaat opnieuw op. Een herstart lost de meeste computerproblemen op omdat het alle lopende processen sluit die software of hardware zouden kunnen verstoren, zoals je camera.
  9. Change Zoom's Advanced Video Settings Zoom biedt geavanceerde tools die zijn ontworpen om het afspelen van video's te verbeteren, maar ze hebben soms het tegenovergestelde resultaat. Als uw video vervormd blijft, open dan Zoom terwijl u niet in een vergadering bent en selecteer het tandwiel Instellingen, kies vervolgens het tabblad Video en selecteerGeavanceerd om deze opties aan te passen.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat de juiste camera is gekozen en dat het vakje naast Mijn video uitschakelen bij deelname aan vergadering niet is aangevinkt.

  10. Zoom opnieuw installeren. Als je de mobiele of desktopversie van Zoom gebruikt, verwijder dan het programma en download het opnieuw vanuit de Apple App Store, Google Play of de Zoom-website. U kunt ook de webversie proberen.

    Als je nog steeds problemen hebt met je camera in Zoom, kun je nog steeds deelnemen aan vergaderingen met je microfoon of door in te bellen op Zoom.

Zoom-webcam werkt niet op Lenovo-laptops

Sommige Lenovo-pc's hebben een standaardfunctie die voorkomt dat Zoom toegang krijgt tot de camera. Download Lenovo Vantage op Windows 10 en Windows 8 en gebruik het om de Camera Privacy-modus uit te schakelen. Open in Windows 7 het programma Lenovo Web Conferencing en selecteer Enable your laptop webcam

FAQ

    Hoe zet ik de camera uit op Zoom?

    Als u uw webcamvideo op Zoom wilt uitschakelen, selecteert u Stop Video linksonder op het scherm. Andere mensen kunnen je niet zien. Op een pc kun je op Alt+ V drukken om de video aan en uit te zetten.

    Hoe draai ik de camera op Zoom?

    Log in om te zoomen, selecteer je profielfoto > Instellingen > selecteer het tabblad Video en plaats de muisaanwijzer op je cameravoorbeeld. Selecteer vervolgens Rotate totdat je camera correct is gedraaid.

    Hoe test ik mijn Zoom-camera?

    Om je camera te testen, log in op Zoom, selecteer je profielfoto > selecteer Instellingen > Video tab. Je ziet een voorbeeldvideo van de momenteel geselecteerde webcam, zodat je kunt zien dat je video werkt.

Aanbevolen: