Hoe het te repareren als Apple Pencil niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Apple Pencil niet werkt
Hoe het te repareren als Apple Pencil niet werkt
Anonim

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken waarom uw Apple Pencil niet werkt zoals verwacht; de meeste hebben vrij eenvoudige oplossingen. Tips voor het oplossen van problemen voor Apple Pencil zijn meestal hetzelfde voor beide generaties van het accessoire.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de Apple Pencil (2e generatie) en Apple Pencil (1e generatie) op een compatibele iPad.

Controleer de batterij

De batterij in je Apple Pencil moet worden opgeladen om het potlood te laten werken.

Ga als volgt te werk om de batterijstatus op uw iPad te controleren en te controleren of uw Pencil is opgeladen:

  1. Controleer de Widgets weergave op uw iPad voor de batterijstatus. U kunt widgets vinden in de Today View. Om daar te komen, veegt u naar rechts op het Home-scherm, het vergrendelscherm of terwijl u naar uw Meldingen. kijkt
  2. Kijk in de Batterijen widget. Als je de widget niet ziet, zorg er dan voor dat je Pencil is ingesteld met Bluetooth en dat Batterijen is gekozen om in de weergave van vandaag te verschijnen.

    Image
    Image
  3. Je kunt de batterijstatus ook controleren door Settings > Apple Pencil te selecteren en naar de lading bovenaan het hoofdscherm te zoeken.

    Image
    Image
  4. Als de batterij 0% aangeeft, moet je het potlood opladen.

    • Laad de Apple Pencil (2e generatie) op door hem magnetisch aan de zijkant van je iPad te bevestigen. Bluetooth moet zijn ingeschakeld om de Apple Pencil 2 op te laden.
    • Laad de Apple Pencil (1e generatie) op door hem aan te sluiten op de Lightning-connector op je iPad of door de USB-lichtnetadapter te gebruiken die bij de Apple Pencil is geleverd.

    De Apple Pencil laadt snel op, dus als de batterij leeg was, zou je hem snel moeten kunnen opladen.

Bevestig de compatibiliteit van potlood met iPad

Apple Pencil 1e en 2e generatie werken met verschillende modellen iPads, dus als je je nieuwe 2e generatie Apple Pencil probeert te gebruiken met een iPad die je eerder gebruikte met een 1e generatie Apple Pencil, zal het niet werken.

Apple Pencil (1e generatie) compatibele iPads

  • iPad (6e en 7e generatie)
  • iPad Pro 9,7-inch
  • iPad Pro 10,5-inch
  • iPad Pro 12,9-inch (1e of 2e generatie)
  • iPad mini (5e generatie)
  • iPad Air (3e generatie)

Apple Pencil (2e generatie) compatibele iPads

  • iPad Pro 12,9-inch (3e en 4e generatie)
  • iPad Pro 11-inch

Bevestig dat Bluetooth is ingeschakeld

De Apple Pencil vereist een Bluetooth-verbinding met je iPad om te werken. Als uw Apple Pencil niet wordt weergegeven in de lijst met apparaten onder de batterijwidget, of als er helemaal geen batterijwidget is, is de kans groot dat Bluetooth is uitgeschakeld of opnieuw moet worden ingesteld. Ga als volgt te werk om dit te controleren:

  1. Tik op je iPad op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Bluetooth. Tik op de tuimelschakelaar om Bluetooth in te schakelen als deze niet is ingeschakeld. U zou uw Apple Penci in het gedeelte Mijn apparaten moeten zien als deze is gekoppeld aan de iPad.

    Image
    Image
  3. Als Bluetooth niet kan worden ingeschakeld of als u het pictogram voor draaien/laden ziet, start u uw iPad opnieuw op en probeert u het opnieuw.

    Dit is ook een geweldige manier om problemen met Bluetooth-storingen op te lossen.

Bluetooth en potlood niet gekoppeld

Als je Apple Pencil niet koppelt met je iPad of als de iPad de koppeling kwijt is, kan het opnieuw uitvoeren van het Bluetooth-koppelingsproces je Apple Pencil-probleem oplossen.

  1. Zorg ervoor dat de iPad aan staat, ontgrendeld is en dat Bluetooth is ingeschakeld door naar Instellingen > Bluetooth te gaan. Zelfs als je Apple Pencil in de lijst staat, als het niet werkt, moet je het misschien opnieuw koppelen.
  2. Tik op het informatiepictogram (de i in een cirkel) naast Apple Pencil in het Bluetooth-instellingenscherm.

    Image
    Image
  3. Tik op Vergeet dit apparaat in het scherm dat wordt geopend.

    Image
    Image
  4. Bevestig dat je wilt dat de iPad het potlood in het pop-upvenster vergeet door te tikken op Apparaat vergeten.

    Image
    Image
  5. Plaats uw Apple Pencil (2e generatie) magnetisch langs de zijkant van uw iPad. Voor Apple Pencil (1e generatie): verwijder de dop van de Apple Pencil en sluit deze aan op de Lightning-poort van de iPad.
  6. Een Bluetooth-koppelingsverzoek-dialoogvenster kan verschijnen. Selecteer in dat geval Pair, of de koppeling kan automatisch plaatsvinden als het potlood is eerder gepaard. De gerepareerde Apple Pencil is zichtbaar in het Settings > Bluetooth scherm.

Potloodpunt is versleten

Als je Apple Pencil zich onregelmatig of helemaal niet gedraagt, kan de punt van de Pencil versleten zijn. Het vervangen van de tip is eenvoudig.

Hoewel er geen aanbevolen tijdsduur is dat de potloodpunt meegaat, vervangen veel eigenaren ze wanneer het gevoel, de afwerking of de functionaliteit begint af te nemen. Als de afwerking of het gevoel ruw is of op schuurpapier lijkt, moet u de potloodpunt vervangen om te voorkomen dat deze het oppervlak van de iPad bekrast.

Om te vervangen, schroeft u de punt van het potlood tegen de klok in los totdat deze loskomt en installeert u vervolgens de nieuwe punt door de punt met de klok mee te draaien totdat deze stevig vastzit in uw Apple Pencil.

Als je de punt niet helemaal naar binnen draait, werkt de Apple Pencil niet goed of helemaal niet.

App ondersteunt Apple Pencil niet

Niet alle apps ondersteunen de Pencil. Om te controleren of uw Apple Pencil werkt, opent u een bekende ondersteunde app, zoals Notes. De app Notes is een betrouwbare en uitstekende keuze om je Pencil te testen en zou op je startscherm moeten staan. Als je het niet hebt, download het dan.

Tijd om contact op te nemen met Apple

Als je al deze stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en nog steeds problemen hebt, is het tijd om contact op te nemen met Apple. De Apple Pencil wordt geleverd met een beperkte garantie van één jaar. Als je potlood niet langer onder de garantie v alt, bedragen de kosten voor batterijservice volgens Apple $ 29. U kunt een Apple Genius Bar-afspraak maken of 1-800-MY-APPLE bellen. U kunt ook naar de ondersteuningswebsite van Apple gaan voor een reparatie of vervanging per post.

FAQ

    Hoe stel ik een Apple Pencil in?

    Om een Apple Pencil van de tweede generatie in te stellen, brengt u het potlood naar de rechterkant van de iPad zodat het magnetisch aan de zijkant wordt bevestigd. Eenmaal aangesloten, is het gekoppeld, ingesteld en klaar. Voor Apple Pencils van de eerste generatie sluit je het potlood aan op de poort op je iPad om het in te stellen.

    Hoe zet ik een Apple Pencil aan?

    Er is geen Apple Pencil aan/uit-schakelaar. Hij blijft via Bluetooth verbonden met je iPad en is klaar voor gebruik wanneer hij is gekoppeld. Apple Pencils gaan in de slaapstand wanneer Bluetooth is uitgeschakeld, maar worden "wakker" als ze zelfs maar een klein beetje worden aangeduwd.

    Hoe sluit ik een Apple Pencil aan op een iPhone?

    Apple Pencils werken niet met iPhones vanwege incompatibiliteit van hardware en beeldschermen. Apple Pencils werken alleen met compatibele iPads.

Aanbevolen: