Anoniem surfen op het web

Inhoudsopgave:

Anoniem surfen op het web
Anoniem surfen op het web
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een webproxy om je IP-adres en browsegeschiedenis te verbergen of een VPN om alles te versleutelen.
  • Vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken zoals die in hotels en restaurants.
  • Een veilige zoekmachine gebruiken die belooft trackers te blokkeren en je zoekgeschiedenis privé te houden.

In dit artikel worden verschillende benaderingen uitgelegd die u kunt volgen om privé op internet te surfen en technieken om zo anoniem mogelijk te blijven. U hoeft de manier waarop u met internet omgaat niet aanzienlijk te veranderen om dit mogelijk te maken.

Manieren om anoniem op internet te surfen

Het is bijna onmogelijk om echt 100 procent verborgen te blijven op internet. Normaal surfen op het web zorgt ervoor dat uw informatie wordt blootgesteld aan de eigenaar van de website, uw ISP, de overheid en iedereen die toegang kan krijgen. Gelukkig zijn er verschillende privacytips die je kunt toepassen om het internet wat stiller te gebruiken.

Volg deze stappen gerangschikt naar sterkte van privacy en gebruiksgemak om de ultieme anonieme browser te worden:

  1. Verberg uw IP-adres met een webproxy. Niet alle proxy's worden op dezelfde manier gemaakt, maar er zijn verschillende gratis die geweldig zijn om anoniem op internet te surfen, zoals Hidester.

    Image
    Image

    Als je een website bezoekt via een proxy, wordt al het verkeer omgeleid via een externe server voordat de pagina naar je apparaat wordt gedownload. Dit betekent dat uw browsen voor iedereen die mogelijk kijkt (de website waarop u zich bevindt, uw ISP, de overheid, enz.) afkomstig lijkt te zijn van de locatie van die server in plaats van uw echte locatie.

  2. Verbind met een VPN. Een VPN is vergelijkbaar met een webproxy, maar is handig in situaties waarin u alles versleuteld en gerouteerd wilt hebben via andere servers, niet slechts één website. Een VPN houdt niet alleen uw browsen anoniem, maar ook het delen van bestanden, berichten, enz.

    Image
    Image

    Iets belangrijks om op te letten bij het kiezen van een veilige VPN, is of ze logboeken bijhouden met betrekking tot uw bezoeken en uw zoekgeschiedenis. Als ze dat doen, bestaat de kans dat ze die informatie aan een autoriteit geven als daarom wordt gevraagd, of dat uw privégegevens worden gelekt als een hacker deze te pakken krijgt.

    Een VPN houdt je alleen zo anoniem als je het laat. Als u bijvoorbeeld dingen op uw openbare sociale media-accounts plaatst, e-mails verzendt vanaf uw primaire e-mailadres, enz., wordt uw identiteit bekend, ondanks het feit dat u die dingen deed terwijl u een VPN gebruikte.

  3. Gebruik een privacybewuste webbrowser. Een voorbeeld van een anonieme browser die uw surfgedrag op het web verbergt, is Tor Browser, die het verkeer versleutelt en door meerdere servers leidt.

    Image
    Image
  4. Zoek op internet met een veilige zoekmachine zoals DuckDuckGo of Startpage, die beloven om advertentietrackers te blokkeren en uw zoekgeschiedenis privé te houden.

    Image
    Image

    Andere zoekmachines kunnen de websites waarop u zich bevindt vertellen waarnaar u op zoek was om daar te komen, of uw gewoonten delen met externe bedrijven om u te targeten met advertenties, of uw zoekgeschiedenis bekendmaken aan overheidsinstanties.

  5. Vermijd openbare wifi-netwerken zoals in hotels en restaurants. Het is onduidelijk wie het verkeer vanaf de andere kant van het gebouw in de gaten houdt, of wat er achter de schermen gebeurt als het gaat om de beveiligings- en privacyprotocollen van dat bedrijf.

    Maak in dezelfde geest geen verbinding met een Wi-Fi-netwerk, tenzij het een moderne coderingsmethode zoals WPA2 gebruikt. Zorg ervoor dat het netwerk codering gebruikt om anoniem te blijven op wifi.

  6. Gebruik de privémodus van uw webbrowser om te voorkomen dat deze de webpagina's bijhoudt die u hebt bezocht. Sluit het gewoon af als je klaar bent om te voorkomen dat je wachtwoorden en geschiedenis opslaat.

    Image
    Image

    Deze anonieme browsemodus is handig als je je computer deelt, omdat het alternatief is om de normale modus te gebruiken, die een geschiedenis opslaat van de pagina's die je hebt geopend en de zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd.

  7. Let op cookies en verwijder ze indien nodig.

    Image
    Image

    Cookies zijn belangrijk voor het opslaan van inloggegevens, zodat een website u toegang kan geven tot uw online account. Het is echter mogelijk dat andere websites er toegang toe hebben om te laten zien wie u bent en wat u online hebt gedaan.

Andere manieren om online anoniem te blijven

Browsen op het web is slechts één facet van de online wereld. Als u e-mail, een webgebaseerde sms-service, een website voor bestandsoverdracht, enz. gebruikt, moet u ook overwegen hoe u daar anoniem kunt blijven.

  • Gebruik een veilige e-mailprovider zoals ProtonMail, een anonieme e-mailservice of een wegwerp-e-mailaccount.
  • De cloudopslagservice die u gebruikt, zou zero-knowledge-encryptie moeten beloven.
  • Gebruik je echte betalingsgegevens niet als je online winkelt, en kies in plaats daarvan voor virtuele kaarten van een dienst zoals Privacy of Blur.
  • Log in op een website met een service voor het delen van accounts zoals BugMeNot om te voorkomen dat je persoonlijke gegevens aan het profiel worden gekoppeld.
  • Blijf bij anonieme sociale netwerksites.
  • Vermijd instant messaging-apps die geen end-to-end-codering ondersteunen; goede keuzes zijn onder meer Signal en WhatsApp.
  • Stel je telefoon in met een nep-gps-locatie om apps en websites die locatietracking gebruiken voor de gek te houden.
  • Verwijder je persoonlijke gegevens van internet, die iedereen kan gebruiken om informatie op te graven, zoals je telefoonnummer, adres, familieleden, enz.
  • Stuur anoniem sms'jes met een website als Text'em.
  • Schakel de DNS-servers die je gebruikt om; kies voor een bedrijf dat geen DNS-query's logt, zoals de Fourth Estate.
  • Bel met een app die je een tweede nummer geeft dat niet aan je echte naam is gekoppeld.

Waarom anoniem browsen?

Het antwoord kan voor iedereen anders zijn, maar voor de meeste mensen komt het neer op privacy.

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan en liever niet dat je werkgever het weet, kun je beter bewust zijn van je online aanwezigheid, wat kan helpen om te beperken wat ze over je kunnen leren. Of misschien bent u op zoek naar informatie over geneesmiddelen op recept en wilt u niet dat de website u volgt of uw echte e-mail verzamelt - spamming van uw e-mail is niet zo nuttig voor hen als het niet uw "echte" account is dat u controleert elke dag.

Anoniem surfen op het web kan ook handig zijn als u zich in een land bevindt met een streng webbeleid. U kunt uw browsegedrag verbergen om toegangsbeperkingen te omzeilen.

Als je om geen enkele andere reden je gewoon op je gemak wilt voelen, wetende dat je internetgewoonten niet worden gevolgd en geregistreerd voor reclamedoeleinden.

Aanbevolen: