Betere spraakassistenten kunnen surfen op het web gemakkelijker maken

Inhoudsopgave:

Betere spraakassistenten kunnen surfen op het web gemakkelijker maken
Betere spraakassistenten kunnen surfen op het web gemakkelijker maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Wetenschappers van Stanford University werken aan technologie om betere toegang tot internet mogelijk te maken met alleen je stem.
  • Onderzoekers stellen een nieuwe spraakgestuurde versie van het World Wide Web voor.
  • Toegankelijkheid is een belangrijk voordeel voor een spraakgestuurd internet.
Image
Image

Zoeken op internet met je stem wordt misschien binnenkort een stuk eenvoudiger.

Stanford University-onderzoekers ontwikkelen technologie om spraak aan het web toe te voegen waartoe elke virtuele assistent toegang heeft. De wetenschappers stellen de oprichting voor van het World Wide Voice Web (WWvW), een nieuwe versie van het web die mensen volledig met hun stem kunnen navigeren.

"De meeste persoonlijke computertaken waren tot nu toe gebaseerd op een visuele interface en invoer via toetsenbord of touchscreen", vertelde Robin Spinks, de inclusieve ontwerp- en servicesmanager van RNIB, een liefdadigheidsinstelling voor mensen met gezichtsverlies Lifewire in een e-mailinterview. "Stel je de vrijheid voor om op internet gebaseerde taken uit te voeren door simpelweg je stem te gebruiken, een tafel te reserveren in een restaurant, een vlucht te boeken of boodschappen te doen, de mogelijkheden zijn eindeloos."

Spreek om te surfen

Ongeveer 90 miljoen Amerikanen gebruiken al slimme luidsprekers. Maar Alexa van Amazon en de stemassistent van Google domineren de markt.

Het Stanford-team heeft een open-source virtuele assistent genaamd Genie en goedkope ontwikkelingstools voor stemagenten ontwikkeld om een alternatief te bieden voor de eigen platforms. De technologie is bedoeld om goedkoop te zijn en niet afhankelijk te zijn van stemassistenten van Google, Apple en Amazon stemassistenten.

De onderzoekers hebben ook een nieuwe visie op spraakgestuurd internet. Volgens het plan zouden organisaties informatie over hun stemagenten op hun websites publiceren, die toegankelijk zijn voor elke virtuele assistent. De stemagenten fungeren als webpagina's die informatie verstrekken over hun diensten en toepassingen, en de virtuele assistent is de browser.

"WWvW heeft het potentieel om zelfs meer mensen te bereiken dan WWW, inclusief degenen die niet technisch onderlegd zijn, degenen die niet goed kunnen lezen en schrijven of misschien zelfs geen geschreven taal spreken," Stanford professor computerwetenschappen Chris Piech zei in het persbericht.

Geen visie vereist

Toegankelijkheid is een groot voordeel voor een spraakgestuurd internet. Sprinks, die blind is, gebruikt momenteel het internet via spraak, maar is niet tevreden met zijn opties.

"Het zoeken naar en openen van een webpagina is relatief eenvoudig, maar navigeren naar een specifiek product of categorie of afrekenen is nog niet zo eenvoudig als het zou kunnen zijn," voegde hij eraan toe."Stel je voor dat je een artikel kunt selecteren, het in je winkelmandje kunt plaatsen en vervolgens je transactie kunt voltooien, allemaal met je stem."

Het hebben van een spraakgestuurd internet kan ook de toegankelijkheidsniveaus verhogen voor gebruikers die mogelijk een visuele beperking hebben, een tweede taal spreken of leerproblemen hebben, zei Matt Muldoon, de president Noord-Amerika van het spraaktechnologiebedrijf ReadSpeaker, via e-mail.

"Door gebruikers een optie te geven om naar inhoud te luisteren of met hun computers of telefoons te praten, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat elk individu een gelijke gebruikerservaring krijgt", voegde hij eraan toe.

Image
Image

Sommige publicaties, zoals The Wall Street Journal, hebben al spraakgestuurde artikelen waar gebruikers naar de tekst van het artikel kunnen luisteren. Natuurlijk is het al mogelijk om je stem te gebruiken om producten te bestellen, items aan een boodschappenlijst toe te voegen of betalingen te doen.

"Dankzij de vooruitgang in spraaktechnologie kan het nu alledaagse termen begrijpen en accenten beter begrijpen voor gebruikers die een tweede taal spreken, waardoor het frustratieniveau afneemt en de technologie populairder en gebruiksvriendelijker wordt", zei Muldoon.

Voice XML is een andere innovatie die een spraakgestuurd internet mogelijk zou kunnen maken, aldus David Ciccarelli, de CEO van het audioproductiebedrijf Voices. VoiceXML is een digitale documentstandaard voor het specificeren van interactieve media en gesproken dialogen tussen mensen en computers. Het wordt gebruikt voor het ontwikkelen van audio- en spraakresponstoepassingen, zoals banksystemen en geautomatiseerde portals voor klantenservice.

De toekomst van een spraakgestuurd internet zal de combinatie zijn van spraak en het internet der dingen, zei Andrew Selepak, een professor sociale media aan de Universiteit van Florida, via e-mail.

"Terwijl slimme apparaten voor thuisgebruik eenvoudige zoekopdrachten kunnen uitvoeren en zelfs items op Amazon kunnen bestellen met een Alexa-apparaat, met een spraakgestuurd internet, kunnen we onze keuken vertellen om de koffie te zetten, de douche om de warm water aangezet en onze auto om de ramen te ontdooien, "voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: