Surfen op internet op je Nintendo Wii

Inhoudsopgave:

Surfen op internet op je Nintendo Wii
Surfen op internet op je Nintendo Wii
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik het Wii-systeem met internetverbinding en installeer de Wii Internet Channel webbrowser. Selecteer The Internet Channel en Start.
  • Selecteer uit Search, Favorites en Web Address om te bladeren.

Dit artikel legt uit hoe je je Nintendo Wii instelt zodat je hem kunt gebruiken om op internet te surfen. Het toevoegen van een optioneel USB-toetsenbord vereenvoudigt het proces.

Voorbereiden voor installatie

Image
Image

Verzamel eerst de benodigdheden die je nodig hebt voor de installatie.

  • Een Wii-systeem met een internetverbinding. Als je nog geen verbinding hebt, lees dan deze stapsgewijze zelfstudie Hoe je je Wii online kunt krijgen.
  • Hoewel optioneel, is een USB-toetsenbord ook erg handig bij het surfen op het web op de Wii. Je kunt een standaard bekabeld of draadloos toetsenbord van een pc gebruiken of een Wii-specifiek toetsenbord zoals dat van Logitech proberen. Als je geen toetsenbord hebt, moet je de afstandsbediening gebruiken om letters op een virtueel toetsenbord te klikken.

Installeer de Wii-internetkanaal-webbrowser

Image
Image

Selecteer in het hoofdscherm het kanaal Wii Shopping en selecteer vervolgens START.

Selecteer Start Shopping en selecteer vervolgens Wii Channels. Scroll naar beneden en selecteer Internetkanaal. Download het kanaal.

Zodra het is gedownload, selecteert u OK en gaat u terug naar het Wii-menu, waar u zult zien dat u een nieuw kanaal heeft met de naam Internetkanaal.

Start het internetkanaal

Image
Image

Selecteer The Internet Channel en selecteer vervolgens start. Hierdoor wordt de Wii-browser geopend, een Wii-versie van de Opera Browser.

Op de startpagina zijn er drie grote knoppen, een om Zoeken naar iets op internet, een om een webadres in te voeren en een Favorietenknop die websites weergeeft die je hebt gemarkeerd.

Rechts staat een afbeelding van de Wii-afstandsbediening. Als je die selecteert, zie je wat elke knop doet.

Er is ook een bedieningshandleiding die een gedetailleerde uitleg van de browser geeft en een instellingsoptie om de manier waarop de browser werkt te wijzigen.

Surf op het web

Image
Image

Zodra je naar een website gaat, zie je een werkbalk onderaan het scherm (tenzij je de standaard werkbalkinstelling hebt gewijzigd). Als u met de muis over een werkbalkknop beweegt, verschijnt er tekst die u het doel van die knop vertelt. De eerste drie knoppen zijn standaard in elke browser. Back brengt je naar pagina's waar je eerder was, Forward gaat de andere kant op, en Refresh herlaadt de pagina.

Er is ook een knop waarmee je teruggaat naar de startpagina. Ten slotte is er een kleinere knop, een kleine letter i in een cirkel, die u, wanneer erop wordt geklikt, de titel en het webadres van de pagina waarop u zich bevindt, laat zien en u dat adres of stuur het naar iedereen op je Wii-vriendenlijst.

Navigeer door pagina's met de afstandsbediening. Het indrukken van de A-knop is hetzelfde als klikken met de muis op een computer. Door de B-knop ingedrukt te houden en de afstandsbediening te bewegen, bladert u door de pagina. De plus en minus knoppen worden gebruikt om in en uit te zoomen en de 2 knop laat je schakelen tussen een normale weergave en een waarin de pagina wordt weergegeven als één lange enkele kolom, wat handig is voor het omgaan met uitgebreid opgemaakte websites. Als u de werkbalk in de instellingen op Button Toggle zet, kunt u de werkbalk in- en uitschakelen met de 1-knop.

Optioneel: pas je browserinstellingen aan

Image
Image

Zoom

Er zijn twee zoominstellingen, handmatig en automatisch. Zoomen doe je met de plus- en minknoppen op de afstandsbediening. Als je "vloeiend" hebt geselecteerd, zal de tekst bij het inzoomen langzaam en gelijkmatig naar je toe komen totdat je loslaat. Met een automatische zoom, zoomt u op de plus-knop in om u de tekst waarop u hebt geklikt, het hele scherm te laten zien, terwijl minus u uitzoomt naar een standaardweergave.

Werkbalk

De werkbalkinstelling bepa alt het gedrag van de navigatiewerkbalk die onder aan het scherm verschijnt. Altijd weergeven betekent dat u altijd de werkbalk ziet, Auto-Hide betekent dat de werkbalk verdwijnt wanneer u uw cursor er vanaf beweegt en verschijnt wanneer u de cursor verplaatst naar de onderkant van het scherm. Met Button Toggle kunt u de werkbalk in- en uitschakelen door op de 1-knop te drukken.

Zoekmachine

Kies of uw standaardzoekmachine Google of Yahoo is.

Verwijder cookies

Wanneer u websites bezoekt, maken ze vaak cookies, kleine bestanden met informatie zoals wanneer u de site voor het laatst hebt bezocht of dat u permanent ingelogd wilt blijven. Als u al deze bestanden wilt verwijderen, klikt u hierop.

Weergave aanpassen

Hiermee kunt u de breedte van de browser aanpassen, handig als deze de randen van het scherm niet bereikt.

Proxy-instellingen

Proxy-instellingen zijn een geavanceerd concept. De overgrote meerderheid van de Wii-gebruikers zal dit nooit nodig hebben. Als u uw proxy-instellingen moet wijzigen, weet u waarschijnlijk meer over het onderwerp dan wij.

Aanbevolen: