Emoji toevoegen aan je iPhone-toetsenbord

Inhoudsopgave:

Emoji toevoegen aan je iPhone-toetsenbord
Emoji toevoegen aan je iPhone-toetsenbord
Anonim

Wat te weten

  • Om emoji in te schakelen, opent u de Settings app en gaat u naar General > Toetsenbord > Toetsenborden > Nieuw toetsenbord toevoegen. Tik op Emoji om het toetsenbord in te schakelen.
  • Om emoji te gebruiken, tik je tijdens het typen van een bericht op het face of globe-pictogram onder het toetsenbord. Tik op een emoji-pictogram om het aan de tekst toe te voegen.
  • Om het emoji-toetsenbord te verwijderen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden > Bewerken. Selecteer de rode minknop naast Emoji > Delete.

De iPhone bevat honderden emoji, allemaal toegankelijk en volledig gratis, op voorwaarde dat je het ingebouwde emoji-toetsenbord hebt ingeschakeld. In deze handleiding laten we u zien hoe u emoji kunt inschakelen, gebruiken en verwijderen op alle iPhone-, iPad- en iPhone-aanraakapparaten met iOS 7 of hoger.

Emoji inschakelen op iPhone

Om emoji aan je iPhone toe te voegen, installeer je een nieuw toetsenbord, wat net zo eenvoudig is als het selecteren van het emoji-toetsenbord in de instellingen van de telefoon.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Ga naar Algemeen > Toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Select Toetsenborden > Nieuw toetsenbord toevoegen.
  4. Veeg door de lijst totdat je Emoji vindt en tik erop om deze in te schakelen.

    Image
    Image

Op het Toetsenborden-scherm zie je het ta altoetsenbord dat je hebt gekozen bij de eerste installatie van je iPhone, evenals het emoji-toetsenbord. Dit betekent dat emoji ingeschakeld en klaar voor gebruik zijn.

Emoji gebruiken op iPhone

Met emoji toegevoegd aan je iPhone, kun je emoji's nu in praktisch elke app typen. Het werkt niet in alle apps, omdat sommige een aangepast toetsenbord gebruiken, maar andere, zoals Berichten, Notities en Mail, werken wel.

Selecteer met het toetsenbord open het gezichts- of wereldbolpictogram onder het toetsenbord (op iPhone X) of links van de spatiebalk om het emoji-menu te openen.

Om alle emoji's te bekijken, scrol je naar rechts of selecteer je een pictogram onderaan om naar die categorie emoji's te gaan (categorieën werden geïntroduceerd in iOS 8.3). Het invoegen van een emoji in een bericht is net zo eenvoudig als selecteren waar je het wilt hebben en vervolgens op de emoji in de lade te tikken.

Image
Image

Om het emoji-toetsenbord te verbergen en terug te keren naar de normale lay-out, tik je op de wereldbol- of alfabettoets.

Hoe multiculturele emoji te gebruiken

Jarenlang had de standaardset emoji die beschikbaar was op de iPhone alleen witte eigenschappen, zoals witte gezichten en witte handen. Apple werkte samen met het Unicode Consortium, de groep die emoji bestuurt, om de standaardset te wijzigen om een meer diverse selectie weer te geven.

Je moet echter een toetsenbordtruc uitvoeren om de multiculturele opties te zien. Hier is hoe:

Deze stappen zijn relevant voor apparaten met iOS 8.3 of nieuwer.

  1. Open het emoji-toetsenbord vanuit een app die dit ondersteunt.
  2. Zoek een emoji die een enkel menselijk gezicht of enkele hand is, en tik erop en houd deze vast.
  3. Als het nieuwe menu zichtbaar is, schuif je je vinger omhoog in het paneel om op de emoji te komen die je wilt gebruiken, en til je je vinger op om de verborgen emoji in te voegen.

    Image
    Image

Het Emoji-toetsenbord verwijderen

Als je besluit dat je geen emoji meer wilt gebruiken en het toetsenbord wilt verbergen, ga dan terug naar de toetsenbordinstellingen om de wijziging aan te brengen.

Deze instructies laten zien hoe je het emoji-toetsenbord kunt verbergen, niet verwijderen, zodat je het later altijd weer kunt inschakelen.

  1. Open de Settings app en ga naar General > Toetsenbord > Toetsenborden.
  2. Tik bovenaan op Bewerken en selecteer vervolgens de rode minknop naast Emoji.
  3. Selecteer Verwijderen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe reset ik het toetsenbord op een iPhone?

    Om de toetsenbordgeschiedenis van uw iPhone te wissen, moet u het toetsenbordwoordenboek opnieuw instellen via Instellingen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Iphone overzetten of resetten Tik op Reset> Reset toetsenbordwoordenboek en voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd. Tik op Reset Woordenboek

    Hoe maak ik het iPhone-toetsenbord groter?

    Om je iPhone-toetsenbord groter te maken, ga naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Bekijken. Selecteer onder Display Zoom Zoomed. Hierdoor wordt je hele gebruikersinterface, inclusief het toetsenbord, groter.

    Hoe krijg ik een GIF-toetsenbord voor de iPhone?

    Om GIF's te verzenden op een iPhone met iOS 10 of hoger, start u een nieuw bericht en tikt u op het rode vergrootglas. Om een specifieke-g.webp" />Find Images in. Tik op een-g.webp" />.

Aanbevolen: