VR-loopbanden kunnen u midden in de actie plaatsen

Inhoudsopgave:

VR-loopbanden kunnen u midden in de actie plaatsen
VR-loopbanden kunnen u midden in de actie plaatsen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe virtual reality-loopband die op Kickstarter wordt gelanceerd, is bedoeld voor thuisgebruikers.
  • De Kat Walk C-loopband kost ongeveer $ 1.000.
  • Een expert zegt dat loopbanden een geheel nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan VR.
Image
Image

Je volgende trip naar virtual reality (VR) kan je hart sneller doen kloppen dankzij een van een groeiend aantal real-life loopbanden.

Kat VR is van plan een gaming-loopband uit te brengen die werkt met VR-headsets. Het bedrijf beweert dat het apparaat 360 ° beweging in VR biedt vanaf een enkele plek bij u thuis.

"Een omnidirectionele loopband is afgestemd op je lichaam, dus terwijl je rent, doen ze berekeningen om ervoor te zorgen dat je niet van de loopband rent (er zijn ook veiligheidsharnassen), " Jake Maymar, vertelde de vice-president van innovatie bij het VR-bedrijf The Glimpse Group aan Lifewire in een e-mailinterview. "Je kunt navigeren door handtracking of een eenhandige controller en in feite een oneindige ruimte in VR verkennen. Het elimineert de beperkingen van een traditionele kamer."

Nergens snel heen

Kat VR prijst zijn Kat Walk C op Kickstarter aan als een upgrade van zijn originele Kat Walk VR-loopband die in 2015 werd gelanceerd en KAT Walk C, die in 2020 op Kickstarter werd gelanceerd. Het bedrijf zegt dat het zijn oorspronkelijke financieringsdoel heeft bereikt in de eerste vijf minuten van de lancering en heeft al ongeveer $ 1 miljoen verzameld.

Met de nieuwe Kat Walk C2 kun je op zijn plaats lopen met een wrijvingsarm oppervlak terwijl je speciale gladde schoenen draagt. Het bedrijf zegt dat gebruikers met de C2 kunnen rennen, springen, hurken, van links naar rechts kantelen en naar voren leunen. Het nieuwe model heeft vermoedelijk een verbeterde voetvolging en verbeterde schoenen.

Terwijl Kat zegt dat de Walk C ongeveer $ 1.000 zal kosten, worden andere VR-loopbanden voor thuis aangeprezen voor meerdere keren die prijs. De Virtuix Omni One, die bedoeld is om te gamen, kost bijvoorbeeld ongeveer $ 2.000 als hij in de uitverkoop gaat.

"Met Omni One wordt je huis een portaal naar nieuwe werelden en game-avonturen als nooit tevoren", zegt Jan Goetgeluk, CEO van Virtuix in een persbericht. "Voor het eerst word je niet langer beperkt door de beperkte ruimte in je huis. Je kunt eindeloos ronddwalen in meeslepende virtuele werelden zoals je zou doen in het echte leven, met je hele lichaam."

De interesse in VR-loopbanden maakt deel uit van een trend om haptiek toe te voegen aan de virtuele ervaring, zei Maymar. Het Tesla-pak heeft bijvoorbeeld haptiek over het hele lichaam die een reeks sensaties kan simuleren.

"Met de omnidirectionele loopband kun je een oneindige wereld verkennen en voel je de wind, deeltjes die je gezicht raken, een hand op je schouder", voegde Maymar eraan toe."Met haptische illusie kun je het gevoel van hout of metaal simuleren, en je kunt simuleren hoe het voelt om nat te zijn. De volgende grens is het reukvermogen."

Niet alleen voor de lol

Maymar zei dat VR op loopbanden kan worden gebruikt voor entertainment of lichaamsbeweging en fysiotherapie. Een van de grootste hindernissen bij fysiotherapie is om patiënten hun perceptie van wat wel en niet mogelijk is te laten overwinnen. VR kan van cruciaal belang zijn om die hindernis te overwinnen, voegde hij eraan toe.

Image
Image

Studies hebben aangetoond dat patiënten met Parkinson voldoende motorische controle kunnen terugkrijgen om te schilderen tijdens het gebruik van VR, ook al zouden hun handen te wankel zijn om in de echte wereld te schilderen, merkte Maymar op.

"Standaardoefeningen op een loopband kunnen ongelooflijk saai zijn, vooral voor fysiotherapiedoeleinden", zei Maymar. "Maar op een VR-loopband kun je in een arena rennen en een game spelen. Je geest kan gefocust zijn op de opwindende VR-ervaring in plaats van op de loopband te rennen, en het geeft je de mogelijkheid om verder te gaan dan je normaal zou gaan. Dat is geweldig voor entertainment of lichaamsbeweging, maar het is absoluut essentieel voor fysiotherapie."

Voor thuisgebruikers voorspelde Maymar dat VR-loopbanden zoals het Kat-model compacter en veiliger zullen worden. Maar in de toekomst, zei hij, zullen we ook omnidirectionele loopbanden zien die een oppervlak simuleren, zoals een wandelpad vol rotsen en hellingen.

"Ze zullen haptische feedback hebben - als dingen naast je exploderen, zal er een gerommel zijn, zowel op je persoon als op de vloer," zei Maymar. "Je kunt ook snel ongebruikelijke bewegingen maken, zoals achterwaartse s alto's."

Aanbevolen: