Amazon Ring Doorbells Log elke actie en app-gebruik tot op de milliseconde

Inhoudsopgave:

Amazon Ring Doorbells Log elke actie en app-gebruik tot op de milliseconde
Amazon Ring Doorbells Log elke actie en app-gebruik tot op de milliseconde
Anonim

Waarom dit ertoe doet

De BBC vroeg Amazon om gegevens over zijn Ring Doorbell-systeem en ontdekte dat het een ongelooflijke hoeveelheid informatie over gebruikers verzamelt.

Image
Image

De BBC meldde dat Amazon's Ring Doorbell (en Indoor Cams) een verrassende hoeveelheid gegevens verzamelen over het gebruik van de apparaten, van het exacte tijdstip van het indrukken van de deurbel tot specifieke coördinaten van de deurbellen zelf.

Zoals het er nu uitziet: Het verzoek is ingediend in januari 2020 en de geretourneerde gegevens beslaan een periode van 28 september 2019 tot en met 3 februari 2020. Er waren meer dan 1.900 specifieke "cameragebeurtenissen" in het document, waaronder gedetecteerde bewegingen, deurbel "dingen" en elke actie op afstand door gebruikers om de live videofeed te zien of met een bezoeker te praten.

Zelfs anonieme gegevens kunnen gevolgen hebben voor de privacy.

Bovendien werden de breedte- en lengtegraad van elk apparaat, inclusief het apparaat waarop de Ring-app draait, geregistreerd, tot op 13 decimalen, wat (in theorie) zou kunnen aangeven waar een apparaat zich op de dichtstbijzijnde 0,00001 mm bevond, zei de BBC.

Wat is het probleem: Een onafhankelijke privacy-expert vertelde de BBC dat de gegevens zelf slechts het begin van het probleem zijn.

"Zelfs anonieme gegevens kunnen gevolgen hebben voor de privacy, bijvoorbeeld over de collectieve privacy van bijvoorbeeld een woonblok, een groep mensen of een wooneenheid", vertelde ze aan de BBC.

Het patroon van wie en wat er aan je deur komt zegt veel over jou als persoon, en hoe 'geanonimiseerd' Amazon ook belooft de gegevens te maken, de grotere aggregatie van dergelijke informatie kan nuttig zijn voor retailers, wetshandhaving en zelfs overheidsinstanties.

Het komt erop neer: Hoewel de BBC erop wijst dat Amazon en Ring hun gegevens gescheiden houden, ziet het er wel degelijk uit naar een toekomst waarin gegevens kunnen worden gedeeld tussen de afdeling huisbeveiliging en de kleinhandel. Er zijn ook geen aanwijzingen dat Amazon of Ring deze gegevens voor welk doel dan ook gebruiken.

Uiteindelijk dragen we allemaal de verantwoordelijkheid om transparantie te eisen over het verzamelen en gebruiken van gegevens van onze slimme gadgets, en of we ze überhaupt in ons huis toelaten.

Aanbevolen: