Hoe IFTTT te gebruiken met Google Home

Inhoudsopgave:

Hoe IFTTT te gebruiken met Google Home
Hoe IFTTT te gebruiken met Google Home
Anonim

Wat te weten

  • Maak een IFTTT-account aan en ga naar de Google Assistent-pagina. Tik op Verbinden > Toestaan.
  • Selecteer een applet in de lijst met Google Assistent-opties en selecteer vervolgens Turn on.
  • Als u recepten wilt maken, kiest u de pijl omlaag naast uw naam > Nieuwe Applet > This> Google Assistent.

Dit artikel legt uit hoe je IFTTT gebruikt met Google Home. Instructies zijn van toepassing op de webversie van IFTTT en de IFTTT mobiele apps voor iOS en Android.

IFTTT instellen op Google Home

Het instellen van IFTTT met Google Home begint met het maken van een IFTTT-account en het verkrijgen van de officiële app. Volg de onderstaande stappen en je bent binnen de kortste keren klaar om te gaan.

  1. Als je geen IFTTT-account hebt, maak er dan een aan op de IFTTT-site of download de app uit de Google Play Store of de App Store van Apple. Als je al een account hebt, ga je gang en log je erop in.
  2. Zodra u zich aanmeldt bij IFTTT, gaat u naar de IFTTT Google Assistant-pagina. Als je de IFTTT-app gebruikt, tik je op de balk search, zoek je naar Google en selecteer je Google Assistant.
  3. Tik op Verbinden. Als u zich nog niet via uw webbrowser bij Google hebt aangemeld, wordt u doorgestuurd naar een beveiligde inlogpagina van Google.

    Als je twee-factor-authenticatie gebruikt op je Google-account, moet je IFTTT extra toegang verlenen. Volg de instructies om dit te doen als dit op u van toepassing is.

  4. Nadat je volledig bent ingelogd, wordt je gevraagd IFTTT toestemming te geven om Google Voice-opdrachten te beheren. Tik op Toestaan, en je bent helemaal klaar.

Bottom Line

Als je je op je gemak voelt bij het automatiseren van sommige van je verbonden apparaten met Google Home en het gevoel hebt dat je klaar bent om je slimme huis naar een hoger niveau te tillen, biedt de integratie van Google Home met IFTTT een geweldige manier om precies dat te doen. Je kunt behoorlijk coole dingen doen met Google Home IFTTT-recepten die de aangesloten apparaten in je huis netjes synchroniseren. Hier leest u hoe u het instelt, aan de slag gaat met het gebruik van applets op het IFTTT Google Assistent-kanaal en hoe u zelfs een aantal eigen recepten kunt maken.

Recepten gebruiken op het IFTTT Google Assistant-kanaal

Zodra je de Google Assistent aan IFTTT hebt gekoppeld, kun je beginnen met het uitkiezen van de recepten die je wilt proberen. Ga naar IFTTT Google Assistant of, als je de app gebruikt, tik op search en zoek naar Google om de Google Assistant-pagina te vinden. Van daaruit zou je een lijst met applets moeten zien waaruit je kunt kiezen.

Image
Image

Een IFTTT-applet selecteren:

  1. Selecteer een applet die je wilt gebruiken in de lijst met Google Assistent-opties.
  2. Selecteer Turn On om het recept in te schakelen. Het wordt groen.
  3. Vanaf hier moet je IFTTT mogelijk toestemming geven om verbinding te maken met een ander smart-apparaat of app. Geef toestemming als dit zich voordoet.

Je kunt beginnen met het gebruiken van de applet die je hebt geselecteerd door de trigger uit te voeren, het 'Als'-gedeelte van het recept. Als je bijvoorbeeld de applet gebruikt om de Google Assistent iemand een sms te laten sturen met je Android-telefoon en Google Home, zeg je 'Oké Google, bericht [Naam]' en begin je met het dicteren van je bericht.

Hier zijn drie IFTTT-applets die je misschien leuk vindt om mee te beginnen:

Vind mijn telefoon

Als je ooit je telefoon bent kwijtgeraakt en in paniek je huis op zijn kop hebt gezet, kan Google Home Find My Phone een redder in nood zijn. Het enige wat je hoeft te zeggen is "OK, Google, vind mijn telefoon", en hij belt je telefoon zodat je hem kunt vinden.

Stuur een SMS

Als je een Android-telefoon hebt, vind je de optie Stuur een sms naar iemand met je Android- en Google Home-applet misschien handig. Zelfs als je handen vol zijn, kun je nog steeds communiceren met vrienden of familie.

IFTTT werkt heel goed met Google Assistant en synchroniseert met veel verschillende smart home-apparaten, maar het is het beste om geen recepten te gebruiken voor apparaten die al worden ondersteund door Google Home en Google Assistant, zoals Philips Hue- of Nest-producten. In die gevallen is het het beste om vast te houden aan de automatisering die je al krijgt van je Google Home-configuratie, die over het algemeen beter werkt.

Uw eigen Google Home IFTTT-recepten maken

Als je eenmaal vertrouwd bent met het gebruik van IFTTT-applets, wil je misschien proberen je eigen aangepaste recept te maken. U kunt er rechtstreeks een maken op IFTTT.com of in de mobiele app.

Kies de vervolgkeuzepijl naast uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek en ga vervolgens naar Nieuwe Applet >This > Google Assistant en je bent onderweg. Je kunt de recepten die je maakt zelfs met andere mensen delen als je wilt.

Als je een deel van een recept dat je hebt toegepast niet meer weet, log dan in op je IFTTT-account en selecteer Mijn applets. Selecteer een applet om details te bekijken, wijzigingen aan te brengen of uit te schakelen.

Aanbevolen: