Wat is een AIR-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een AIR-bestand?
Wat is een AIR-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een AIR-bestand is een installatiepakket dat wordt gebruikt voor het distribueren van Adobe AIR-apps.
  • Open er een met Adobe Air.

Dit artikel beschrijft de verschillende bestandsindelingen die de AIR-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen.

Wat is een AIR-bestand?

Een bestand met de. AIR-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een AIR (Adobe Integrated Runtime) Installer Package-bestand waarin webgebaseerde toepassingen zijn opgeslagen die zijn geprogrammeerd met ActionScript of Apache Flex. Ze zijn meestal gecomprimeerd met ZIP en kunnen worden gebruikt in alle desktop- en mobiele besturingssystemen die de Adobe AIR-runtime ondersteunen, zoals Windows, macOS, Android en iOS.

Image
Image

De M. U. G. E. N. videogame-engine gebruikt de AIR-bestandsextensie als een tekstbestand zonder opmaak waarin animatie-instellingen worden opgeslagen. Het kan verklaren hoe een personage moet bewegen of hoe een achtergrondscène beweging moet simuleren. Ook leggen ze uit hoe M. U. G. E. N. Sprite-bestanden (. SFF) zijn geanimeerd.

AIR is ook een acroniem voor Automated Image Registration.

De termen analoog ingangsbereik en antenne-geïntegreerde radio kunnen worden afgekort als AIR, maar zijn niet gerelateerd aan de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven.

Hoe een AIR-bestand te openen

AIR-bestanden gerelateerd aan Adobe zijn ZIP-gebaseerde bestanden, dus u zou ze uit elkaar moeten kunnen halen met PeaZip, 7-Zip of andere gratis zip/unzip-programma's. Om volledige toegang tot de originele applicatiebestanden te hebben, kan een decompiler nodig zijn.

Wees zeer voorzichtig bij het openen van uitvoerbare bestandsindelingen zoals. AIR-bestanden die u via e-mail hebt ontvangen of die u hebt gedownload van websites die u niet kent. Zie onze lijst met uitvoerbare bestandsextensies voor een lijst met bestandsextensies die u moet vermijden en waarom.

Om het bestand daadwerkelijk op uw computer te gebruiken, moet u een omgeving installeren waarin ze kunnen worden uitgevoerd, wat wordt gedaan via Adobe AIR (dat nu wordt stopgezet en wordt beheerd door HARMAN). Dit is een vereiste voordat u de AIR-toepassing kunt gebruiken. Nadat het is geïnstalleerd, werkt de applicatie zoals elk ander softwareprogramma of videogame.

AIR-toepassingen kunnen worden gebouwd met Adobe Animate (voorheen Adobe Flash Professional genoemd).

Afhankelijk van of de applicatie bedoeld is voor mobiel of desktopgebruik, kunnen Adobe AIR-applicaties worden gebouwd met Adobe Flex, HTML, JavaScript of Ajax. Adobe AIR Applications bouwen is een PDF-bestand van Adobe waarin dit alles in detail wordt uitgelegd.

M. U. G. E. N. Animatiebestanden worden gebruikt met Elecbyte's M. U. G. E. N. U kunt er een bewerken of de tekstinstellingen binnen bekijken met een teksteditor zoals het Kladblok-programma dat in Windows is ingebouwd. Als u echter iets geavanceerder wilt, of een programma dat AIR-tekstbestanden op een Mac kan openen, bekijk dan onze lijst met beste gratis teksteditors voor onze favorieten.

Als je een AIR-bestand hebt dat is gekoppeld aan geautomatiseerde beeldregistratiebestanden, zou je het moeten kunnen openen met de programmasuite met dezelfde naam.

Een AIR-bestand converteren

Zie Adobe's artikel over het inpakken van een native desktop-installatieprogramma om te leren hoe u een EXE-, DMG-, DEB- of RPM-installatiebestand kunt maken van een AIR-toepassing met behulp van AIR Developer Tool (ADT). Door het bestand naar een van deze indelingen te converteren, kan de toepassing worden geopend, zelfs als de Adobe AIR-runtime niet is geïnstalleerd.

Om client-side PDF-bestanden te maken vanuit een AIR-toepassing met AlivePDF, raadpleegt u deze tutorial van Murray Hopkins.

Er is waarschijnlijk geen reden om M. U. G. E. N. Animatiebestanden naar een ander formaat, omdat ze hierdoor zouden stoppen met werken met dat programma. Omdat het echter slechts tekstbestanden zijn, kunnen ze technisch gezien met de meeste teksteditors worden geconverteerd naar andere op tekst gebaseerde formaten zoals HTML en TXT.

Als een programma een AIR-bestand voor automatische beeldregistratie kan converteren, is het het hierboven genoemde programma.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestandsindelingen gebruiken een bestandsextensie die sterk lijkt op een achtervoegsel dat voor andere bestandsindelingen wordt gebruikt. Hoewel een ARI-bestand bijvoorbeeld erg veel op een AIR-bestand lijkt, zijn de twee helemaal niet gerelateerd.

ARI-bestanden zijn ARRIRAW-afbeeldingsbestanden die zijn vastgelegd door ARRI digitale camera's en worden geopend met een afbeeldingsviewer/editor zoals Adobe Photoshop. Anderen zijn archieven die zijn gecomprimeerd met algoritmen zoals PPM of LZP. Geen van deze bestandsindelingen werkt op dezelfde manier als AIR-bestanden.

Dezelfde fout kan worden gemaakt met elk bestandsformaat dat een bestandsextensie gebruikt die is gespeld als. AIR. Als je niet met een AIR-bestand te maken hebt, moet je de echte bestandsextensie onderzoeken, zodat je kunt achterhalen welke programma's je specifieke bestand kunnen openen.

FAQ

    Is Adobe AIR niet meer leverbaar?

    Nee. In 2020 heeft Adobe de ontwikkeling en ondersteuning voor AIR officieel overgedragen aan HARMAN, een dochteronderneming van Samsung Electronics. Als u ondersteuning voor AIR wilt, gaat u naar de Adobe AIR-ondersteuningspagina van HARMAN.

    Hoe krijg ik Adobe Air?

    Je kunt Adobe AIR krijgen van HARMAN. Accepteer de gebruiksvoorwaarden om het voor uw systeem te downloaden en voer vervolgens het installatiebestand uit.

Aanbevolen: