Windows Vista starten in de veilige modus

Inhoudsopgave:

Windows Vista starten in de veilige modus
Windows Vista starten in de veilige modus
Anonim

Wat te weten

  • Schakel uw pc in of start deze opnieuw op. Druk op F8 voordat het opstartscherm verschijnt.
  • Markeer een van de drie varianten van Windows Vista Veilige modus > Enter. Wacht tot bestanden zijn geladen.
  • Log in met een account met beheerdersrechten en breng de nodige wijzigingen aan.

Dit artikel legt uit hoe u uw computer kunt opstarten in de veilige modus van Windows Vista, wat u kan helpen bij het diagnosticeren en oplossen van veel ernstige problemen, vooral wanneer het normaal gesproken niet mogelijk is om Windows te starten.

Druk op F8 voor het opstartscherm van Windows

Image
Image

Om te beginnen, zet je pc aan of herstart deze.

Druk net voordat het opstartscherm verschijnt op F8 om naar de geavanceerde opstartopties te gaan.

Kies een optie voor de veilige modus van Windows Vista

Image
Image

Je zou nu het scherm Geavanceerde opstartopties moeten zien. Als dat niet het geval is, heeft u misschien de korte kans gemist om in de vorige stap op F8 te drukken en Windows Vista gaat nu waarschijnlijk gewoon door met opstarten, ervan uitgaande dat dit mogelijk is. Als dit het geval is, start u uw computer opnieuw op en probeert u het opnieuw.

Je krijgt drie varianten van de veilige modus van Windows Vista te zien:

  • Veilige modus: Dit is de standaardoptie en is meestal de beste keuze. Deze modus laadt alleen de absoluut minimale processen die nodig zijn om Windows te starten.
  • Veilige modus met netwerkmogelijkheden: deze optie laadt dezelfde processen als de veilige modus, maar omvat ook de processen waarmee de netwerkfuncties in Vista kunnen werken. U moet deze optie kiezen als u denkt dat u mogelijk toegang tot internet of uw lokale netwerk nodig heeft tijdens het oplossen van problemen in de veilige modus.
  • Veilige modus met opdrachtprompt: deze versie laadt een minimum aantal processen, maar geeft directe toegang tot de opdrachtprompt. Dit is een waardevolle optie als geavanceerdere probleemoplossing nodig is.

Markeer met de pijltjestoetsen op uw toetsenbord de Veilige modus, Veilige modus met netwerkmogelijkheden of Veilige modus met opdrachtprompt optie en druk op Enter.

Wacht tot Windows-bestanden zijn geladen

Image
Image

De minimale systeembestanden die nodig zijn om Windows Vista uit te voeren, worden geladen. Elk bestand dat wordt geladen, wordt op het scherm weergegeven.

U hoeft hier niets te doen, maar dit scherm kan een goede plek zijn om te beginnen met het oplossen van problemen als uw computer ernstige problemen ondervindt en de Veilige modus niet volledig wordt geladen.

Log in met een beheerdersaccount

Image
Image

Om naar de veilige modus van Windows Vista te gaan, logt u in met een account met beheerdersrechten.

Als je niet zeker weet of een van je persoonlijke accounts beheerdersrechten heeft, log dan in met je eigen account en kijk of het werkt.

Weet u niet zeker wat het wachtwoord is voor een beheerdersaccount op uw computer? Leer hoe u het Windows-beheerderswachtwoord kunt vinden voor meer informatie.

Breng noodzakelijke wijzigingen aan in de veilige modus

Image
Image

De toegang tot de veilige modus zou nu voltooid moeten zijn. Breng eventuele wijzigingen aan en start de computer opnieuw op. Ervan uitgaande dat er geen resterende problemen zijn die dit verhinderen, zou de computer na een herstart normaal moeten opstarten naar Windows.

Het is gemakkelijk te zien of een pc zich in de veilige modus bevindt. De tekst "Veilige modus" verschijnt altijd in elke hoek van het scherm in deze speciale diagnostische modus.

Upgrade Windows

Windows Vista bereikte in april 2017 de ondersteuningsperiode aan het einde van de levensduur. Hoewel Vista blijft werken, ondersteunt Microsoft deze versie van Windows niet meer, dus sommige soorten problemen kunnen moeilijker op te lossen zijn. Upgrade indien mogelijk uw computer naar Windows 10.

Als u Vista niet gebruikt, zijn er andere specifieke instructies voor het starten van de Veilige modus in uw versie van Windows.

Aanbevolen: