Windows 7 starten in de veilige modus

Inhoudsopgave:

Windows 7 starten in de veilige modus
Windows 7 starten in de veilige modus
Anonim

Wat te weten

  • Schakel uw pc in of start deze opnieuw op. Voordat het opstartscherm verschijnt, drukt u op F8 om de geavanceerde opstartopties te openen.
  • Markeer Veilige modus, Veilige modus met netwerkmogelijkheden of Veilige modus met opdrachtprompt en druk op Enter.
  • Om Windows 7 in de veilige modus te starten, logt u in met een account met beheerdersrechten.

Windows 7 starten in de veilige modus is de volgende stap wanneer het normaal gesproken niet mogelijk is om Windows te starten. Veilige modus start alleen de belangrijkste Windows 7-processen, dus afhankelijk van het probleem kunt u het probleem mogelijk vanaf hier oplossen of oplossen.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Windows 7 starten in de veilige modus

Volg deze instructies om Windows 7 in de veilige modus te starten.

Gebruik je geen Windows 7? Zie Hoe start ik Windows in de veilige modus? voor specifieke instructies voor uw versie van Windows.

  1. Schakel uw pc in of start deze opnieuw op.
  2. Vlak voordat het opstartscherm van Windows 7 verschijnt, drukt u op de F8 toets om de geavanceerde opstartopties te openen.

    Image
    Image
  3. Je zou nu het scherm Geavanceerde opstartopties moeten zien. Zo niet, dan heb je misschien de korte kans gemist om in de vorige stap op F8 te drukken en Windows 7 gaat nu waarschijnlijk door met normaal opstarten, ervan uitgaande dat dit mogelijk is. Als dit het geval is, start u uw computer opnieuw op en drukt u nogmaals op F8.

  4. Als je eenmaal in de geavanceerde opstartopties bent, krijg je drie varianten van de veilige modus van Windows 7 te zien die je kunt openen. Markeer met de pijltoetsen op uw toetsenbord Veilige modus, Veilige modus met netwerkmogelijkheden of Veilige modus met opdrachtprompt en druk op Enter

    • Veilige modus: Dit is de standaardoptie en is meestal de beste keuze. Deze modus laadt alleen de absoluut minimale processen die nodig zijn om Windows 7. te starten
    • Veilige modus met netwerkmogelijkheden: deze optie laadt dezelfde processen als de veilige modus, maar omvat ook de processen waarmee de netwerkfuncties in Windows 7 kunnen werken. U moet deze optie kiezen als u denkt dat u mogelijk toegang moet hebben tot internet of uw lokale netwerk tijdens het oplossen van problemen in de veilige modus.
    • Veilige modus met opdrachtprompt: deze versie van veilige modus laadt ook een minimum aantal processen, maar start de opdrachtprompt in plaats van Windows Verkenner, de gebruikelijke gebruikersinterface. Dit is een waardevolle optie als de optie Veilige modus niet werkte.
    Image
    Image
  5. Wacht tot de Windows 7-bestanden zijn geladen. De minimale systeembestanden die nodig zijn om Windows 7 uit te voeren, worden nu geladen. Elk bestand dat wordt geladen, wordt op het scherm weergegeven.

    Als de veilige modus hier vastloopt, documenteer dan het laatste Windows 7-bestand dat wordt geladen en zoek vervolgens op internet naar advies voor probleemoplossing.

    Image
    Image

    U hoeft hier niets te doen, maar dit scherm kan een goede plek zijn om te beginnen met het oplossen van problemen als uw computer ernstige problemen ondervindt en de Veilige modus niet volledig wordt geladen.

  6. Om Windows 7 in de veilige modus te starten, moet u inloggen met een account met beheerdersrechten. Als je niet zeker weet of een van je persoonlijke accounts beheerdersrechten heeft, log dan in met je eigen account en kijk of dat werkt.

    Image
    Image

    Als u niet zeker weet wat het wachtwoord is voor een account met beheerderstoegang, raadpleegt u Het beheerderswachtwoord vinden in Windows voor meer informatie.

  7. De toegang tot de veilige modus van Windows 7 zou nu voltooid moeten zijn. Breng eventuele wijzigingen aan en start de computer opnieuw op. Ervan uitgaande dat er geen resterende problemen zijn die dit verhinderen, zou de computer normaal moeten opstarten naar Windows 7 na een herstart.

    Image
    Image

    Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, is het heel gemakkelijk om te bepalen of een Windows 7-computer zich in de veilige modus bevindt. De tekst "Veilige modus" verschijnt altijd in elke hoek van het scherm in deze speciale diagnostische modus van Windows 7.

Aanbevolen: