Windows forceren om opnieuw op te starten in veilige modus [15 min]

Inhoudsopgave:

Windows forceren om opnieuw op te starten in veilige modus [15 min]
Windows forceren om opnieuw op te starten in veilige modus [15 min]
Anonim

Wat te weten

  • Om Windows te dwingen opnieuw op te starten in de veilige modus, moet je de geavanceerde opstartopties openen in Windows 11/10/8.
  • Om vervolgens vanaf een opdrachtprompt naar de Veilige modus te gaan, gebruikt u een bcdedit-commando.
  • Er zijn verschillende herhalingen van de opdrachtprompt in de veilige modus die u kunt gebruiken, afhankelijk van waarom u opnieuw moet opstarten in de veilige modus.

Er zijn een aantal situaties die het ongelooflijk moeilijk kunnen maken om Windows in de veilige modus te starten. Dit is vooral frustrerend omdat de reden die je hebt om toegang te krijgen tot de Veilige modus zelf waarschijnlijk erg frustrerend is!

Hoe krijg je toegang tot de veilige modus?

In Windows 11, Windows 10 en Windows 8 is de veilige modus toegankelijk via de opstartinstellingen, die zelf toegankelijk is via het menu Geavanceerde opstartopties. Helaas verschijnt Opstartinstellingen alleen als een optie in Geavanceerde opstartopties als u deze vanuit Windows opent. Met andere woorden, Windows 11/10/8 moet goed werken voordat je kunt opstarten in Veilige modus, die je alleen echt hoeft te gebruiken als Windows niet goed werkt.

True, geavanceerde opstartopties (en dus opstartinstellingen en veilige modus) verschijnen automatisch tijdens opstartproblemen van Windows, maar het gebrek aan gemakkelijke toegang van buitenaf is een beetje verontrustend.

Windows 7 en Windows Vista hebben een aantal minder vaak voorkomende situaties die het bijna onmogelijk maken om naar de Veilige modus te gaan, maar ze gebeuren.

Gelukkig is er een manier om Windows te dwingen te starten in de veilige modus als u niet bij de opstartinstellingen in Windows 11, 10 en 8 kunt komen, of het F8-menu (Geavanceerde opstartopties) in Windows 7 en Vista, of zelfs als je helemaal geen toegang hebt tot Windows.

Een soort "omgekeerde" truc van deze truc werkt ook om te voorkomen dat Windows in de veilige modus start. Als Windows voortdurend rechtstreeks opstart naar Veilige modus en u kunt het niet laten stoppen, bekijk dan de onderstaande tutorial en volg dan het advies in Hoe u een veilige modus-lus kunt stoppen onderaan de pagina.

Benodigde tijd: Windows dwingen opnieuw op te starten in de veilige modus (of ervoor zorgen dat het niet meer opstart in de veilige modus) is redelijk moeilijk en zal waarschijnlijk hoogstens enkele minuten duren.

Hoe Windows te dwingen opnieuw op te starten in de veilige modus

  1. Open geavanceerde opstartopties in Windows 11/10/8, ervan uitgaande dat je een van die besturingssystemen gebruikt. Aangezien u Windows niet goed kunt starten, gebruikt u methode 4, 5 of 6 die in die zelfstudie wordt beschreven.

    Image
    Image

    Start met Windows 7 of Windows Vista Systeemherstelopties met uw installatiemedia of een systeemherstelschijf. Helaas werkt dit proces niet met Windows XP.

    Als u het starten van de Veilige modus wilt forceren of stoppen en u daadwerkelijk toegang hebt tot Windows, hoeft u de onderstaande procedure niet te volgen. Zie het veel gemakkelijkere Windows starten in de veilige modus met behulp van het systeemconfiguratieproces.

  2. Open opdrachtprompt.

    Image
    Image

    Geavanceerde opstartopties (Windows 11/10/8): Selecteer Problemen oplossen en vervolgens Geavanceerde opties, en tot slot Opdrachtprompt.

    Systeemherstelopties (Windows 7/Vista): Klik op de Opdrachtprompt snelkoppeling.

  3. Met de opdrachtprompt geopend, voer je de juiste bcdedit-opdracht uit zoals hieronder weergegeven op basis van de veilige modus die je wilt starten:

    Image
    Image

    Veilige modus:

    
    

    bcdedit /set {default} safeboot minimal

    Veilige modus met netwerkmogelijkheden:

    
    

    bcdedit /set {default} safeboot-netwerk

    Veilige modus met opdrachtprompt:

    
    

    bcdedit /set {default} safeboot minimal bcdedit /set {default} safeboot alternateshell yes

    Zorg ervoor dat je het commando dat je kiest precies zoals getoond typt en voer het dan uit met de Enter-toets. Ruimtes zijn erg belangrijk! De { en } haakjes zijn die boven de [en] toetsen op je toetsenbord. Er zijn twee afzonderlijke opdrachten nodig om de Veilige modus met de opdrachtprompt te starten, dus zorg ervoor dat u ze allebei uitvoert.

  4. Een correct uitgevoerd bcdedit-commando zou dit bericht moeten retourneren:

    
    

    De bewerking is succesvol voltooid

    Als je een van deze berichten of iets dergelijks ziet, controleer dan Stap 3 opnieuw en zorg ervoor dat je de opdracht Veilige modus correct hebt uitgevoerd:

    • De parameter is onjuist
    • Het opgegeven set-commando is niet geldig
    • …wordt niet herkend als een interne of externe opdracht…
  5. Sluit het opdrachtpromptvenster.
  6. Selecteer in Windows 11, 10 en 8 Doorgaan.

    In Windows 7 en Vista, selecteer Herstart.

    Image
    Image
  7. Wacht terwijl je computer of apparaat opnieuw opstart.
  8. Zodra Windows is gestart, logt u in zoals u normaal doet en gebruikt u de Veilige modus zoals u van plan was.

Windows blijft elke keer dat u opnieuw opstart in de veilige modus starten, tenzij u ongedaan maakt wat u in stap 3 hebt gedaan. De gemakkelijkste manier om dat te doen is niet door meer opdrachten uit te voeren, maar via systeemconfiguratie en het volgen van stappen 11-14 in de zelfstudie.

Een veilige modus-lus stoppen

Als Windows vastzit in een soort "Veilige modus-lus", waardoor je niet meer in de normale modus kunt starten, en je hebt de instructies geprobeerd die we hebben gegeven in de belangrijke oproep van stap 8 hierboven, maar heb' niet gelukt, probeer dit:

  1. Start de opdrachtprompt van buiten Windows, het proces beschreven in stap 1 en 2 hierboven.
  2. Voer deze opdracht uit zodra de opdrachtprompt is geopend:

    
    

    bcdedit /deletevalue {default} safeboot

    Image
    Image
  3. Ervan uitgaande dat het succesvol is uitgevoerd (zie stap 4 hierboven), start u uw computer opnieuw op en Windows zou dan normaal moeten starten.

Als dit niet werkt en je begint te denken dat het misschien de moeite waard is om gewoon een nieuwe computer te kopen, heb je misschien gelijk. Zelfs de beste computers kunnen maar zo lang meegaan!

Aanbevolen: