Slimme albums gebruiken in Foto's voor Mac

Inhoudsopgave:

Slimme albums gebruiken in Foto's voor Mac
Slimme albums gebruiken in Foto's voor Mac
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer onder File New Smart Album > voer een naam in voor uw album.
  • Gebruik onder de albumnaam drie vervolgkeuzemenu's om criteria in te stellen voor waar foto's in de respectievelijke mappen terechtkomen.
  • Je kunt een slim album altijd bewerken nadat je het hebt gemaakt.

Dit artikel legt uit hoe je slimme albums gebruikt in Foto's voor Mac, die vergelijkbaar zijn met standaardalbums die automatisch up-to-date blijven. Instructies zijn van toepassing op de Foto's-app in macOS Big Sur (11.0), macOS Catalina (10.15) en macOS Mojave (10.14).

Een slim album maken op uw Mac

Het is gemakkelijk om een slim album te maken met Foto's op je Mac.

  1. Selecteer onder File New Smart Album.

    De sneltoets is Option+ Command+ N.

    Image
    Image
  2. U kunt ook naar het zijvenster gaan en naast Mijn albums op het plusteken klikken en Smart selecteren Album.

    Image
    Image
  3. Typ in het veld Smart Album Name een naam zodat u deze later kunt terugvinden.

    Image
    Image

Slimme albums zijn handig als je ook een iPhone gebruikt om foto's te maken en iCloud om foto's op alle Apple-apparaten te synchroniseren.

Slimme albumcriteria instellen

Zodra je slimme albums hebt gemaakt, kun je bepalen hoe foto's in de respectievelijke mappen terechtkomen op basis van albumvoorwaarden. Stel criteria in voor het slimme album met behulp van de drie vervolgkeuzemenu's onder de albumnaam.

  1. Kies de albumcategorie in het eerste vervolgkeuzemenu. Foto is de standaardoptie. Andere keuzes zijn Album, Datum, Beschrijving, Bestandsnaam, Trefwoord, Persoon, Foto, Tekst en Titel.

    Je kunt dit item ook instellen op diafragma, cameramodel, flitser, brandpuntsafstand, ISO, lens en sluitertijd.

    Image
    Image
  2. Definieer de relatie tussen de categorie en voorwaarden voor je Smart album vanuit het middelste menu. Als u Photo kiest, zijn de voorwaardelijke opties is en is not.

    De relatie-opties veranderen afhankelijk van de categorie. Als u bijvoorbeeld Dates kiest, breiden de modifiers uit naar datumgerelateerde criteria zoals is before en is after.

    Image
    Image
  3. Stel in het laatste vervolgkeuzemenu de zoektermen of voorwaarden in die de Foto-app moet gebruiken om afbeeldingen per album op te nemen of uit te sluiten. De opties in dit veld veranderen ook afhankelijk van de categorie en relatie.

    Als u bijvoorbeeld Photos instelt als categorie en kiest uit is of is notin de modificatiekolom bevatten je opties voor de zoekcriteria alles, van fototypes (selfies en screenshots) tot kenmerken zoals verborgen en gemarkeerd als favoriet.

    Image
    Image
  4. Klik op het plusteken om meer zoekfilters aan albums toe te voegen.

    Het toevoegen van meer zoekopties kan minder of helemaal geen resultaten opleveren.

  5. Als je meerdere zoektermen hebt, verschijnt er een Match menu boven de voorwaarden die je instelt. Kies ervoor om willekeurig of all van de criteria te matchen.

    Image
    Image

    Terwijl u zoekcriteria maakt, verschijnt er een telling in de linkerbenedenhoek van het venster die aangeeft hoeveel resultaten de map zal bevatten.

  6. Klik op het minteken om een zoekreeks te verwijderen.
  7. Klik op OK om het slimme album te maken.
  8. Vind uw slimme map op het Albums scherm of genest onder Mijn albums in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image

Slimme albums bewerken

Je kunt slimme albums bewerken zodra je ze hebt gemaakt. Selecteer het album in de zijbalk. Kies onder File Edit Smart Album.

U kunt ook met de rechtermuisknop op het album in het Albums-venster of in het linkerdeelvenster klikken en Smart Album bewerken. selecteren

Image
Image

Het dialoogvenster met bekende voorwaarden verschijnt. U kunt de door u ingestelde voorwaarden wijzigen of verwijderen totdat het Smart Album werkt zoals u dat wilt. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: