Leer het doel van de openbare map in Windows

Inhoudsopgave:

Leer het doel van de openbare map in Windows
Leer het doel van de openbare map in Windows
Anonim

De openbare map is een map in het Windows-besturingssysteem die u kunt gebruiken om bestanden te delen met andere mensen die dezelfde computer gebruiken of via hetzelfde netwerk met de computer zijn verbonden. Het is mogelijk om toegang tot uw openbare map te verlenen of te beperken voor elk apparaat op een gedeeld netwerk.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op alle versies van het Windows-besturingssysteem.

Image
Image

Waar is de openbare map van Windows?

De openbare map van Windows bevindt zich in de map Users in de hoofdmap van de harde schijf waarop Windows is geïnstalleerd, meestal C:\Users \Public, maar het kan een andere letter zijn, afhankelijk van het station waarop de Windows OS-bestanden zijn opgeslagen.

Elke lokale gebruiker op de computer heeft te allen tijde toegang tot de openbare map en door specifieke netwerktoegang te configureren, kunt u beslissen of netwerkgebruikers deze al dan niet kunnen openen.

Openbare mapinhoud

Standaard bevat de openbare map geen bestanden totdat ze door een gebruiker handmatig of automatisch via een software-installatie worden toegevoegd. Er zijn echter standaard submappen in de openbare map Gebruikers die het gemakkelijker maken om bestanden te ordenen die er later in kunnen worden geplaatst:

  • Openbare documenten
  • Openbare downloads
  • Openbare muziek
  • Openbare afbeeldingen
  • Openbare video's

Deze mappen zijn slechts suggesties, dus het is niet vereist dat videobestanden in de Public Videos map worden geplaatst of afbeeldingen worden opgeslagen in Public Pictures.

Nieuwe mappen kunnen op elk moment worden toegevoegd aan de openbare map door elke gebruiker met de juiste machtigingen. Het wordt net als elke andere map in Windows behandeld, behalve dat alle lokale gebruikers er toegang toe hebben.

Hoe toegang krijgen tot de openbare map op uw computer

De snelste manier om de map Openbare gebruikers in alle versies van Windows te openen, is door Windows Verkenner te openen en vervolgens door de harde schijf naar de map Gebruikers te navigeren:

  1. Gebruik de sneltoets Windows-toets+ E (of Ctrl+ E in oudere versies van Windows) om de File Explorer. te openen

    Image
    Image
  2. Selecteer This PC (of My Computer in sommige Windows-versies) in het linkerdeelvenster en open vervolgens de primaire harde schijf (deze is meestal C:).

    Image
    Image
  3. Open de Users map.

    Image
    Image
  4. Open de Public map.

    Image
    Image

Hoe toegang te krijgen tot een andere openbare map op uw netwerk

De bovenstaande methode opent de openbare map op uw eigen computer, niet een openbare map van een andere computer op hetzelfde netwerk. Om een openbare netwerkmap te openen:

  1. Gebruik de sneltoets Windows-toets+ E (of Ctrl+ E in oudere versies van Windows) om de File Explorer. te openen

    Image
    Image
  2. Selecteer Network in het linkerdeelvenster van Windows Verkenner en selecteer vervolgens de naam van de computer met de map Public die u wilt toegang.

    Als netwerkdetectie niet is ingeschakeld op uw apparaat, moet u Windows-bestandsdeling inschakelen in het Configuratiescherm.

    Image
    Image

Netwerktoegang tot de openbare map beheren

Netwerktoegang tot de openbare map is ofwel ingeschakeld zodat elke netwerkgebruiker deze kan zien en toegang kan krijgen tot de bestanden, of het is uitgeschakeld om alle netwerktoegang te voorkomen. Als het is ingeschakeld, hebt u nog steeds de juiste machtigingen nodig om toegang te krijgen tot de map. De openbare map delen of ongedaan maken:

  1. Open het Configuratiescherm en selecteer Netwerk en internet.

    In sommige versies van Windows ziet u Netwerkcentrum als optie. Als dit het geval is, selecteert u het en gaat u verder met stap 3.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerkcentrum.

    Image
    Image
  3. Selecteer Wijzig geavanceerde instellingen voor delen aan de linkerkant van het venster.

    Image
    Image
  4. Selecteer de pijl omlaag naast Alle netwerken om een lijst met opties weer te geven.

    Image
    Image
  5. Gebruik dit scherm om het delen van openbare mappen in of uit te schakelen.

    • Selecteer Schakel met wachtwoord beveiligd delen in in om de toegang tot de openbare map te beperken tot alleen degenen die een gebruikersaccount op de computer hebben.
    • Door Delen met wachtwoordbeveiliging uitschakelen te selecteren, kan elke gebruiker op het netwerk de openbare map openen.
    Image
    Image
  6. Selecteer Save Changes onderaan om de nieuwe instellingen toe te passen.

    Image
    Image

Als u het delen van openbare mappen voor gast-, openbare en/of privénetwerken uitschakelt, wordt de toegang tot de openbare map niet uitgeschakeld voor gebruikers op dezelfde computer; het is nog steeds toegankelijk voor iedereen die een lokaal account op de pc heeft.

Aanbevolen: