Wat is Google Workspace (voorheen G Suite)

Inhoudsopgave:

Wat is Google Workspace (voorheen G Suite)
Wat is Google Workspace (voorheen G Suite)
Anonim

Google Workspace (voorheen G Suite) is een krachtige reeks applicaties die e-mail, cloudopslag, productiviteitssoftware, agenda's en meer combineert. Google Workspace is gratis beschikbaar voor alle houders van een Google-account, en een meer veelzijdige Google Workspace-ervaring is beschikbaar via betaalde abonnementen voor bedrijven, scholen, organisaties en individuen.

Google Workspace, voorheen G Suite, heette voorheen ook Google Apps for Work en Google Apps for Your Domain.

Wat is Google Workspace (voorheen G Suite)?

Google Workspace is de kantoorsuite van Google met intelligente kantoor- en productiviteitsapps. Google Workspace bevat alle bekende apps van Google, zoals Gmail, Agenda, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Meet en meer. Deze apps bestaan nog steeds als zelfstandige tools, maar er is meer integratie wanneer u ze gebruikt in het Google Workspace-framework.

Image
Image

Google Workspace gebruikt de productiviteitsapps van Google, samen met de chatfunctie, en omvat een diepere integratie tussen alle facetten om de communicatie en samenwerking voor groepen te bevorderen, of je nu een bedrijf runt of een familiereünie plant.

Gmail is de hub van Google Workspace, met gemakkelijk toegankelijke tabbladen en vensters voor toegang tot andere apps, zoals Agenda, Spreadsheets en Documenten, en Google Chat is de belangrijkste communicatiebron. Meerdere gebruikers in een Google Chat Room (ook wel een Space genoemd) kunnen bijvoorbeeld dezelfde spreadsheet bespreken die voor iedereen zichtbaar is.

Met andere woorden, in het Workspace-framework kun je Documenten, Spreadsheets en andere items rechtstreeks vanuit Gmail openen wanneer bijdragers ze delen in een chatroomgesprek.

Google Chat is de nieuwere versie van Google Hangouts; wanneer u Chat inschakelt, krijgt u onmiddellijk toegang tot Google Workspace.

Google Workspace gratis en betaalde versies

Workspace is gratis beschikbaar voor iedereen met een Google-account, maar als u op zoek bent naar meer Workspace-functies op bedrijfsniveau, zoals extra cloudopslag, aangepaste e-mail en geavanceerde beveiligingsfuncties, dan zijn er betaalde abonnementen beschikbaar.

Er is een Workspace Individual-abonnement voor $ 9,99 per maand dat ideaal is voor ondernemers en bedrijfseigenaren. Het voegt toe aan de Workspace-functieset met slimme boekingsservices, professionele videovergaderingen, gepersonaliseerde e-mailmarketing en meer.

Voor andere bedrijven, scholen en organisaties zijn er verschillende betaalde Workplace-abonnementen die variëren van $ 6 tot $ 18 per maand en een verscheidenheid aan functies bieden.

Aan de slag met Google Workspace voor iedereen

Om aan de slag te gaan met de gratis Google Workspace die beschikbaar is voor iedereen met een Google-account, moet je je instellingen bijwerken om Chat in te schakelen. Zo werkt het:

  1. Open Gmail en selecteer Instellingen (tandwielpictogram).

    Image
    Image
  2. Selecteer Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Chat en Meet tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het gedeelte Chat Google Chat. U ziet een pop-up waarin wordt uitgelegd dat u overstapt naar het samenwerkingskader voor Chat. Selecteer Meer informatie voor meer informatie over het converteren van je Hangouts-gesprekken. Selecteer OK om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Selecteer Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image
  6. U werkt nu in het gratis Google Workspace-framework.

    Image
    Image

Apps beschikbaar in Google Workspace

Image
Image

Alle Google Workspace-abonnementen hebben de volgende apps beschikbaar:

  • Gmail: Gmail is de hub van Google Workspace, of je nu de gratis of betaalde versie van Workspace gebruikt.
  • Google Drive: sla documenten, afbeeldingen, spreadsheets en meer op in een beveiligd cloudaccount met Drive. Afhankelijk van je Workspace-abonnement heb je toegang tot verschillende opslagniveaus.
  • Google Docs/Sheets/Slides: je hebt gemakkelijke, geïntegreerde toegang naar Documenten, Spreadsheets en Presentaties om bestanden en documenten te maken en te delen.
  • Google Agenda: Agenda integreert naadloos met Gmail zodat je kunt reageren op afspraken, Driveom gemakkelijk bestanden bij te voegen, en Chat om gesprekken en vergaderingen op te zetten.
  • Chat: Chat is het Workspace-berichtensysteem waarmee u groepsgesprekken in Kamers of Ruimten kunt starten en eraan kunt deelnemen met iedereen die Chat heeft ingeschakeld.

Hoewel de basisfunctionaliteit van Workspace hetzelfde is in de gratis versie als de betaalde versies, bieden betaalde abonnementen extra functies en opslag op bedrijfsniveau.

Hoe Workspace verschilt van gratis Google Apps

Google Workspace is ontworpen voor consumenten, bedrijven, organisaties en ondernemingen om te gebruiken als een geïntegreerde suite met applicaties. Zie het als vergelijkbaar met Microsoft 365.

Hoewel gebruikers van elk niveau de Gmail-apps afzonderlijk kunnen openen en gebruiken, voegt het gebruik ervan vanuit Workspace een nieuw niveau van samenwerking toe dat u kunt integreren in uw dagelijkse Gmail-gebruik.

Een consument die het gratis Workspace-framework gebruikt, kan bijvoorbeeld de geïntegreerde apps en functies gebruiken om een familiebijeenkomst te plannen, terwijl een zakelijke gebruiker Workspace kan gebruiken om gemakkelijk vergaderingen en evenementen te plannen.

Betaalde Workspace-versies bieden extra functies op bedrijfsniveau, waaronder meer opslagruimte, beheer- en marketingtools, aangepaste e-maildomeinen en meer.

Aanbevolen: