De iRig Pro Quattro is de Helvetiaanse militaire multitool van een muzikant

Inhoudsopgave:

De iRig Pro Quattro is de Helvetiaanse militaire multitool van een muzikant
De iRig Pro Quattro is de Helvetiaanse militaire multitool van een muzikant
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Thuismuzikanten, podcasters en veldrecorders zullen de iRig Pro Quattro graven.
  • Muzikale multitools zijn handig, zelfs in de studio.
  • Zeg niet "Zwitsers zakmes."

Image
Image

Muzikanten hebben altijd nog een kabel, adapter of elektronische box nodig. De nieuwe gadget van IK Multimedia voorziet in veel van die behoeften.

De iRig Pro Quattro I/O is een audiomixer in zakformaat, een microfoon, een MIDI-interface, een veldrecorder en nog veel meer. Als je iets op iets anders moet aansluiten, is de kans groot dat dit ding het werk zal doen. Maar maakt dit het niet een manusje van alles? Een compromis? Natuurlijk, maar dat is een beetje het punt.

"Ik zal het niet kopen omdat ik het nog niet nodig heb. Maar ik zal zeggen dat ik echt geniet van mijn [vorige generatie] iRig Pro Duo I/O", antwoordde elektronische muzikant Mtenk op een forumthread gestart door Lifewire. "Toen ik op zoek was naar een iPad-audio-interface, wilde ik iets compacts met midi, audio en busvoeding. Het voldoet aan alle eisen. Het enige nadeel zijn de eigen kabels, maar daar kwam ik vrij snel overheen."

Box of Tricks

Elk instrument bespelen is eenvoudig, afgezien van de jaren die je eraan hebt besteed om het te leren spelen natuurlijk. De frustratie begint wanneer je je instrument op iets anders wilt aansluiten, om het op te nemen, te besturen of te synchroniseren.

Image
Image

Als uw toetsenbord bijvoorbeeld een standaard DIN-stekker heeft voor verbindingen, hoe sluit u die dan aan op de USB-poort van een computer? Als je een elektrische gitaar hebt, geeft deze een zwak signaal af dat een speciale ingang nodig heeft om het te begrijpen. Hetzelfde met microfoons.

Wat als je wilt zingen? Dan heb je veel meer spullen nodig. Enzovoort. Zoals je op de foto's kunt zien, is het klein. Niet piepklein, maar zeer draagbaar, zowel thuis in een studio als in een tas. Het kan een permanent audioapparaat zijn dat op uw bureau staat of alleen als probleemoplosser wordt gebruikt wanneer dat nodig is.

Afhankelijk van de bundel die je koopt, krijg je verschillende accessoires in de doos. Het reguliere pakket ($ 349) wordt geleverd met kabels, enzovoort, terwijl het luxe pakket ($ 449) een paar XY-microfoons met windscherm toevoegt voor veldopnames van hogere kwaliteit dan de ingebouwde microfoon.

Lazy Swiss Army Knife Simile

Uit mijn hoofd kan ik een heleboel real-life scenario's bedenken waar dit handig zou kunnen zijn. U kunt de microfoons van een conferentiepaneel aansluiten of de meegeleverde XY-microfoon gebruiken om een podcast op te nemen. Of allebei. Je kunt ook gitaren, microfoons en stereo line-in kabels aansluiten om een live band op te nemen, allemaal op aparte audiotracks.

Je zou MIDI-synthesizers, keyboards of drumvellen op een computer of op elkaar kunnen aansluiten, via deze box. Of u kunt hoogwaardige veldopnames maken. Voor een muzikant die een eenvoudige thuisstudio heeft (d.w.z. een bureau met een computer en een paar instrumenten), is het fantastisch om zo'n nette probleemoplossende doos te hebben om naar te reiken.

Natuurlijk is dit niet de enige tool. Een andere verbazingwekkend handige box is Eventide's MixingLink, die is ontworpen om je audiobronnen te laten mixen, matchen en naar elkaar toe te leiden. Je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld door gitaareffecten te zingen, of om de gitaar naar een effecten-app op je telefoon te sturen.

Of de Keith McMillen K-Mix, een kleine, stevige, USB-aangedreven audio-interface en mixer die net zo comfortabel is aangesloten op een iPad als op een studio vol muziekinstrumenten en een desktop computer. Het kan zelfs worden gevoed door de eigen batterij van de iPad.

Een ding dat dit niet doet, is opnemen op een SD-kaart. Daarvoor moet je een telefoon of een computer aansluiten of een vergelijkbaar apparaat van Zoom kopen, waarvan er vele een ingebouwde recorder hebben.

Toen ik op zoek was naar een iPad-audio-interface, wilde ik iets compacts met midi, audio en busvoeding.

"De grote vraag is hoe het zich verhoudt tot vergelijkbare geprijsde (of iets goedkopere) Zoom-units", zegt elektronische muzikant Espiegel123 op het Audiobus-forum.

Het idee om je band op te nemen in een speciale opnamestudio lijkt steeds ouderwetser. Er gaat niets boven al die geweldige apparatuur die wordt gerund door ervaren ingenieurs en producenten, maar het kan ook duur zijn. En je kunt het bijna net zo goed thuis doen, met een beetje vindingrijkheid.

The Rolling Stones hebben tenslotte Exile opgenomen in Main Street in de kelder van de villa van Keith Richards in Frankrijk. Met de huidige technologie kun je gemakkelijk thuis opnemen, en doe-het-zelf-gadgets zoals deze maken het gemakkelijker.

Aanbevolen: