Twitch-muzikant SeolAhh combineert psychologie en muziek

Inhoudsopgave:

Twitch-muzikant SeolAhh combineert psychologie en muziek
Twitch-muzikant SeolAhh combineert psychologie en muziek
Anonim

Muziek is het beste medicijn van allemaal. En niemand weet dat beter dan de hoopvolle Seolahh Choi van de voormalige med-school. De soulvolle deuntjes van Alicia Keys en Nina Simone echoën door haar slecht verlichte woning met doelgerichte flikkeringen van violet licht. Maar het zijn niet de bekende stemmen van die zingende legendes, het zijn de vocale stijlen van deze TikTok-sensatie en Twitch-streamer die simpelweg SeolAhh heet.

Image
Image

“Muziek maakt gebruik van zoveel verschillende delen van onze hersenen. [Het] stelt me in staat om het onzichtbare waar te nemen. Door de melodie en de symfonie van klanken maakt het iets onzichtbaars heel tastbaar. Het is zo interpretatief en het dient als dat middelste medium tussen mij en mijn publiek”, zei ze in een telefonisch interview met Lifewire.

Meer dan 100.000 mensen op TikTok en Twitch vormen het diep verbonden publiek van deze streamer. Choi hoopt de verborgen passie en god(in) in ons allemaal te onthullen.

Snelle feiten

  • Name: Seolahh Choi
  • Leeftijd: 24
  • Gelegen: NYC/Zuid-Korea
  • Random Delight: Choi, afgestudeerd aan de John Hopkins University met een dubbele major in Cognitive Neuroscience en Psychological Brain Sciences, verliet de medische school om meer creatieve krachten na te streven in productontwerp. Tegenwoordig gebruikt ze haar kennis om muziek te combineren met psychologie, waardoor ze een unieke publiekservaring creëert.

Quote: "Elke stap is een kunstwerk dat we creëren."

Creatief begin

Choi is de laatste persoon van wie je zou verwachten dat hij een maker van inhoud is. Ze is digitaal gehandicapt en technisch ongunstig, ze omschrijft zichzelf als een meer traditioneel pen-en-papier type creatief. Ondanks dat haar jonge leeftijd haar aanduidde als een digitale moeder, was ze dat allesbehalve. Ze is niet opgegroeid met het aanboren van de virtuele sfeer van sociale media. In plaats daarvan draaide haar leven in Zuid-Korea om iets tastbaarders: prestaties.

Choi is een afstammeling van vluchtelingen uit Noord-Korea; muzikaliteit heeft een grote rol gespeeld in haar familiegeschiedenis. Deze liefde voor muziek en unieke zangvaardigheid heeft haar familie vele decennia voor haar geboorte gered.

“Muziek is een van de redenen waarom mijn familie nog leeft. Mijn grootouders konden hun broers en zussen vinden via een muziekfestival omdat ze dol waren op optreden. Na 20 jaar scheiding waren ze in staat om zich te herenigen met hun familie door middel van muziek en de liedjes die ze samen [zongen] als artiesten, "zei ze. "Muziek heeft een speciaal plekje in mijn hart."

Image
Image

In overeenstemming met die creatieve traditie waren haar ouders beide architecten. Choi beschrijft haar opvoeding als ontwerpgericht met een neiging naar het creatieve. Het was deze opvoeding die ervoor zorgde dat de toen opstandige jonge Choi zich verzette tegen de harde wetenschappen en haar ware passie verloochende.

Haar creatieve ouders voedden haar zangtalenten, hoewel ze onderdrukt bleven als een bijproduct van wat ze de Koreaanse sociale normen noemt. Zelfs jarenlang optreden op regionale tournees in Zuid-Korea als onderdeel van een ensemble-musicalcast was niet genoeg om haar ervan te overtuigen dat haar ware roeping muziek was. Tot ze een openbaring kreeg.

“Ik had niet genoeg zelfvertrouwen om te zeggen dat dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen”, zei ze. Ik denk dat ik me realiseerde dat ik echt maar één leven heb … en tijd met mezelf doorbreng … ik voelde me zo emotioneel naakt, maar ik moest deze gedachten onder ogen zien. Ik was bang voor spijt. Ik wist dat als ik terug zou kijken, ik er spijt van zou krijgen dat ik het potentieel dat ik in mezelf zag, niet had benut. Ik denk dat dat voor mij de inspiratie en motivatie was om de eerste stap te zetten.”

Een muzikale sprong maken

De wereldwijde gezondheidscrisis van 2020 stelde Choi in staat de wereld van streaming te ontdekken, die ze als rookgordijn gebruikte om muziek na te streven, hoewel niet in het begin. Ze begon als een kunststreamer totdat een muziekstreamer haar kanaal overviel en tientallen kijkers naar zich toe stuurde.

Ze vroegen om een lied, en de verlegen zangeres zong "Isn't She Lovely" van Stevie Wonder, en de rest was geschiedenis. Ze beschouwde het als een teken en verruilde haar digitale tekengereedschap voor een microfoon. Nu draait haar carrière om het maken van muziek en het verbinden met het publiek met haar stem.

“In deze virtuele ruimte konden we onze verhalen vertellen en gehoord worden vanaf de andere kant van de wereld. De community op Twitch was de steungroep die ik nodig had om me veilig genoeg te voelen om op te treden”, zei ze. "Ik zeg dit vaak, maar ik heb het gevoel dat ik geluk heb gehad met mijn gemeenschap."

Verhalen vertellen vormt de kern van haar aantrekkingskracht. De Seolahh-ervaring combineert een passie voor muziek met haar kennis van de hersenen en percepties. Niet iemand die de makkelijke weg neemt, haar streams zijn uniek omdat je een verhaal krijgt samen met de prachtige stem - en dat zorgt ervoor dat het publiek terug blijft komen.

“Medeleven en hoop staan op dit punt in het leven voorop in mijn persoonlijkheid. Het draait allemaal om het nemen van kleine stapjes', zei ze. “Je hoeft niet de hele trap te zien. Je hoeft alleen maar die eerste stap te zetten… en daar ben ik maar één voorbeeld van.”

Aanbevolen: