Hoe AI je kan helpen liefde te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe AI je kan helpen liefde te vinden
Hoe AI je kan helpen liefde te vinden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Datingsites gebruiken kunstmatige intelligentie om gebruikers te helpen een goede match te vinden.
  • Experts zeggen dat het gebruik van AI kan helpen de juiste persoon te pakken te krijgen en het gesprek op gang te brengen.
  • AI kan echter niet de menselijke connectie vervangen die gepaard gaat met het persoonlijk ontmoeten van iemand.
Image
Image

Online daters krijgen hulp bij het vinden van hun matches dankzij het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om verbanden te leggen.

Match.com heeft bijvoorbeeld een AI-enabled chatbot genaamd "Lara" die mensen door het proces van romantiek leidt en suggesties biedt op basis van maximaal 50 persoonlijke factoren. Andere AI-software kan helpen bij het voorstellen van potentiële matches of zelfs het aanbevelen van een ontmoetingsplaats. Het gebruik van AI is een kwestie van efficiëntie, vooral tijdens een pandemie, wanneer datingopties beperkt zijn, zeggen experts.

"AI is nauwkeuriger en persoonlijker" dan gewone swipe and match online dating, zei relatie-expert Michelle Devani in een e-mailinterview met Lifewire.

"AI onthult high-potential matches die resulteren in een geweldige kans om liefde te vinden. Hoe meer het wordt gebruikt, hoe nauwkeuriger de matches zijn. AI helpt gebruikers ook hun profielen te verbeteren door suggesties te geven voor het maken van een interessant profiel, waardoor het snel de aandacht trekt."

AI helpt je om je date te chatten

Online datingbedrijven sluiten zich aan bij AI. Datingwebsite eHarmony heeft AI gebruikt om de berichten van gebruikers te analyseren en suggesties te doen om het gesprek levendiger te maken. Happn gebruikt AI om profielen te rangschikken en de profielen te tonen waarvan het voorspelt dat een gebruiker er de voorkeur aan geeft. De CEO van Tinder zei in een video dat AI uiteindelijk het proces van het selecteren van partners zal vereenvoudigen. De AI van Loveflutter kan zelfs een restaurant voorstellen voor je date.

Begrijpen hoe de AI werkt, kan je helpen je spel op datingsites te verbeteren, zei Scott Valdez, de oprichter en president van VIDA Select, een online matchmaking- en datingservice, in een e-mailinterview. Je kunt jezelf benadeelden als je de meeste tijd naar rechts veegt en vervolgens besluit wie je een bericht wilt sturen, zei hij.

"Je leert het algoritme niets nuttigs als je die aanpak volgt, dus je matchfeed zal minder worden samengesteld", zei Valdez. "Maar een zwaar samengestelde matchfeed heeft een groter nadeel - je zou kunnen worden beperkt door je 'type'."

Je bent misschien nog steeds zeer compatibel met iemand die afwijkt van je specifieke voorkeuren, maar als een algoritme te beperkend is, krijg je nooit de kans om contact met ze te maken. Chemie omvat zoveel zintuigen, en de mens psyche is een diepe emotionele bron. Het is niet iets dat gemakkelijk te kwantificeren is in harde gegevens over een app.”

Machines kunnen Cupido niet vervangen

Verwacht echter niet dat AI je datingleven onmiddellijk zal veranderen, waarschuwen sommige experts. "De term kunstmatige 'intelligentie' misleidt mensen door te denken dat een 'Star Wars'-robot eigenlijk nadenkt over wie de beste vriendin/vriend voor hen is, wat niet klopt", zegt Federico Giorgio De Faveri, hoofdingenieur bij softwareontwikkelaar Keenn. Lifewire in een e-mailinterview.

"In werkelijkheid wordt AI aangedreven door een reeks zeer complexe wiskundige algoritmen die alle mogelijke combinaties proberen en statistisch bijhouden wat het beste werkt."

Image
Image

Er is maar een beperkt deel van je liefdesleven dat je kunt uitbesteden aan AI, zei Devani. "Hoewel AI efficiënt is in het vinden van liefdesmatches, moeten daters zich er ook van bewust zijn dat dit slechts machines zijn en dat ze geen emoties tonen", voegde ze eraan toe.

"Het laat niet echt de persoonlijkheid van de persoon zien. Gebruikers moeten zich nog steeds bewust zijn van degenen met wie ze communiceren. Het is nog steeds aan hen om te beslissen of de andere persoon de perfecte match is."

Maar AI kan binnenkort nuttiger worden als het gaat om daten. Chris Phipps, de chief marketing officer van ste alth-mode technologiebedrijf Phenometrix, zei in een e-mailinterview dat zijn bedrijf dicht bij de lancering van software is die persoonlijkheidskenmerken in de gezichten van mensen kan detecteren. Datingsites behoren tot de potentiële klanten, zei hij.

Valdez zei dat er veel potentieel is voor AI in de online datingruimte, omdat het nog steeds een opkomende technologie is. "Gezichtsherkenning kan bijvoorbeeld een dating-app helpen fysieke kenmerken te identificeren die hij bepa alt waartoe je je aangetrokken voelt, en vervolgens prioriteit te geven aan die profielen", voegde hij eraan toe. "AI zal waarschijnlijk meer betrokken raken bij het berichtenaspect."

Deze Valentijnsdag wil je misschien AI je gids laten zijn in de datingwereld. Vertrouw het gewoon niet helemaal om de juiste persoon te vinden.

Aanbevolen: