Video-cv-platforms kunnen u helpen uw volgende baan te vinden

Inhoudsopgave:

Video-cv-platforms kunnen u helpen uw volgende baan te vinden
Video-cv-platforms kunnen u helpen uw volgende baan te vinden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • TikTok heeft zijn nieuwe kanaal voor werkzoekenden aangekondigd, genaamd TikTok Resumes.
  • Het nieuwe initiatief belooft Amerikaanse werkzoekenden in contact te brengen met carrièremogelijkheden bij merken waar ze van houden door video-cv's in te dienen bij vacatures op het kanaal.
  • Experts zeggen dat video-cv's een geweldige manier zijn voor werkzoekenden om hun persoonlijkheid te uiten en indruk te maken op potentiële werkgevers.
Image
Image

Nadat TikTok vorige week zijn nieuwe video-cv-kanaal aankondigde, hebben technisch onderlegde werkzoekenden zich voorbereid op hun digitale close-ups… en experts zeggen dat dat een slimme zet zou kunnen zijn.

Na een jaar vol pandemische werkloosheid, bereikten de vacatures in de VS in juni een recordhoogte - een trend die zich in juli voortzette. Terwijl de vraag naar werknemers aanhoudt tijdens de heropening van het land, zeggen experts dat video-cv-platforms een nuttig hulpmiddel kunnen zijn voor werkzoekenden die de perfecte match met hun volgende functie willen vinden.

"Waar TikTok vandaan komt, evenals andere providers, is uitstekend omdat het werkzoekenden de mogelijkheid geeft om naast alleen tekst ook videomedia te gebruiken … om waarde te tonen aan potentiële werkgevers, " Brad Taft, chief loopbaanstrateeg bij Taft Career Group, vertelde Lifewire in een telefonisch interview.

Wat oud is, is weer nieuw

"Video-cv's bestaan eigenlijk al een tijdje…", zei Taft. "Het begon met bedrijven die echte video-interviews deden, en het evolueerde van een live vraag-en-antwoord naar het opnemen van jezelf tijdens het beantwoorden van een lijst met vragen die de werkgever had verstrekt."

Platforms zoals TikTok Resumes zijn volgens Taft een evolutie van die oudere methode. Met nieuwere platforms is de nadruk echter verschoven van opgenomen Q&A's naar het enthousiasme en de communicatieve vaardigheden van de werkzoekende.

"Dit is echt een evolutie van die [voormalige] applicatie - en het is een goede," zei Taft. "[Werkzoekenden kunnen] niet alleen reageren op vragen van een werkgever over een specifieke baan, maar er is ook een mogelijkheid voor de werkzoekende om informatie over zichzelf te verstrekken via video - ze zouden een video-cv kunnen ontwikkelen dat beschikbaar is voor bedrijven om te controleren uit."

Voordelen rondom

Volgens Taft kunnen video-cv's voordelen bieden voor zowel werkzoekenden als werkgevers die op zoek zijn naar de perfecte kandidaat.

"Het is die extra dimensie van het kunnen communiceren in niet alleen woorden, maar ook met video, over iemands achtergrond," zei Taft."Dus het geeft de werkzoekende de mogelijkheid om hun achtergrond uit te leggen, hun communicatieve vaardigheden te tonen, factoren als hun enthousiasme naar voren te brengen, wat hen motiveert in de wereld van het werk, hoe ze hun vaardigheden, kennis en ervaring overbrengen."

Het is een geweldig gebruik van technologie, zowel voor de werkzoekende als voor de toekomstige werkgever.

Die toegevoegde dimensie kan recruiters helpen bepalen hoe gekwalificeerd een kandidaat kan zijn voor een specifieke functie of bedrijf.

"Een recruiter heeft zeker een kans om een idee te krijgen van iemands [verbale] communicatieve vaardigheden," zei Taft. "Natuurlijk zie je dat niet per se op een [papieren] cv."

Opvallen

Een van de unieke voordelen van video-cv's, volgens Taft, is de mogelijkheid voor een kandidaat om zichzelf te uiten en zijn persoonlijkheid te laten schijnen voor potentiële werkgevers.

Om te concurreren in een digitale oceaan vol hooggekwalificeerde concurrentie, legde Taft uit dat er manieren zijn waarop werkzoekenden kunnen opvallen, hoewel het proces in veel opzichten niet veel verschilt van het opstellen van een standaard cv.

Image
Image

"Mijn advies voor het opstellen van een video-cv is hetzelfde als wat ik geef aan personen met wie ik werk om een geschreven cv te ontwikkelen," zei Taft. "En dat is nadenken over welke informatie je wilt geven die je huidige carrièredoelen ondersteunt en waarmee je het kunt aantonen - niet alleen [je] waarde verklaren."

Een nieuwe generatie werkzoekenden

Ondanks de beschikbaarheid van de nieuwe dienst van TikTok en anderen die het leuk vinden, kunnen gebruikers van sociale media nog steeds de voorkeur geven aan meer traditionele wegen.

Hoewel Gen Z het hoogste percentage TikTok-gebruikers vormt, zei slechts 5% van de Gen Z-respondenten dat ze van plan waren sociale media te gebruiken om een baan te zoeken in een recent onderzoek van carrièreplatform Tallo.

Ondanks de brede beschikbaarheid van sociale platforms, gaf de meerderheid van de respondenten aan de voorkeur te geven aan meer traditionele methoden om werk te vinden - 44% gaf de voorkeur aan websites voor het zoeken naar werk, terwijl 41% zei dat ze liever rechtstreeks via de website van een bedrijf solliciteerden.

Toch zei Taft dat video-cv's nuttig kunnen zijn voor werkzoekenden die op zoek zijn naar de perfecte pasvorm vanwege de unieke kwaliteiten van video die verder gaan dan traditionele cv-cv's.

"Het is een geweldig gebruik van technologie, zowel voor de werkzoekende als voor de toekomstige werkgever," zei Taft.

Aanbevolen: