NASA houdt VR-uitdaging om te helpen met toekomstige Mars-missie

NASA houdt VR-uitdaging om te helpen met toekomstige Mars-missie
NASA houdt VR-uitdaging om te helpen met toekomstige Mars-missie
Anonim

NASA werkt samen met Epic Games en softwareontwikkelaar Buendea om een crowdsourcingwedstrijd te organiseren, de NASA MarsXR Challenge.

Het doel van de MarsXR Challenge is om ontwikkelaars te zoeken om een virtuele weergave van de planeet Mars te helpen creëren en te simuleren wat een astronaut in die omgeving kan doormaken. Deelnemers wordt gevraagd om activa en mogelijke scenario's te creëren als een manier om NASA te helpen voorbereiden op een eventuele Mars-verkenning.

Image
Image

De uitdaging wordt gehouden op de crowdsourcing-website HeroX, met een prijzenpot van $ 70.000 die zal worden verdeeld onder de top 20 deelnemers. De winnaar van elke categorie ontvangt $ 6.000.

In totaal zijn er vijf categorieën op basis van bepaalde scenario's: Camp opzetten, Wetenschappelijk onderzoek, Onderhoud, Exploratie en de diversen Blow Our Minds. Voor de laatste categorie kun je ideeën indienen voor voertuigen, robots of wat je ook denkt te helpen bij de eerste Mars-missie.

Deelnemers beginnen echter niet helemaal opnieuw. Als je lid wordt, heb je toegang tot de huidige activa en ongeveer 154 vierkante mijlrealistisch Mars-terrein in een dynamische omgeving. Je zult ervaren hoe dingen worden beïnvloed door de zwaartekracht van Mars en door veranderend weer.

Image
Image

Alles van deze uitdaging zal worden besteed aan de verdere ontwikkeling van het MarsXR Operations Support System, de VR-testomgeving waar NASA en Buendea aan werken. Het is gebouwd met behulp van de Unreal Engine 5 van Epic Games, een van de meest geavanceerde re altime renderingtools die beschikbaar zijn.

Aanbevolen: