Hoe Instagram gemene DM's uit je inbox houdt

Inhoudsopgave:

Hoe Instagram gemene DM's uit je inbox houdt
Hoe Instagram gemene DM's uit je inbox houdt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram rolt een functie uit om DM-verzoeken te filteren op basis van woorden, emoji's en zinnen die als aanstootgevend worden beschouwd na samenwerking met organisaties tegen pesten en antidiscriminatie.
  • Gebruikers kunnen DM-filtering inschakelen in het gedeelte 'Verborgen woorden' van hun privacytabblad.
  • Instagram biedt ook een optie om niet alleen een persoon die hen lastigv alt te blokkeren, maar ook nieuwe accounts die ze in de toekomst kunnen maken.
Image
Image

Pestkoppen blijven nieuwe manieren vinden om mensen lastig te vallen op sociale media, waardoor platforms zoals Instagram constant hun methoden moeten updaten om ze op afstand te houden. Enkele van de meest schadelijke misbruiken vinden plaats buiten het zicht van het publiek: in directe berichten (DM)-verzoeken.

In haar laatste poging om gebruikers vrij te houden van online haatzaaiende uitlatingen en pesters, gebruikt Instagram een nieuwe methode om berichtverzoeken te filteren op aanstootgevende woorden, zinnen en zelfs emoji's om te voorkomen dat ze ooit de inbox van mensen bereiken.

Bovendien werkt het eraan om het voor pesters moeilijker te maken om dezelfde mensen herhaaldelijk lastig te vallen door verschillende accounts te openen.

"Helaas zijn er veel groepen en individuen die beledigende DM's en DM-verzoeken sturen", vertelde Damon McCoy, universitair hoofddocent informatica en engineering aan de Tandon School of Engineering van de New York University, in een e-mail aan Lifewire.

"Veel ervan is vrouwonvriendelijk en onverdraagzaam. Een deel ervan is gericht op het uitoefenen van macht en controle. Bijvoorbeeld iemand te schande maken of zich onveilig laten voelen zodat ze minder vaak posten of zelfcensuur."

Instagram filtert DM's op basis van sleutelwoorden

Instagram heeft al manieren geïntroduceerd om negatieve opmerkingen weg te filteren. Nu rolt het een optionele functie uit die automatisch kan voorkomen dat aanstootgevende verzoeken om directe berichten in de inbox van gebruikers terechtkomen met behulp van een lijst met woorden, zinnen en emoji's.

Het is van cruciaal belang dat de gebruiker die gepest wordt, weet hoe hij iemand kan blokkeren, hoe hij ondersteuning kan zoeken, hoe hij privacy-instellingen kan wijzigen en hoe hij iemand kan rapporteren.”

Instagram zei dat het samenwerkte met anti-pest- en antidiscriminatieorganisaties om een lijst te maken van de aanstootgevende woorden en zinsdelen die het zal gebruiken om berichten te filteren, en dat gebruikers ook hun eigen woorden handmatig kunnen toevoegen. Verzoeken die als aanstootgevend zijn gemarkeerd, komen in hun eigen map terecht zonder dat de tekst direct zichtbaar is.

Als je DM-filtering op Instagram wilt activeren of deactiveren, ga je naar de privacyinstellingen en ga je naar het gedeelte met de naam 'Verborgen woorden'. Daar kun je filters voor zowel berichten als opmerkingen beheren.

Een woordvoerder van het Facebook-bedrijf vertelde Lifewire in een e-mail dat het deze functies voor het eerst zou gaan uitrollen in het VK, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Het is van plan binnenkort extra landen toe te voegen.

Instagram stelt gebruikers ook in staat om niet alleen het huidige account van een persoon te blokkeren, maar ook alle nieuwe die ze in de toekomst kunnen gebruiken. Het sociale-mediabedrijf zei dat het dit over een paar weken over de hele wereld zal aanbieden.

Zullen deze nieuwe maatregelen werken?

Deze laatste inspanningen bouwen voort op de eerdere pogingen van Instagram om pesten en intimidatie te stoppen, en komen nadat sommige onderzoekers het platform hebben opgeroepen om meer te doen om het probleem te bestrijden.

Experts zeggen dat hoewel de nieuwste maatregelen ook een stap in de goede richting zijn, ze waarschijnlijk niet in staat zullen zijn om alle gevallen van misbruik te beteugelen als een gebruiker vastbesloten is iemand lastig te vallen.

Image
Image

J. Mitchell Vaterlaus, een universitair hoofddocent aan de Montana State University, zei dat de veranderingen "een goede stap voorwaarts zijn en willekeurig of niet-gericht misbruik kunnen verminderen", maar wijst erop dat pesters verschillende manieren kunnen vinden om specifieke mensen te targeten met privé-opmerkingen, openbare berichten, het delen van hun inhoud zonder toestemming, en video's.

"Hoewel het geweldig is om de kans via één aspect van de app te verkleinen, zullen er waarschijnlijk alternatieve wegen zijn binnen de app die de cyberpestkop kan gebruiken", vertelde Vaterlaus in een e-mail aan Lifewire.

"Het is van cruciaal belang dat de gebruiker die gepest wordt, weet hoe hij iemand kan blokkeren, hoe hij ondersteuning kan zoeken, hoe hij privacy-instellingen kan wijzigen en hoe hij iemand kan rapporteren."

Er zijn echter aanwijzingen dat methoden zoals het controleren van opmerkingen op zijn minst enig succes hebben gehad.

"Ons onderzoek toont aan dat veel van onze recente tools tegen pesten, zoals controles voor opmerkingen en nudge-waarschuwingen, effectief zijn geweest om mensen te helpen pesten te beheersen", aldus de woordvoerder van het Facebook-bedrijf.

McCoy, samen met onderzoekers van de New York University en de University of Illinois in Chicago (UIC), ontdekte in een onderzoek uit 2017 dat mensen waarschijnlijk intimidatie zullen ervaren nadat ze "verdoofd" zijn - nadat hun persoonlijke informatie kwaadwillig online is gepubliceerd - verwijderden hun accounts minder vaak toen Facebook en Instagram beledigende opmerkingen begonnen te filteren.

Misbruik stoppen is een complex proces

Dus, waarom is Instagram er niet in geslaagd om pesten en misbruik op zijn platform volledig te stoppen?

Bepalen wat pesten op Instagram is, is een grote uitdaging, en factoren zoals context en intentie zijn erg belangrijk.

"Dit is complex, deels omdat de context zo belangrijk is", vertelde de woordvoerder van het Facebook-bedrijf aan Lifewire. "Het is een grote uitdaging om te bepalen wat pesten op Instagram is, en factoren als context en intentie zijn erg belangrijk."

"Het is moeilijk om alle intimidatie te voorkomen, omdat het vaak contextueel is en mogelijk vereist dat leden van de beoogde gemeenschap erkennen dat het intimidatie is," zei McCoy.

Het bericht zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat 'de politie de stemlocatie bewaakt'. Voor leden van de immigrantengemeenschappen zou dat een bedreigende en intimiderende boodschap zijn.”

Aanbevolen: