Kun je iTunes op een Mac installeren?

Inhoudsopgave:

Kun je iTunes op een Mac installeren?
Kun je iTunes op een Mac installeren?
Anonim

Wat te weten

  • Start Apple Music vanuit het Dock. Koop een abonnement om muziek te streamen of luister gewoon naar je iTunes-bibliotheek.
  • Download iTunes-aankopen: ga in Muziek naar iTunes Store > Purchased. Om muziek te importeren, selecteer File > Import.
  • Apple heeft iTunes vervangen door aparte muziek-, podcast- en tv-apps op macOS Catalina en hoger.

Dit artikel legt uit hoe je Apple Music instelt en gebruikt op je Mac sinds Apple het iTunes-mediabeheersysteem heeft gewijzigd. Er is nu een aparte app voor muziek, video's, podcasts en audioboeken.

Hoe gebruik ik Apple Music op een Mac?

Toegang tot en gebruik van Apple Music op je Mac is eenvoudig. Het is vooraf geïnstalleerd op Macs met macOS Catalina of hoger. Zo werkt het.

  1. Selecteer het Apple Music-pictogram in het Dock.

    Image
    Image

    Als je Apple Music niet ziet, klik je op het Launchpad-pictogram in het Dock en selecteer je Music.

  2. Apple Music zal je vragen om een gratis proefaanbieding. Selecteer Probeer het gratis als u een gratis proefperiode wilt starten, of klik op Niet nu.

    Image
    Image
  3. Je moet je apparaat autoriseren om toegang te krijgen tot al je eerdere iTunes-aankopen. Ga naar Account > Authorizations en selecteer Authorize This Computer.

    Image
    Image

    U kunt maximaal vijf computers machtigen om iTunes-aankopen af te spelen. Een iPhone of iPad telt niet als een computer.

  4. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en selecteer Authorize.

    Image
    Image
  5. Om toegang te krijgen tot uw eerdere iTunes Music-aankopen, selecteert u een optie onder Bibliotheek in het linkerdeelvenster. Als u bijvoorbeeld Songs selecteert, worden al uw eerdere aankopen van iTunes-nummers weergegeven.

    Image
    Image
  6. Als je muziek voor je bibliotheek wilt kopen, selecteer je iTunes Store. Zoek een nummer of album dat je wilt kopen en selecteer de aankoopprijs. Voer uw Apple ID en wachtwoord in om de aankoop te voltooien.

    Image
    Image

    Selecteer de pijl naast een nummer voor andere opties, zoals een nummer cadeau doen, delen op sociale media of de link naar het nummer kopiëren.

Hoe download ik mijn eerdere iTunes-aankopen?

Om iTunes-bestanden te vervangen die u mogelijk verloren of verwijderd hebt, of als u geen apparaten wilt synchroniseren, kunt u eerdere iTunes-aankopen op uw computer downloaden.

  1. Zorg ervoor dat uw computer is geautoriseerd door Apple Music te openen en naar Account > Authorizations > Authorize This Computer te gaan.

    Image
    Image
  2. Selecteer de iTunes Store.

    Image
    Image
  3. Selecteer Purchased onder Music Quick Links.

    Image
    Image
  4. Je ziet alle gekochte items die beschikbaar zijn om te downloaden. Om een item te downloaden, selecteer het download icoon. Om alles in een categorie te downloaden, selecteer Download All.

    Image
    Image

Hoe importeer ik muziek in Apple Music?

Misschien heb je nummers of muziekvideobestanden op je computer die je aan je muziekbibliotheek wilt toevoegen. Zo importeert u deze bestanden.

  1. Start Apple Music en selecteer File > Import. (Selecteer File > Add to Library of File > Import op sommige macOS-versies.)

    Image
    Image
  2. Zoek het muziekbestand of de map die u wilt toevoegen en klik op Open.

    Image
    Image
  3. Music plaatst een kopie van elk audiobestand dat u invoert in de map Muziek. Het originele bestand blijft op de huidige locatie.

    Als je een Apple Music-account hebt, heb je vanaf al je apparaten toegang tot je bibliotheek. Ga naar Instellingen > Muziek. Schakel Bibliotheek synchroniseren. in

Wat is Apple Music?

Apple Music is de opvolger van iTunes. Apple Music is ook een streaming muziekservice vergelijkbaar met Spotify. Je kunt Apple Music gratis gebruiken om naar muziek te luisteren die je eerder via iTunes hebt gekocht, muziek van je computer te synchroniseren en naar Apple 1 te luisteren, een gratis Apple-radiostation.

Als je echter nieuwe muziek wilt kopen en gebruik wilt maken van de streamingmogelijkheden van Apple Music, heb je een Apple Music-abonnement nodig. Een individueel abonnement kost $ 9,99 per maand, terwijl een gezinsabonnement $ 14,99 per maand kost

Wat is er met iTunes gebeurd?

Met de lancering van macOS Catalina heeft Apple iTunes vervangen door speciale muziek (Apple Music), video (Apple TV), podcast (Apple Podcasts) en audioboek-apps (Apple Books). Je hebt toegang tot eerdere iTunes-aankopen via deze apps, aangezien deze apps inhoud uit je iTunes-bibliotheken halen.

Deze apps zijn voorgeïnstalleerd op je Mac als je macOS Catalina of hoger hebt, dus je hoeft ze niet te downloaden.

Als je een Windows-pc hebt, gebruik je iTunes voor Windows om je muziek- en mediabibliotheken te beheren.

FAQ

    Hoe zie ik songteksten op Apple Music?

    Je hebt een Apple Music-abonnement nodig om songteksten op Apple Music te bekijken. Speel in de mobiele Apple Music-app een nummer af en tik vervolgens op het nummer dat je afspeelt in de balk onderaan. Tik op Lyrics (lijkt op een aanhalingsteken) om de songtekst van dat nummer te bekijken.

    Hoe deel ik een afspeellijst op Apple Music?

    Om een afspeellijst te delen, start u de mobiele Apple Music-app en gaat u naar Bibliotheek > Playlists. Tik op Meer (drie stippen) en selecteer Afspeellijst delen. Kies een contact en selecteer AirDrop of een andere methode voor delen, zoals e-mail.

    Wat betekent de ster op Apple Music?

    Als je een ster op een nummer of album ziet, beschouwt Apple het als een 'Hot Track'. Die nummers of albums worden het meest afgespeeld in de bibliotheek van Apple Music op basis van alle gebruikers, niet alleen je apparaat of account.

Aanbevolen: