Kun je dezelfde app gratis op twee iPhones installeren?

Inhoudsopgave:

Kun je dezelfde app gratis op twee iPhones installeren?
Kun je dezelfde app gratis op twee iPhones installeren?
Anonim

Niemand wil twee keer voor hetzelfde betalen als ze het kunnen vermijden, ook al is het maar een app van $ 0,99. Als je meer dan één iPhone, iPad of iPod touch hebt, kun je je afvragen of je apps die je in de App Store hebt gekocht gratis op al je apparaten kunt installeren of dat je de app voor elk apparaat moet kopen.

Image
Image

iPhone-app-licentie: de Apple ID is de sleutel

Ik heb goed nieuws voor je: iOS-apps die je hebt gekocht of gedownload van de App Store kunnen worden gebruikt op elk compatibel iOS-apparaat dat je bezit - zolang ze allemaal dezelfde Apple ID gebruiken, dat is.

App-aankopen worden gedaan met je Apple ID (net als wanneer je een nummer, film of ander materiaal koopt). De aankoop geeft je Apple ID het recht om die app te gebruiken. Dus wanneer u die app probeert te installeren of uit te voeren, controleert de iOS of het apparaat waarop u deze gebruikt, is ingelogd op de Apple ID waarmee u deze oorspronkelijk hebt gekocht. Als dat zo is, werkt alles zoals verwacht.

Zorg ervoor dat je op al je apparaten inlogt op dezelfde Apple ID en dat dezelfde Apple ID is gebruikt om alle apps te kopen, dan komt het wel goed.

Apps en delen met gezin

Er is één uitzondering op de regel over apps die de Apple ID vereisen waarmee ze zijn gekocht: Delen met gezin.

Delen met gezin is een functie van iOS 7 en hoger waarmee alle mensen in één gezin hun Apple ID's kunnen verbinden en vervolgens hun iTunes- en App Store-aankopen kunnen delen. Hiermee kunnen ouders een app kopen en hun kinderen deze aan hun apparaten laten toevoegen zonder er opnieuw voor te betalen.

De meeste apps zijn beschikbaar in Delen met gezin, maar niet allemaal. Om te controleren of een app kan worden gedeeld, ga je naar de pagina in de App Store en zoek je de Family Sharing-informatie in het gedeelte Details.

Hoewel apps, muziek, films en andere inhoud die u bij Apple koopt, meestal kunnen worden gedeeld via Delen met gezin, worden in-app-aankopen en abonnementen niet gedeeld via Delen met gezin. Die moet je wel opnieuw kopen.

Apps automatisch downloaden naar meerdere apparaten

Een manier om eenvoudig apps op meerdere apparaten te installeren, is door de functie Automatisch downloaden van iOS in te schakelen. Hiermee wordt elke keer dat je een app koopt op een van je iOS-apparaten, de app automatisch geïnstalleerd op andere compatibele apparaten. Dit maakt gebruik van data, dus als je een klein data-abonnement hebt of je dataverbruik in de gaten wilt houden, wil je dit misschien vermijden. Volg anders deze stappen om Automatische downloads in te schakelen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op iTunes & App Store.
  3. In de Automatische downloads sectie, verplaats de Apps schuifregelaar naar aan/groen.
  4. Herhaal deze stappen op elk apparaat waaraan je apps automatisch wilt toevoegen.

Apps opnieuw downloaden van iCloud

Een andere gemakkelijke manier om een app op een ander apparaat te krijgen dan het apparaat waarop je hem hebt gekocht, is door je aankopen opnieuw te downloaden van iCloud. Elke aankoop die u doet in de iTunes- en App Stores, wordt opgeslagen in uw iCloud-account. Het is als een automatische, cloudgebaseerde back-up van uw gegevens die u kunt openen wanneer u maar wilt.

Volg deze stappen om apps opnieuw te downloaden van iCloud:

  1. Zorg ervoor dat het apparaat waarop u de app wilt downloaden, is aangemeld bij de Apple ID die is gebruikt om de app oorspronkelijk te kopen.

  2. Tik op de App Store app.
  3. Tik op Updates.
  4. Tik op iOS 11 en hoger op je foto in de rechterbovenhoek. Sla deze stap in eerdere versies over.
  5. Tik op Gekocht.
  6. Tik op Niet op deze iPhone om alle apps te zien die je hebt gekocht en die hier niet zijn geïnstalleerd. Je kunt ook vanaf de bovenkant van het scherm omlaag vegen om de zoekbalk weer te geven.
  7. Als je de app hebt gevonden die je wilt installeren, tik je op het iCloud-pictogram (de wolk met de pijl-omlaag erin) om deze te downloaden en te installeren.

Aanbevolen: