Kun je apps op de Apple TV installeren?

Inhoudsopgave:

Kun je apps op de Apple TV installeren?
Kun je apps op de Apple TV installeren?
Anonim

Als je de 4e generatie Apple TV of nieuwer hebt, kun je Apple TV-apps downloaden van de App Store zoals je kunt met een iPhone. De eerste drie versies stonden dit niet toe.

Image
Image

Apps installeren op 4e en 5e generatie Apple TV: Ja

Image
Image

Als je de 4e generatie Apple TV hebt, die Apple in september 2015 introduceerde, of de Apple TV 4K, oftewel het 5e generatie model, dat in september 2017 debuteerde, kun je er Apple TV-apps op downloaden.

Die versies van de Apple TV zijn gebouwd rond het idee dat, zoals Tim Cook zei bij de introductie van de 4e generatie. model, apps zijn de toekomst van televisie.

Apps installeren op de 4e of 5e generatie. Apple TV is vergelijkbaar met en net zo eenvoudig als ze op een iPhone of iPad te installeren. Het besturingssysteem dat op de Apple TV draait, tvOS genaamd, verschilt enigszins van iOS, dus de stappen voor het installeren van apps erop zijn ook iets anders.

Net als op de iPhone en iPad kun je apps ook op Apple TV opnieuw downloaden. Ga naar de App Store app op je Apple TV, selecteer het Purchased menu en selecteer vervolgens Not on This Apple TVvoor een lijst met apps die opnieuw kunnen worden gedownload.

Apps installeren op 1e, 2e en 3e generatie Apple TV: Nee

Image
Image

In tegenstelling tot de nieuwere modellen, kunnen gebruikers hun eigen apps niet toevoegen aan de 3e, 2e of 1e generatie Apple TV-modellen (behalve in één geval, zoals we zullen zien). Dat komt omdat de 3e generatie Apple TV en eerdere modellen geen App Store hebben voor apps van derden. Maar dat betekent niet dat er geen nieuwe apps worden toegevoegd.

Hoewel gebruikers Apple TV niet zelf kunnen toevoegen aan deze Apple TV-modellen, voegt Apple ze van tijd tot tijd toe. Toen de Apple TV debuteerde, had deze minder dan een dozijn kanalen met internetinhoud. Tegen de tijd dat Apple stopte met het maken van deze modellen, waren het er tientallen.

Apple ondersteunt niet langer de 1e, 2e of 3e generatie Apple TV, dus er worden geen nieuwe kanalen meer aan die modellen toegevoegd. Upgrade naar een van de nieuwe Apple TV-modellen voor de nieuwste apps en de meeste opties.

Er was over het algemeen geen waarschuwing wanneer nieuwe kanalen verschenen, en gebruikers konden niet controleren of ze geïnstalleerd waren of niet. Toen je je Apple TV aanzette, zou je zien dat er een nieuw pictogram op het startscherm was verschenen en dat je nu nieuwe inhoud beschikbaar had. De WWE Network-worstelstreamingservice verscheen bijvoorbeeld eenvoudig op Apple TV-schermen zonder waarschuwing vooraf toen deze in februari 2014 werd gelanceerd.

Soms bundelde Apple nieuwe apps met updates voor de software van de Apple TV, maar nieuwe kanalen kwamen vaak op de markt zodra ze klaar waren.

Aanbevolen: