Een iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen (alle modellen)

Inhoudsopgave:

Een iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen (alle modellen)
Een iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen (alle modellen)
Anonim

Wat te weten

  • Maak altijd een back-up van uw gegevens voordat u een iPhone terugzet op de fabrieksinstellingen. Anders verliest u uw gegevens.
  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Alles wissen Inhoud en instellingen. Voer de toegangscode in en kies Wissen.
  • Om iCloud/Find My iPhone uit te schakelen: Settings > [Uw naam] > iCloud > Find My iPhone . Uitschakelen; uitloggen.

Dit artikel legt uit hoe je een iPhone-model met iOS 12 en hoger kunt herstellen naar de oorspronkelijke instellingen, en hoe je iCloud en Zoek mijn iPhone kunt uitschakelen, wat in sommige situaties belangrijk is (hieronder uitgelegd).

Een iPhone volledig resetten

Een fabrieksreset brengt je iPhone terug in de staat waarin hij zich bevond toen hij de fabrikant voor het eerst verliet - volledig schoon, met al je gegevens weg. Nadat je een back-up van je gegevens hebt gemaakt en iCloud en Zoek mijn hebt uitgeschakeld, ben je klaar om aan de slag te gaan.

Volg deze stappen om uw iPhone terug te brengen naar de oorspronkelijke staat:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Algemeen.
  3. Scroll naar beneden en tik op Reset.
  4. Op het Reset scherm, tik op Wis alle inhoud en instellingen.

    Image
    Image
  5. Voer desgevraagd de toegangscode in die op uw telefoon is ingesteld.

  6. Het scherm geeft een waarschuwing weer dat alle muziek, andere media, gegevens en instellingen worden gewist. Tik op Wissen om door te gaan.

    Als u de telefoon niet naar de standaardstatus wilt herstellen, tikt u op Annuleren.

  7. Het duurt een paar minuten om alles van de iPhone te verwijderen. Wanneer het proces is voltooid, wordt de iPhone opnieuw opgestart en is de iPhone teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen.

Een back-up van uw gegevens maken

Wanneer je een iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen, verwijder je alle gegevens ervan. Dat betekent dat je al je muziek, apps, contacten, foto's en andere gegevens op het apparaat kwijtraakt. Het enige dat overblijft zijn de iOS en de vooraf geïnstalleerde apps.

Daarom is het cruciaal om een back-up van uw gegevens te maken voordat u aan het proces begint. Door een kopie van uw gegevens te bewaren, kunt u de gegevens later herstellen vanaf een back-up, zodat u niets belangrijks verliest.

Er zijn drie opties om een back-up van gegevens te maken: iTunes, Finder of iCloud gebruiken.

Back-up naar iTunes

Als u een back-up wilt maken naar iTunes, synchroniseert u de telefoon met uw computer en klikt u vervolgens op de knop Back-up op de hoofdpagina van de iPhone.

Back-up maken met Finder

Om een back-up te maken op een Mac met macOS Catalina (10.15) of nieuwer, sluit je de iPhone aan op de computer, open je een Finder-venster, selecteer je de iPhone aan de linkerkant Apparatenmenu, en terug Back Up.

Back-up naar iCloud

Om een back-up te maken naar iCloud, ga naar Instellingen > [uw naam] (sla deze stap over in eerdere versies van iOS) > iCloud> iCloud-back-up en start vervolgens een back-up.

Voor meer gedetailleerde instructies over het maken van een back-up van je iPhone, ga je naar Hoe maak je een back-up van je iPhone 7 of Hoe maak je een back-up van iPhone X (ondanks de titels zijn de tips van toepassing op alle modellen).

Hoe iCloud uit te schakelen en mijn iPhone te vinden

Als je je iPhone permanent reset, is het ook van cruciaal belang dat je iCloud en Zoek mijn iPhone uitschakelt. Een beveiligingsfunctie genaamd Activeringsslot vereist dat u de Apple ID invoert die is gebruikt om de telefoon in te stellen als u deze wilt resetten. De functie wordt uitgeschakeld wanneer u iCloud/Find My iPhone uitschakelt.

Activation Lock heeft iPhone-diefstallen verminderd omdat het een gestolen iPhone moeilijker te gebruiken maakt. Als u het activeringsslot niet uitschakelt, kan de volgende persoon die uw iPhone krijgt, een koper of een reparateur, deze niet gebruiken.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op je naam (sla deze stap over bij eerdere versies van iOS).
  3. Tik op iCloud > Zoek mijn iPhone > Zoek mijn iPhone. (Sla iCloud op iOS 13 en hoger over en tik op Find My.)

    Image
    Image
  4. Verplaats de Zoek mijn iPhone schuifregelaar naar uit/wit.
  5. Tik op Vind mijn in de linkerbovenhoek om één scherm terug te gaan. Tik vervolgens op Apple ID om nog een scherm terug te gaan.
  6. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op Afmelden.
  7. Voer uw Apple ID/iCloud-wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image

Aanbevolen: