App Store Voorjaarsschoonmaak kan hoofdpijn veroorzaken voor iedereen

Inhoudsopgave:

App Store Voorjaarsschoonmaak kan hoofdpijn veroorzaken voor iedereen
App Store Voorjaarsschoonmaak kan hoofdpijn veroorzaken voor iedereen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe richtlijnen zullen oude en niet-conforme apps uit de verkoop halen.
  • Ontwikkelaars moeten mogelijk "nep"-updates doen om in de winkel te blijven.
  • Het beleid is goed, maar de handhaving door Apple is inconsistent.
Image
Image

Apple staat op het punt de App Store schoon te maken en gooit apps weg die al een tijdje niet zijn geüpdatet - en die kunnen enkele van je favoriete apps bevatten.

Apple is begonnen met het e-mailen van ontwikkelaars om hen te waarschuwen dat apps uit de verkoop zullen worden gehaald omdat ze recentelijk niet zijn bijgewerkt. Het probleem hier is dat veel apps gewoon niet hoeven te worden bijgewerkt. Een rekenmachine-app of een gitaarstemmer hoeven bijvoorbeeld niet te veranderen of nieuwe functies toe te voegen. Dus is dit goed nieuws voor klanten, slecht nieuws voor ontwikkelaars of iets anders?

"Het belangrijkste punt van deze 'update' is om het dode gewicht in de app store op te ruimen en apps te verwijderen die niet meer werken zoals verwacht, en apps die crashen bij het openen, worden verwijderd. Ik denk dat dit goed is voor het algehele ecosysteem van de markt, hoewel het op korte termijn een opschudding kan veroorzaken, "vertelde ontwikkelaar van mobiele apps Will Manuel via e-mail aan Lifewire.

Golden Oldies

Apple's verklaring hierover zegt dat niet-conforme apps na 30 dagen zullen worden verwijderd als de ontwikkelaar de app niet bijwerkt. Het geeft geen tijdsbestek aan. Game-ontwikkelaar Robert Kabwe, een game-ontwerper voor Protopop Games, ontving echter een e-mail waarin hem werd verteld dat zijn game Motivoto "niet in een aanzienlijke hoeveelheid tijd is bijgewerkt en naar verwachting binnen 30 dagen uit de verkoop zal worden gehaald." De game is, zegt de ontwikkelaar in een tweet, meer dan twee jaar oud.

Dit klinkt als een nachtmerrie, maar er is een andere kant aan het verhaal. App-ontwikkelaar Nick Sheriff zegt op Twitter dat in de voorwaarden van Apple "duidelijk staat dat apps die de afgelopen drie jaar of langer niet zijn bijgewerkt, redenen zijn voor verwijdering, dit betekent dat ze niet alles zullen verwijderen, maar de meeste wel."

Het belangrijkste punt van deze 'update' is om het dode gewicht in de app store op te ruimen en apps te verwijderen die niet langer werken zoals verwacht…

Voorjaarsschoonmaak

Als je ooit door de App Store hebt gebladerd, ken je het gevoel dat je krijgt als je een app koopt, om je te realiseren dat deze zes jaar geleden voor het laatst is bijgewerkt. Misschien werkt het prima, maar als je wat meer aandacht had besteed, had je misschien gekozen voor een meer actief ontwikkelde app.

De nieuwe regels van Apple zijn er om het dode hout uit de winkel te snoeien. Het zijn niet alleen "verouderde" apps die het hoofd moeten bieden aan de hak. Apps die niet "functioneren zoals verwacht" of de "huidige beoordelingsrichtlijnen" niet volgen, worden ook op de hoogte gebracht. En apps die niet kunnen worden gestart, worden onmiddellijk verwijderd.

Als je al van een verouderde app geniet, hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt het nog steeds downloaden en gebruiken. De enige verandering is dat deze apps uit de verkoop worden gehaald, zodat niemand ze kan kopen.

En misschien wel het belangrijkste onderdeel van deze regels is het gedeelte dat van toepassing is op apps die niet voldoen aan de 'huidige beoordelingsrichtlijnen'. Kent u al die apps in de winkel die niet zijn bijgewerkt om te voorkomen dat u privacylabels aan hun App Store-vermelding hoeft toe te voegen? Die zijn waarschijnlijk ook onderweg naar buiten.

Inconsistent

Dus wat is het probleem? Afgezien van het geval dat een drie jaar oude app nog steeds zo goed is als de dag dat deze werd gelanceerd, is dit geen goed beleid? Nou ja, het is misschien een goed beleid, maar het beoordelingsproces van de App Store is inconsistent, zelfs grillig, in de manier waarop het beleid interpreteert.

Image
Image

"[Het] zou niet zo erg zijn als de beoordelingsteams van de App Store echt wisten wat ze deden", zei app-ontwikkelaar Neon Silicon op het Audiobus-forum voor muziekapps. "Het is al moeilijk genoeg om met het normale beoordelingsproces om te gaan bij het indienen van [een muziek-app]. De gedachte dat ze periodieke beoordelingen met terugwerkende kracht zullen doen, zorgt er echt niet voor dat ik helemaal niets nieuws in de App Store wil indienen."

In theorie zouden die oude maar nog steeds geweldige apps moeten worden bekeken door het app-beoordelingsteam en een pass krijgen. Maar in werkelijkheid is het waarschijnlijker dat een algemene regel wordt toegepast op alles boven een bepaalde leeftijd. Zoals gewoonlijk zullen kleine indie-ontwikkelaars met goede bedoelingen in de zuivering worden verstrikt, terwijl oude games die nog steeds die zoete in-app-aankopen binnenhalen (waarvan Apple 30% korting krijgt) op mysterieuze wijze ongedeerd kunnen blijven.

Zoals altijd met de App Store, is het een evenwicht, maar de geschiedenis van App Review, en zijn rare beslissingen, betekent dat dit uiteindelijk meer problemen zou kunnen veroorzaken dan het oplost.

Aanbevolen: