Apple's App Store-vakantie-uren zijn een geschenk voor iedereen

Inhoudsopgave:

Apple's App Store-vakantie-uren zijn een geschenk voor iedereen
Apple's App Store-vakantie-uren zijn een geschenk voor iedereen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Dit jaar accepteert Apple app-inzendingen tijdens de feestdagen.
  • Ontwikkelaars kunnen rustig ademhalen, wetende dat ze noodoplossingen kunnen indienen tijdens het drukste seizoen.
  • Geen teleurstellingen meer op kerstochtend voor nieuwe iPhone- en iPad-bezitters.
Image
Image

Dit jaar houdt Apple voor het eerst de achterdeuren van zijn App Stores open voor ontwikkelaars tijdens de feestdagen.

App Store Connect wordt meestal een deel van november en december afgesloten, waardoor App Store-recensenten de kans krijgen om vrij te nemen voor Thanksgiving en Kerstmis. Maar voor app-ontwikkelaars kunnen deze afsluitingen angstaanjagend zijn.

Stel je voor dat je je app bijwerkt, klaar voor de feestdagen, en dat miljoenen kopers hem op eerste kerstdag downloaden op hun nieuwe iPhones en iPads. Stel je dan voor dat je update een kritieke bug heeft toegevoegd. Vroeger had je pech. Maar nu App Store Connect open blijft voor bedrijven, kun je een snelle noodoplossing indienen.

"Ik denk dat het goed is voor het geval een ontwikkelaar een noodupdate voor bugfix moet uitbrengen. Dit is me gelukkig nooit overkomen tijdens de vakantie, maar je weet maar nooit", vertelde Mac- en iOS-app-ontwikkelaar Jeff Johnson aan Lifewire via direct bericht.

Holiday Rush

Toen ik een kind was, kreeg ik een jaar lang elektronisch speelgoed voor Kerstmis, maar mijn ouders vergaten batterijen te kopen. Ik moest wachten op schijnbaar eindeloze dagen voordat de winkels weer opengingen.

Vandaag krijgen we onze gadgetcadeaus en beginnen we meteen met winkelen voor apps. Dit is een uitstekende tijd voor ontwikkelaars om nieuwe klanten te krijgen, dus het is extra belangrijk dat de eerste ervaring soepel verloopt. Je wilt een goede eerste indruk maken. En toch, met nieuwe functies die de deur uit zijn, gecombineerd met de jaarlijkse sluiting van Apple, is Kerstmis misschien wel de slechtste tijd om app-updates voor nieuwe gebruikers te verzenden.

Image
Image

"Verreweg onze grootste week is de week van Kerstmis, en we besteden er maanden aan om nieuwe functies voor onze app te ontwikkelen. Vaak worden deze functies gepubliceerd in de week voorafgaand aan Kerstmis, maar wanneer er bugs zijn ontdekt, kunnen we er niets aan doen tot na de vakantie, "vertelde Chase Roberts, chief mobile engineer bij schietanalysebedrijf Mantis Tech, via e-mail aan Lifewire.

Waarom heeft Apple dit gedaan?

In tegenstelling tot fysieke winkels, is de App Store een 24/7-bedrijf en is het wereldwijd actief. Dus afsluiten lijkt nogal ouderwets, vooral als je in een van de vele, vele landen woont en werkt waar Kerstmis niet bestaat. Nu legt Apple niet langer zijn lokale gewoonten op deze wereldmarkt op.

"Het was niet erg, maar er was altijd een zekere angst rond de sluiting", vertelde Mac- en iOS-app-ontwikkelaar James Thomson aan Lifewire via een direct bericht. "Oorspronkelijk kon je de prijzen niet eens wijzigen, wat interessant was als je rond de feestdagen een promotie wilde houden. Het is dus fijn om één ding minder te hebben, en daarom vermoed ik dat ze het hebben gedaan."

Het zal echter niet zoals gewoonlijk full-service zijn. Het lijkt erop dat Apple tijdens beide Amerikaanse vakantieweekenden op een skelet zal werken. "Houd er rekening mee dat beoordelingen langer kunnen duren van 24 tot 28 november en van 23 tot 27 december", aldus Apple in zijn nieuwsupdate. Dat klinkt niet alsof het een goed moment is om gloednieuwe apps in te dienen, maar daar gaat het waarschijnlijk niet om.

Image
Image

"Als ik de reden van Apple zou moeten raden, zou het zijn om ontwikkelaars toe te staan dringende bugfixes uit te brengen. Ik kan geen andere reden bedenken", zegt Johnson.

Voor jou en mij is dit ook goed nieuws. We kunnen er zeker van zijn dat eventuele problemen met onze favoriete apps zo snel mogelijk kunnen worden opgelost. En voor mensen die de dag beginnen met een bezoek aan de App Store om te controleren op updates, is de vakantieperiode een droge periode die deze verslaving alleen maar erger maakt. Dit zal niet langer het geval zijn - we kunnen zoals gewoonlijk onze dagelijkse oplossing krijgen.

Zijn er nadelen aan dit nieuwe plan? Niet echt, hoewel Thomson een vakantiewens heeft voor de mensen die in deze tijd werken. "Natuurlijk hoop ik dat de recensenten correct worden betaald, en het is hun keuze!" zegt Thomson.

Aanbevolen: