Wat is Lyft en hoe gebruik je het?

Inhoudsopgave:

Wat is Lyft en hoe gebruik je het?
Wat is Lyft en hoe gebruik je het?
Anonim

Lyft is een dienst voor het delen van ritten die in 2012 werd gelanceerd als alternatief voor traditionele taxidiensten en in directe concurrentie met Uber. In plaats van een taxi aan te houden of een autoservice te bellen, gebruiken mensen een smartphone-app om een rit aan te vragen. De passagier wordt gekoppeld aan een chauffeur in de buurt en ontvangt een melding wanneer de chauffeur arriveert.

Met ride-sharing-services gebruiken chauffeurs hun persoonlijke voertuigen in plaats van een door het bedrijf uitgegeven voertuig, en de betaling wordt gedaan via een app. Lyft is beschikbaar in honderden steden in Noord-Amerika. Om een rit aan te vragen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Om Lyft-chauffeur te worden, moet je minimaal 21 zijn.

Image
Image

Aan de slag met Lyft

Om Lyft te gebruiken, heb je een smartphone met een mobiel abonnement en de Lyft-app nodig. U moet locatieservices inschakelen zodat de app u kan matchen met chauffeurs in uw regio. Lyft werkt niet met apparaten met alleen wifi.

Er zijn Lyft-apps voor iPhone en Android. Het platform van Lyft werkt met alle grote mobiele providers (AT&T, T-Mobile en Verizon), evenals met de meeste prepaid-operators, waaronder Cricket Wireless en Virgin Wireless.

Download voor:

  1. Maak voor je eerste rit een account aan en voeg betalingsinformatie toe. U kunt een login aanmaken of inloggen met Facebook.

    Lyft accepteert de belangrijkste creditcards, debetkaarten gekoppeld aan betaalrekeningen en prepaidkaarten, evenals PayPal, Apple Pay en Android Pay.

  2. Geef een profielafbeelding, je e-mailadres (voor ritbewijzen) en je telefoonnummer.

    Bestuurders zien uw voornaam en uw profielafbeelding zodat ze u kunnen identificeren. Op dezelfde manier ziet u dezelfde informatie over hen.

  3. Voeg optioneel meer details toe aan je profiel: je woonplaats, favoriete muziek en informatie over jezelf. Je chauffeur kan deze informatie gebruiken om het ijs te breken, dus voeg deze alleen toe als je wilt chatten.
  4. Zodra je de vereiste informatie hebt toegevoegd, sms't Lyft een code naar je smartphone om je identiteit te verifiëren. Dan ben je klaar om te gaan.
Image
Image

Hoe werkt Lyft?

Een Lyft krijgen is eenvoudig. Open de Lyft-app en kies je rittype. Er zijn maximaal vijf opties, afhankelijk van waar je woont. Elke laag heeft een ander basistarief, dat per stad verschilt. De andere opties zijn:

  • Lyft Plus: Biedt plaats aan maximaal zes personen.
  • Lyft Line: Bespaart u geld door een rit te delen met een of meer personen die dezelfde kant op gaan.
  • Lyft Premier: Een high-end auto.
  • Lyft Lux: Een ultra-high-end zwarte auto met een best beoordeelde bestuurder.
  • Lyft Lux SUV: een ultra-high-end zwarte SUV die plaats biedt aan zes personen.
  • Lyft Shuttle: Een forenzendienst met een vast tarief die alleen beschikbaar is tijdens de spits.

Lyft Premier, Lux en Lux SUV zijn niet in alle steden beschikbaar. Ga naar de Lyft-stedenpagina en kies uw stad, bijvoorbeeld New Orleans, om te zien wat er beschikbaar is. Lyft Shuttle is alleen beschikbaar in een beperkt aantal steden tijdens de ochtend- en middagspits. Het is net als Lyft Line, behalve dat het rijders niet op hun adres opha alt, maar in plaats daarvan op een nabijgelegen aangewezen ophaalplek, en ze afzet bij een andere aangewezen h alte. Het is als een busdienst, maar dan op aanvraag.

Een Lyft-rit aanvragen

Als je een shuttle-rit wilt bestellen, selecteer je Lyft Line, waar je twee opties ziet: door-to-door en Shuttle. De app geeft je wandelroutes naar de ophaalh alte en de vertrektijd.

Als je elk type Lyft wilt bestellen, behalve de Shuttle, volg dan deze instructies:

  1. Open de Lyft-app en kies vervolgens je rittype uit de vermelde opties.
  2. Nadat je het type auto hebt geselecteerd dat je wilt, kies je Ophalen instellen. Bevestig uw locatie door een speld op de kaart te plaatsen of een straatadres of bedrijfsnaam in te voeren.
  3. Selecteer Bestemming instellen en voeg het adres toe. Je kunt er ook voor kiezen om te wachten tot je in de auto stapt om het je chauffeur te vertellen door op Skip,te tikken, tenzij je een rit met Lyft Line maakt.

    Als je een rit met Lyft Line wilt bestellen, voer je een bestemming in zodat Lyft je kan matchen met andere passagiers die in dezelfde richting reizen.

    In sommige steden kun je de prijs van je rit zien nadat je de bestemming hebt ingevoerd.

  4. Als je klaar bent, kies je Request Lyft. Je kunt ook meerdere tussenstops toevoegen als je een andere passagier moet ophalen of afzetten.
  5. De app zoekt naar stuurprogramma's in de buurt en koppelt er een aan jou. U kunt op een kaart zien waar uw chauffeur zich bevindt en hoeveel minuten ze verwijderd zijn. De app vertelt je het merk en model van de auto, evenals het kenteken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je in de verkeerde auto stapt.
  6. Geniet van de rit! Lyft-chauffeurs krijgen stapsgewijze aanwijzingen via de app, dus je hoeft niet naar ze te navigeren of je zorgen te maken dat je verdwa alt.

    Het is een goed idee om uw bestemming met de chauffeur te bevestigen om verwarring te voorkomen.

  7. Wanneer u op uw bestemming aankomt, geeft de Lyft-app het totale bedrag van het tarief weer. U kunt een fooi toevoegen, de chauffeur beoordelen op een schaal van 1 tot 5 en eventueel schriftelijke feedback achterlaten.

    Chauffeurs beoordelen ook passagiers; het is een vereiste. Passagiers kunnen hun beoordeling aanvragen door contact op te nemen met Lyft.

  8. Lyft e-mailt u een ontvangstbewijs voor elke voltooide rit.

Lyft-tarieven

In veel gevallen kun je een schatting van je tarief zien voordat je een Lyft aanvraagt, maar factoren zoals verkeer kunnen het totaal beïnvloeden. Lyft berekent zijn tarieven op afstand en tijd (gereisde minuten) en voegt een basistarief en servicekosten toe.

Verschillende rittypes hebben verschillende basistarieven. Lyft Premier heeft bijvoorbeeld een hoger basistarief dan Lyft Line. U kunt de basistarieven voor uw locatie bekijken op de Steden-pagina van Lyft. Tijdens drukke periodes voegt Lyft een Prime Time-vergoeding toe, wat een percentage is van het totaal van de rit.

Vanaf de pagina Steden kunt u ook een kostenraming krijgen door uw ophaal- en bestemmingsadressen in te voeren. Lyft toont u een lijst met opties (zoals Lyft Line, Plus en Premier) en prijzen in oplopende volgorde.

Uber, dat over de hele wereld beschikbaar is, is de belangrijke concurrent van Lyft en biedt vergelijkbare diensten aan. De brandende vraag voor rijders is: is Lyft of Uber goedkoper? Het antwoord is ingewikkeld en hangt af van veel factoren, waaronder de locatie en het tijdstip van de dag. Uber heeft een online tool waar je een schatting kunt opvragen; merk op dat de tariefsoorten niet in volgorde van prijs staan.

Lyft Special Services

In de meeste gevallen heb je een smartphone nodig om een Lyft te bestellen, maar Lyft werkte samen met GreatCall om zijn abonnees toegang te geven tot de ritdeelservice vanaf hun Jitterbug-telefoons. GreatCall is een prepaid telefoondienst voor senioren die voornamelijk standaard Jitterbug-telefoons verkoopt, waarvan de meeste geen mobiele apps ondersteunen.

Image
Image

Inbegrepen in de service is een live-operator die abonnees op verschillende manieren kan helpen, ook in noodgevallen. Via het GreatCall Rides-programma vragen abonnees hun live-operator om een Lyft aan te vragen. GreatCall voegt het tarief (inclusief fooi) toe aan hun maandelijkse GreatCall-factuur.

GreatCall Rides is alleen beschikbaar in een paar staten, waaronder Californië en Florida, en een aantal steden, waaronder Chicago. Als u wilt weten of het beschikbaar is waar u woont, controleert u uw postcode op de GreatCall-website of belt u 0 en vraagt u het de telefoniste.

Lyft werkte ook samen met de paratransitservice van de Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) om on-demand ritten te bieden aan gehandicapte passagiers. Reizen voor leden van de paratransit-service kosten slechts $ 2 en kunnen worden aangevraagd via de Lyft-app of per telefoon.

Aanbevolen: