Waarom een papieren notitieboekje de beste gadget is die je kunt kopen

Inhoudsopgave:

Waarom een papieren notitieboekje de beste gadget is die je kunt kopen
Waarom een papieren notitieboekje de beste gadget is die je kunt kopen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Pen en papier zijn voor veel taken nog steeds beter dan computerapps.
  • Geen afleiding en geen limieten voor je doodles of batterijduur zorgen ervoor dat je rustiger aantekeningen kunt maken.
  • Je kunt veel luxe briefpapier kopen voor de prijs van een Apple Pencil.
Image
Image

Moe van afleiding, nooit je aantekeningen vinden en algemene vermoeidheid door altijd een telefoon, computer of tablet te gebruiken? Probeer papier.

Papieren boeken lijken absurd ouderwets, en toch bootsen bijna al onze 'productiviteits'-apps aspecten van papier en papieren notitieboekjes na. De iPad en Apple Pencil proberen een letterlijke recreatie te maken in silicium, glas, aluminium en plastic, en komen nog steeds niet in de buurt. En dat komt omdat ze het punt missen. Papier is perfect omdat het zo open is. Je kunt alles doen, het is altijd klaar, de batterijen gaan nooit leeg en je verliest nooit een briefje dankzij een lege batterij, crash of ransomware-aanval. Laten we eens kijken waarom papier nog steeds de moeite waard is om te gebruiken.

"De iPad is in veel opzichten meer dan alleen een pen en papier vervanger, maar het heeft niet altijd de voorkeur. Papier is eenvoudig te vouwen en kan op elk formaat worden gesneden om aan elk formaat te voldoen, " handschrift en spraaktrainer Amanda Green vertelde Lifewire via e-mail. "Papier en pennen zijn bijna overal te vinden, en ze zijn relatief goedkoop. Off-the-grid kan pen-en-papierwerk [onder alle omstandigheden] worden gedaan. Hoewel de iPad een kleine gadget is, neemt hij meer ruimte in beslag dan een pen en papier optie. [En] om het op te laden, heb je stroom nodig."

Wat is groener?

Laten we het voor de hand liggende probleem uit de weg ruimen. Als je papier gebruikt, dood je bomen, toch? Zeker, en zelfs als je gerecycled papier gebruikt, verbruikt recycling veel grondstoffen. Maar elke keer dat u een papieren notitieblok gebruikt in plaats van het scherm van uw iPhone te verlichten, bespaart u energie. En vergeleken met de hoeveelheid papier en karton die je eten verpakt en als junkmail door je brievenbus komt, maakt een papieren notitieboekje niet veel uit.

Papier en pennen zijn bijna overal te vinden, en ze zijn relatief goedkoop.

Introductie van kalmte in het denkproces

Het grootste voordeel van papier is dat het allemaal van jou is. Met een app wordt u beperkt door de beslissingen van de ontwikkelaar. Kun je over de tekst heen schrijven, of staat die in een aparte silo? Welke kleuren zijn beschikbaar? Hoe gemakkelijk is het om ergens op het papier te schrijven?

Met een notitieboekje kun je woorden verfraaien, doodles en tekeningen toevoegen om de betekenis te verduidelijken, of de lay-out later gemakkelijker leesbaar maken. Je kunt elke pen of potlood gebruiken, enzovoort.

Misschien merk je ook dat het gebruik van papier rustiger is. Wanneer u voor een papieren pagina zit, pen klaar en voorbereid, is er geen stress dat het scherm in slaap v alt of dat u batterijvermogen verspilt. Er zijn geen meldingen om je aandacht af te leiden, alleen je gedachten en een plek om ze te verzamelen.

Dit lijkt misschien een zinloos onderscheid, maar probeer het eens. De geest kan op een veel abstractere manier afdwalen. Wanneer heb je voor het laatst op je telefoon gekrabbeld? Wanneer je handen onrustig worden, open je waarschijnlijk Instagram. Met papier blijf je nadenken over waar je aan dacht toen je het notitieboekje pakte.

Papier is beter voor u

Schrijven op papier is ook beter voor je, in ieder geval vergeleken met een toetsenbord. Je pols wordt in een meer ontspannen positie gehouden in vergelijking met de typische geprononceerde toetsenbord- of muispositie, en - zoals je al weet - wanneer je pauzeert bij het schrijven, heb je de neiging om met de pen te draaien, of iets dergelijks, in plaats van gewoon in die slechte positie te blijven.

"De beste manier om RSI's bij het gebruik van computers te voorkomen, is door een combinatie van factoren: de optimaal ergonomisch afgestelde computerwerkplek, de juiste apparatuur en voldoende werk- en bewegingspauzes gedurende de dag", gecertificeerd professionele ergonoom Darcie Jaremey vertelde Lifewire via e-mail.

Het gebruik van pen en papier is een geweldige manier om die pauze te nemen.

Best of Both Worlds

Papier, pennen en potloden hebben natuurlijk hun nadelen. Notities worden niet gesynchroniseerd tussen apparaten en je kunt niet al je oude notitieboekjes doorzoeken om dat geweldige recept voor worteltaart te vinden.

Image
Image

Er zijn een paar manieren om dit te omzeilen. Een daarvan is om de bullet journal-methode te gebruiken, waarbij je een indexpagina gebruikt om alles op een verrassend eenvoudige en effectieve manier bij te houden. Of je kunt hybride gaan. Er zijn papieren notitieboekjes die zijn ontworpen om te worden gedigitaliseerd, maar de gemakkelijkste manier is om uw pagina's gewoon te scannen terwijl u bezig bent.

Met de app Notities van Apple kun je papieren pagina's rechtstreeks naar een notitie scannen, waarna ze doorzoekbaar worden, en je kunt tekst markeren en kopiëren of zelfs op een telefoonnummer tikken om te bellen.

En laten we het allerbeste van papieren notitieboekjes niet vergeten: het briefpapier. Vergeleken met een Apple Pencil van $ 129, is zelfs een mooie vulpen betaalbaar. En als het op papier aankomt, heb je keuze uit duizenden mooie notitieboekjes. Waarom probeer je het niet meteen?

Aanbevolen: