Hoe wearables verder gaan dan je pols

Inhoudsopgave:

Hoe wearables verder gaan dan je pols
Hoe wearables verder gaan dan je pols
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • MIT-wetenschappers hebben een manier ontdekt om tapijten te gebruiken om mensen in de gaten te houden zonder gebruik te maken van camera's die de privacy binnendringen.
  • Het maakt deel uit van een groeiende golf van apparaten die mensen kunnen volgen die verder gaan dan wearables zoals de Apple Watch.
  • Voeten zijn een gebied dat veel aandacht krijgt voor een plek om draagbare technologie te plaatsen.
Image
Image

Er is tegenwoordig veel meer aan wearables dan polsbandjes.

Een groeiend aantal apparaten, waaronder koptelefoons en ringen, houden onze beweging en gezondheid in de gaten. Nu hebben onderzoekers van MIT een manier bedacht om tapijten te gebruiken om mensen te monitoren zonder gebruik te maken van camera's die de privacy binnendringen. Deze bewakingsgadgets verruimen de betekenis van 'draagbaar' en kunnen technologie buiten het lichaam bevatten.

"Tegenwoordig hebben consumenten de technologie om bijna elk deel van hun leven te volgen - slaap, lichaamsbeweging, dieet, waardoor ze constant informatie over hun fysieke toestand binnen handbereik hebben (of, in dit geval, polsen), " Ramses Alcaide, de CEO van Neurable, een bedrijf dat slimme hoofdtelefoons ontwikkelt, zei in een e-mailinterview.

Dit tapijt kan je in de gaten houden

De MIT-onderzoekers bouwden een tapijt van commerciële, drukgevoelige film en geleidende draad, met meer dan 9.000 sensoren, volgens een recent artikel dat ze publiceerden. Elk van de sensoren zet de druk van een persoon om in een elektrisch signaal door het fysieke contact tussen de voeten, ledematen, romp en het tapijt van mensen.

Het systeem is getraind met behulp van gesynchroniseerde tactiele en visuele gegevens, zoals een video en bijbehorende heatmap van iemand die een push-up doet. Het model neemt de pose die uit de optische gegevens is gehaald als de grondwaarheid, gebruikt de tactiele gegevens als invoer en voert ten slotte de 3D-menselijke pose uit.

"Je kunt je voorstellen dat je dit model gebruikt om een naadloos gezondheidsmonitoringsysteem mogelijk te maken voor personen met een hoog risico, voor valdetectie, revalidatiemonitoring, mobiliteit en meer", Yiyue Luo, een hoofdauteur van een paper over het tapijt, zei in een persbericht.

Overal wearables?

Fabrikanten beginnen veel delen van het lichaam te zien als een plek om draagbare technologie te plaatsen. Voeten zijn een gebied dat veel aandacht krijgt.

"Als hardloper zou er in mijn droomwereld een slimme sok zijn die sensoren gebruikt om mijn voetstructuur en looppatroon te begrijpen, en die informatie vervolgens gebruikt om een aangepaste binnenzool te bouwen die blessures idealiter zou verminderen, " Carmen Fontana, een expert op het gebied van opkomende technologie, zei in een e-mailinterview."Bij diabetici kan deze informatie worden gebruikt als een signaal voor voetulcera, infectie en andere potentieel ernstige aandoeningen."

Monitoring van hydratatie is een gebied dat steeds meer belangstelling krijgt in de wearables-markt.

Slimme zwemkleding kan je blootstelling aan UV-straling in de gaten houden en, op basis van je huidtype, je eraan herinneren om opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen terwijl je aan het zonnebaden bent, zei Fontana.

Vooruitgang in technologie kan wearables onderdeel maken van de dagelijkse gezondheidszorg, zeggen experts.

On-body-sensoren zoals BioIntelliSense's BioSticker en BioButton bieden continue bewaking van de vitale functies, zei Ed Lear, een senior vice-president bij VeeMed, een virtueel zorgbedrijf, in een e-mailinterview. Sommige pleisters kunnen op het lichaam worden geplakt en voortdurend glucosewaarden aflezen, die gebruikers via een app op hun telefoon via Bluetooth kunnen bekijken.

Image
Image

"Met de komst van nanotechnologie zijn er sensoren die zo minuscuul zijn dat ze tot draad kunnen worden geweven," zei Lear, "die vervolgens in kleding kan worden gebruikt, dicht op je huid. De volgende golf van wearables zal waarschijnlijk in deze vorm zijn, zoals sensoren in de binnenzolen van schoenen, onderkleding en sokken."

Onderzoekers onderzoeken draagbare technologie op de bovenarm, romp, onderrug, broekriem, enkel en onder de voet om gegevens vast te leggen.

"Het biometrisch potentieel is aanzienlijk, maar het is een uitdaging om deze inzichten voortdurend vast te leggen", zei Laurie Olivier, CEO van LifeQ, een bedrijf dat zich bezighoudt met biometrie en wearables, in een e-mailinterview.

Er zijn ook opneembare monitorapparaten, waaronder breedband-aangedreven pillen of apparaten die interne gebeurtenissen en medicatiegebruik bewaken.

"Een goed voorbeeld is het innemen van een kleine camera die aandoeningen van het maagdarmkanaal kan detecteren," zei Olivier. "Onlangs heeft een team van MIT een ingestible gemaakt met delen die met verschillende snelheden worden verteerd, waardoor medicijnen op een gecontroleerde manier kunnen worden vrijgegeven."

Aanbevolen: