De nieuwe look van Office 365 is een goede eerste stap

Inhoudsopgave:

De nieuwe look van Office 365 is een goede eerste stap
De nieuwe look van Office 365 is een goede eerste stap
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft werkt aan een complete vernieuwing van zijn Office 365-apps, waaronder Word, Excel en PowerPoint.
  • De eerste versie van deze wijzigingen is beschikbaar voor Office Insiders.
  • Microsoft is van plan door te gaan met het updaten van de gebruikersinterface en functies in Office 365 om een meer gerichte en eenvoudigere benadering te bieden voor het gebruik van zijn applicaties.
Image
Image

De nieuwe en verbeterde gebruikersinterface voor Microsoft Office 365 is eindelijk beschikbaar voor Office Insiders. Hoewel het leuk is, lijkt het nog niet de focus van het bedrijf op eenvoud en gebruiksgemak te weerspiegelen.

Microsoft heeft sinds vorig jaar de gebruikersinterface (UI) voor zijn Office 365-suite met tools bijgewerkt. Na de onthulling van Windows 11 lijkt het bedrijf de inspanningen te hebben verdubbeld om het uiterlijk van de applicaties te vernieuwen.

Deze week is Microsoft begonnen met het uitrollen van de eerste update, inclusief verschillende nieuwe UI-wijzigingen voor Office 365, zoals meer afgeronde hoeken op het lint van de app, gemakkelijker toegang tot delen en andere belangrijke functies. Na een paar dagen met de nieuwe gebruikersinterface te hebben gespeeld, ben ik blij te kunnen zeggen dat het de navigatie een beetje eenvoudiger maakt om mee te werken en het lint ook gemakkelijker maakt voor de ogen.

Uiteindelijk voelt Office 365 nog steeds als dezelfde suite met tools die we al jaren gebruiken.

Het lint opknappen

In juni vorig jaar onthulde Jon Friedman, corporate vice president of design and research bij Microsoft, een blik op de toekomst van Office 365. In die originele sneak peek ging Friedman in op de plannen van Microsoft om de focus aan te scherpen en eenvoud. Bovendien leek de post van Friedman ook te wijzen op het verwijderen van het lint - de gebruikersinterface die bovenaan Word en andere Office-producten staat.

De huidige versie die Microsoft aan Office Insiders laat zien, is gebaseerd op die originele onthulling, hoewel het erop lijkt dat het bedrijf geen haast heeft om het lint volledig te vervangen.

In plaats daarvan fungeert de UI-update als een herinrichting van het lint zelf. De kleuren en woorden op het lint zijn schoner en scherper, waardoor het gemakkelijker te lezen is. De hele app voelt veerkrachtiger en meer bruisend aan, vergelijkbaar met het uiterlijk dat andere Windows 11 UI zwaar heeft.

Image
Image

Uiteindelijk voelt wat er tot nu toe beschikbaar is niet alsof het eenvoudiger of moeilijker te gebruiken is dan eerdere versies van de Office 365 UI. Het is echter leuk om te zien dat Microsoft enkele wijzigingen aanbrengt in de gebruikersinterface, die in wezen al een aantal jaren hetzelfde is gebleven.

Alle gebruikelijke categorieën die u zou verwachten, kunnen net zo gemakkelijk als voorheen in de nieuwe gebruikersinterface worden gevonden, dus het zou voor gebruikers niet zo moeilijk moeten zijn om de overstap te maken wanneer Microsoft het naar het publiek pusht.

Net begonnen

Ondanks een sterke nadruk op focus en eenvoud, lijken de huidige veranderingen in de gebruikersinterface die markeringen niet te raken, en het zou leuk zijn om te zien dat programma's zoals Excel betere ondersteuning krijgen om gebruikers te helpen erin te duiken.

Als Microsoft dat gevoel van eenvoud kan vasthouden en Office nog gemakkelijker kan maken om aan de slag te gaan, zou het de concurrentie van andere tekstverwerkers zoals Google Docs kunnen terugdringen, vooral wanneer de online versie van Office begint te ontvang deze updates.

Microsoft werkt naar verluidt nog steeds aan een aanpasbare opdrachtbalk in plaats van een lint, maar voorlopig kunnen gebruikers nog steeds verwachten dat het lint een grote rol speelt bij het gebruik van toepassingen zoals Office, Excel en PowerPoint.

Hoeveel dat in de toekomst zal veranderen of hoe snel het zal veranderen, is nog onduidelijk. Wat we voorlopig kunnen zeggen, is dat de veranderingen in de gebruikersinterface geen geheel nieuw gevoel voor de Office-suite inluiden, en dat is geen slechte zaak.

De toekomstvisie van Microsoft 365 (2020)

Het bedrijf schat dat het waarschijnlijk minstens een jaar of twee zal duren om alle geplande wijzigingen voor Office 365 uit te rollen. Dit betekent dat gebruikers een tijdje kunnen wachten voordat we achtergrondupdates voor de kernsystemen beginnen te zien en functies van de toolsuite.

Uiteindelijk voelt Office 365 nog steeds als dezelfde suite met tools die we al jaren gebruiken. Er is enige troost in die vertrouwdheid, maar ik kan niet anders dan hopen dat Microsoft de tools naar voren blijft duwen en diepere veranderingen aanbrengt in hoe we ze gebruiken.

Aanbevolen: