LG 24UD58-B 4K Monitor Review: Fenomenale UHD-beelden

Inhoudsopgave:

LG 24UD58-B 4K Monitor Review: Fenomenale UHD-beelden
LG 24UD58-B 4K Monitor Review: Fenomenale UHD-beelden
Anonim

Bottom Line

De LG 24UD58-B is een 24-inch 4K-monitor die verbazingwekkende ultra-high-definition beelden en extra gaming-gerichte functies biedt voor minder dan $ 350.

LG 24UD58-B 4K-monitor

Image
Image

We hebben de LG 24UD58-B 4K gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LG 24UD58-B 24-inch 4K UHD-monitor is een uitstekend uitziend IPS-paneel met geweldige kijkhoeken en scherpe beelden. De helderheid die 4K op deze LG levert is verbluffend, en het zorgt er ook voor dat opgeschaalde 1080p-content er superscherp uitziet. De 24UD58-B heeft levendige kleuren en geavanceerde aanpassingsinstellingen voor kleur, helderheid en contrast. Met een groot aantal specifieke spelmodi blinkt de 24UD58-B uit als een kleine tot middelgrote bureaumonitor voor een scala aan inhoud, van streamen tot bewerken en gamen.

De 24UD58-B-monitor is voorzien van Freesync voor vloeiendere gameplay met AMD grafische processors en een reactiesnelheid van 5 ms, wat voldoende snel is om bewegingsonscherpte te verminderen. Dit model heeft ook 72% NTSC (99% sRGB) kleurruimtedekking, waardoor het paneel bruikbaar is voor professionele ontwerptoepassingen.

Geprijsd onder $ 350, en vaak te koop voor veel minder, maakt deze LED LCD-monitor een prijsbewuste investering in de wereld van UHD erg aantrekkelijk.

Ontwerp: Minimale ruimte, maximale resolutie

De 24UD58-B is een vrij slank 24-inch paneel met een nog slankere, minimale basis die niet veel ruimte in beslag neemt op een bureau.

De randen van de 24UD5-8 zijn prominenter aanwezig dan op andere IPS-panelen, maar voor een 4K-monitor met Freesync voor deze prijs zijn de zwarte plastic randen geen probleem. Drie van de vier bezels - boven- en zijkanten - zijn ongeveer een halve inch breed, en hoewel ze niet helemaal gelijk met het scherm zitten, vonden we ze nauwelijks storend. De onderste ring is iets dikker, ongeveer 0,75 inch.

De randen zijn gemaakt van glanzend zwart plastic en de standaard van de 24UD58-B is gemaakt van hetzelfde materiaal. De zijkanten van het paneel en de achterkant hebben een matte plastic afwerking die er mooi uitziet en bijna een fijnkorrelig uiterlijk heeft.

Deze subtiele details zorgen voor een aantrekkelijk ontworpen paneel. De stand van de LG complimenteert deze overwegingen met een brede boogbasis. De voet van de standaard voelt stabiel en veilig aan en is ongeveer 15,5 inch lang en ongeveer 9 inch diep, hoewel het meeste daarvan in zekere zin 'open' ruimte is, omdat de eigenlijke basis slechts ongeveer 2,5 inch breed is rond de curve. Hoewel dit de monitor een minimale uitstraling geeft, kan de totale bureauruimte die door de standaard wordt ingenomen, een heel klein bureau een beetje krap maken, afhankelijk van de grootte van uw toetsenbord.

Het heeft een indrukwekkende scherpte, levendige kleuren en ziet er gewoon geweldig uit vanuit alle hoeken dankzij de in-plane switching-technologie van het paneel.

De verstelbaarheid van de 24UD58-B is beperkt en het paneel kan op zijn standaard slechts ongeveer 30 graden kantelen. Er is ook geen hoogteverstelling of zwenkmogelijkheden van de standaard. Tijdens onze tests hebben we enkele uren besteed aan het bewerken van video op de 24UD58-B en we zijn van mening dat het gebrek aan aanpasbaarheid het gebruik van deze monitor als werkstation kan belemmeren als u van plan bent lange uren te zitten.

Dit gezegd hebbende, de 24UD58-B is VESA-compatibel, wat de mogelijkheid van een aan de muur gemonteerde arm of een standaard van derden een haalbare oplossing maakt voor iedereen die een aangepast werkstation wil opzetten. Het gebruik van een houder kan ook bureauruimte vrijmaken voor gamen als je een klein bureau hebt.

Deze LG-monitor heeft in totaal drie ingangen, waaronder twee HDMI-poorten en één DisplayPort. Er is ook een ⅛-inch audio-doorvoeraansluiting aan de achterkant van het paneel. Alle poorten zijn nog steeds gemakkelijk toegankelijk met een VESA-montage.

Image
Image

Configuratieproces: probleemloos

De montage van de 24UD58-B is eenvoudig en duidelijk. De standaardarm van de LG-basis wordt met een enkele platte schroef (meegeleverd) aan de brede boogvoet bevestigd. Deze schroef heeft een opvouwbare sluiting die het gemakkelijk maakt om zonder gereedschap vast te draaien (hoewel een snelle draai met een platte schroevendraaier het veel veiliger maakt).

Het paneel wordt aan de standarm bevestigd met twee kruiskopschroeven (meegeleverd) waarvoor je een schroevendraaier nodig hebt. De 24UD58-B wordt geleverd met een aantal plastic afdekkingen die u op de boven- en onderkant van de standarm kunt klikken om de verbindingen te verbergen waar ze met het paneel en de basis verbinden. Deze geven de basis van de LG een naadloze look.

Een derde klein plastic onderdeel klikt ook op de achterkant van de standarm om de stroomkabel en HDMI- of DisplayPort-kabels netjes op hun plaats te houden. In totaal hebben we minder dan tien minuten besteed aan het uitpakken, een schroevendraaier pakken en de 24UD58-B in elkaar zetten.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Ultra high definition met ultragroothoeken

De beeldkwaliteit van de LG 24UD58-B-monitor is behoorlijk verbluffend. Het heeft een indrukwekkende scherpte, levendige kleuren en ziet er gewoon geweldig uit vanuit alle hoeken dankzij de in-plane switching-technologie (IPS) van het paneel.

IPS-monitoren hebben doorgaans bredere kijkhoeken dan andere typen LCD-monitoren, en u kunt het 24UD58-B-scherm nauwkeurig bekijken en ervaren vanaf 178 graden zonder zichtbare vervorming of kleurspoeling. Dit, in combinatie met de heldere en scherpe resolutie van het paneel, maakt deze LG-monitor een uitstekende keuze voor het bekijken van 4K-films of om te gamen met vrienden.

Een nadeel van bijna alle IPS-panelen is de onvermijdelijke aanwezigheid van een zekere mate van lichtverlies. Bepaalde online rapporten beweren dat dit een probleem kan zijn op de 24UD58-B bij het kijken naar de monitor in een donkere omgeving.

"Light bleed" verwijst meestal naar een gloed van witachtig licht rond de randen van een verlicht LED LCD-scherm. Tijdens het testen van de 24UD58-8, ontdekten we dat er in een donkere kamer een gemiddelde tot matige hoeveelheid licht bloedt – het is niet erg, maar het is aanwezig en kan beter of slechter worden, afhankelijk van hoe helder de beelden op het scherm zijn. De 24UD58-8 heeft verschillende 'zwarte stabilisator'-instellingen plus instelbare contrast- en helderheidsinstellingen die dit probleem kunnen helpen oplossen.

De 24UD58-B heeft een 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) en creëert fantastische beelden, ook al wordt dit beschouwd als een 4K-monitor op instapniveau.

4K-resolutie, die zijn naam dankt aan de bijna 4.000 horizontale pixels die aanwezig zijn in Ultra-high-definition panelen van consumentenkwaliteit zoals deze, heeft vier keer de resolutie van Full HD (1920x1080). Je kunt gemakkelijk heel dicht bij dit paneel komen en toch onder de indruk zijn van de intense helderheid.

Een ding dat gamers moeten weten met de 24UD58-B is dat het geen HDR-spelmodi (high dynamic range) ondersteunt. HDR helpt het contrast en de helderheidsniveaus te verhogen en tegelijkertijd het kleurbereik binnen de grafische weergave van een game te vergroten, dus het wordt steeds trendyer in de wereld van gaming. Als je een Xbox One X- of PS4 Pro-gebruiker bent, of als je hoopt je 4K BlueRay-speler met HDR op de 24UD58-B te gebruiken, heb je pech. Je kunt die machines nog steeds aansluiten en een 4K-resolutie krijgen, maar het ondersteunt geen HDR.

Desalniettemin ziet native 4K-content er nog steeds oogverblindend uit en ziet zelfs 1080-content er geweldig uit. De mogelijkheid van deze monitor om 1080p-inhoud op te schalen naar 4K is ook een groot pluspunt voor ontwerpers en redacteuren die mogelijk zeer gedetailleerd aan native 1080p-inhoud willen werken.

De ontzagwekkende helderheid van de 24UD58-B wordt gedeeltelijk geleverd door een kleine pixelafstand van 0,14 x 0,14 mm. Pixelpitch is de exacte meting van het midden van een pixel tot het midden van een aangrenzende pixel. Deze pixelpitch verta alt zich in een pixeldichtheid van 185 pixels per inch (PPI) voor de 24UD58-B.

De 24UD58-B heeft een indrukwekkend niveau van kleurvariatie die de hogere LCP-modelspecificaties benadert. Het maakt gebruik van een 30-bits kleurendisplay, waardoor het in staat is om meer dan een miljard kleuren weer te geven. Het heeft ook een dekking van 72% NTSC-kleurruimte, wat zich verta alt naar 99% sRGB-dekking, wat u mag verwachten van een scherm met hoge resolutie als dit.

Software: een gemakkelijk te navigeren weergave op het scherm

In tegenstelling tot de meeste schermdisplays, is de menunavigatie op de 24UD58-B eigenlijk heel nuttig en maakt het gemakkelijk om je weg te vinden in de verschillende modi.

De aan/uit-knop dient als de enige knop waarmee u door de OSD kunt navigeren. Het bevindt zich aan de onderkant van het paneel en lijkt op de nu ouderwetse muismatknobbeltjes die vroege laptops in het midden van hun toetsenborden hadden. Deze nodule-knop doet zijn doel goed met de 24UD58-B en maakt het eenvoudig om te scrollen en verschillende instellingen te selecteren.

Het schermdisplay heeft geavanceerde instellingen voor kleur, helderheid en contrast, zodat je het beeld naar eigen wens kunt aanpassen. De OSD heeft twee snelkoppelingen zodat je snel naar de spelmodi kunt schakelen, evenals enkele snelkoppelingen voor de algemene beeldinstellingen. Deze voorinstellingen omvatten Lezer, Foto, Bioscoop, Donkere kamer en Spelmodi. Er is ook een handige reset-optie waarmee je de instellingen snel terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dit zijn verschillende meer geavanceerde instellingen die u kunt gebruiken om de 24UD58-B verder te optimaliseren voor een verscheidenheid aan gebruik, inclusief specifieke spelmodi voor first-person shooter-games (FPS 1, FPS 2), re altime strategie afspelen (RTS) en aangepaste instellingen.

De monitor heeft instelbare niveaus voor zaken als responstijd, zwarte stabilisator en het in-/uitschakelen van Freesync (daarover later meer). Het geavanceerde kleuraanpassingsmenu heeft instellingen voor gamma, kleurtemperatuur en schuifregelaars voor rode, groene en blauwe kleurinstellingen. Er zijn ook zes geavanceerde kleurinstellingen voor tint en verzadiging van rood, groen, blauw, geel, magenta en cyaan. Nogmaals, als je een aantal instellingen hebt aangepast en terug wilt naar de fabrieksinstellingen, is er een reset-optie in elk menu en een 'master reset' in het hoofdmenu.

U kunt ook LG's "Onscreen Control" installeren vanaf de meegeleverde software-cd om de Picture-in-Picture-modus te gebruiken. Als Onscreen Control correct op uw computer is geïnstalleerd, kunt u gebruiken wat LG Screen Split 2.0 noemt, waarmee u alle drie de ingangen van de 24UD58-B tegelijkertijd op de monitor kunt weergeven.

Vernieuwingsfrequentie: standaard ingesteld op 30Hz, maar kan meer

De verversingssnelheid is de snelheid waarmee de monitor de weergave bijwerkt met nieuwe beeldframes en wordt gemeten in cycli per seconde (Hz). Voor degenen die de HDMI-ingang op de 24UD58-B gebruiken: direct uit de doos wordt deze monitor standaard geleverd met een verversingssnelheid van 30 Hz bij 3840 x 2160.

We denken dat dit komt omdat HDMI 2.0, dat 4K-resolutie bij 60 Hz ondersteunt, niet wordt ondersteund door sommige oudere apparaten. Maar 4K werkt vaak voor die oudere apparaten terwijl ze op 30 Hz werken. Om de HDMI 2.0-ingang in te schakelen en games uit te voeren op 60 Hz met de volledige ultrahoge definitie die de 24UD58-B kan leveren, moet je naar de instellingen gaan en Deep Color Mode selecteren. Met deze instelling krijgt u de hogere vernieuwingsfrequentie van 60 Hz voor 4K.

Freesync: soepelere gameplay met AMD GPU's

De 24UD58-B beschikt specifiek over Freesync met de enthousiaste gamer in gedachten. Freesync is een hardwaresysteemstandaard die is ontwikkeld door het hardware- en processorproductiebedrijf AMD. De essentiële functie ervan is om te zorgen voor een soepelere gameplay door de verwerking van de grafische framesnelheid en de vernieuwingsfrequentie van de monitor te synchroniseren.

Freesync inschakelen op de 24UD58-B werkt alleen als je een computer hebt die ook een AMD grafische processor (GPU) heeft. Freesync werkt ook alleen op de 24UD58-B met de DisplayPort-verbindingskabel (meegeleverd) omdat het gebruik maakt van adaptieve synchronisatietechnologie die deel uitmaakt van de DisplayPort-standaard.

Deze synchronisatie lost twee specifieke problemen voor gaming op: screen tearing en lag.

De 24UD58-B beschikt specifiek over Freesync met de enthousiaste gamer in gedachten.

Screentearing is een term voor een visueel en rekenkundig fenomeen dat optreedt wanneer een monitor meerdere beeldframes krijgt toegevoerd op het moment dat het scherm het beeld op het scherm probeert te vernieuwen. De LG 24UD58-B heeft bijvoorbeeld een verversingssnelheid van 60 Hz of 60 frames per seconde, dus als uw computer 70 of 80 extra frames per seconde naar de monitor zou sturen zonder Freesync ingeschakeld, zou de 24UD58-B last hebben van schermscheuren, waarbij de beelden versnipperd en inconsistent op het scherm verschijnen. Hoewel dit fenomeen zich in milliseconden voordoet, kunnen gamers dit nog steeds opmerken bij veel populaire games.

Het tegenovergestelde fenomeen, input lag, kan ook een probleem vormen voor gaming. Lag treedt op wanneer uw monitor moet wachten tot uw GPU de volgende frames levert, waardoor visueel haperen of springen ontstaat. Invoervertraging treedt meestal op tijdens de meest intense momenten van gamen met veel actie op het scherm - de laatste keer dat je enige vorm van haperingen in je spel wilt.

Freesync is een oplossing voor beide problemen. Het zorgt voor een dynamische verversingssnelheid tussen de 24UD58-B en uw AMD GPU - op deze LG-monitor werkt het binnen een nieuw frequentiebereik van 40-60Hz. Dankzij de variabele verversingssnelheidstechnologie van Freesynsc kunnen de monitor en de grafische kaart continu met elkaar communiceren terwijl je speelt, waarbij de grafische kaart en de verversingssnelheid van de monitor worden gesynchroniseerd, zodat je games er zo schoon en soepel uitzien als zou moeten.

Image
Image

Prijs: een koopje voor minder dan $ 250

De LG 24UD58-B 24-inch 4K-monitor heeft een adviesprijs van $ 349,99, maar is vaak te vinden voor een gereduceerde prijs onder $ 250 bij de meeste grote retailers online.

$ 250 of minder is een uitstekende prijs voor een instapmodel 4K-monitor. De ongelooflijke scherpte, levendige kleuren en speciale functies zoals Freesync maken de 24UD58-B een geweldige deal voor alles onder de $ 350.

LG 24UD58-B vs. Philips 276E8VJSB

Winkelen voor een 4K-monitor (of een nieuwe LCD-monitor, wat dat betreft) kan soms een overweldigende ervaring zijn. Er zijn veel opties en verschillende specificaties om te overwegen. Een directe prijsconcurrent van de LG 24UD58-B is de Philips 276E8VJSB, een 27-inch 4K UHD IPS-monitor.

De 276E8VJSB heeft een adviesprijs van $ 279,99, maar is vaak te koop, net als het LG-model dat we hebben beoordeeld. Op het moment van schrijven verkoopt Philips online voor ongeveer $ 250, dus ze zijn bijna precies dezelfde prijs.

De 276E8VJSB heeft een aantal zeer vergelijkbare beeldkwaliteitsspecificaties als de LG. Het beschikt over dezelfde 4K UHD-resolutie van 3840 x 2160, vergelijkbare brede kijkhoeken, de mogelijkheid om meer dan een miljard kleuren weer te geven, dezelfde configuratie van DisplayPort- en HDMI-poorten en dezelfde responstijd van 5 ms en een verversingssnelheid van 60 Hz.

Het belangrijkste verschil tussen de LG en Philips is tweeledig: de Philips heeft geen Freesync voor gaming, maar heeft wel veel dunnere randen dan de 24UD58-B. Als gamen niet echt jouw stijl is, maar je bent geïnteresseerd in een voordelig geprijsd 4K IPS-paneel voor het bekijken van native 4K-content en 4K-films, dan is het slanke, aantrekkelijke en zeer strakke scherm van het 276E8VJSB-paneel wellicht interessant voor jij.

Met een betaalbaar prijskaartje en AMD Freesync-functies is dit 4K-scherm gebouwd voor gaming

De 24UD58-B is een 4K LCD-monitor van hoge kwaliteit die geweldig is voor het bekijken van 4K-films, voor professioneel ontwerpwerk of voor het meest geschikte doel: het spelen van videogames. Deze monitor is nu een paar jaar oud, dus hij wordt zelden verkocht voor de oorspronkelijke verkoopprijs - als je hem in het bereik van $ 200 kunt krijgen, krijg je een geweldige deal.

Specs

  • Productnaam 24UD58-B 4K-monitor
  • Product Merk LG
  • MPN 24UD58-B
  • Prijs $349.99
  • Releasedatum oktober 2017
  • Gewicht 8,8 lbs.
  • Productafmetingen 21,8 x 8 x 16,6 inch.
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Schermgrootte 23,8 inch
  • Resolutie 4K UHD (3840 x 2160)
  • Beeldverhouding 16:9
  • Responstijd 5ms GTG
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Kleurengamma (CIE 1931) NTSC 72%
  • Kleurdiepte 10Bit (8Bit + A-FRC)
  • Pixelpitch 0,1369 x 0,1369 mm
  • Contrastverhouding Mega
  • Helderheid 250 cd/m2
  • Kijkhoek 178/178
  • Paneeltype IPS
  • Speciale functies Freesync, Flicker Safe, DDC/CI, HDCP, Black Equalizer, Reader-modus, DAS-modus, SUPER+ resolutie
  • Oppervlaktebehandeling Anti-Glare 3H
  • Poorten en connectoren 2 x HDMI (ver 2.0), 1 x DisplayPort (ver 1.2)
  • Meegeleverde kabels Netsnoer, HDMI-kabel, DisplayPort-kabel

Aanbevolen: