Hoe vaak moet u uw computer defragmenteren?

Inhoudsopgave:

Hoe vaak moet u uw computer defragmenteren?
Hoe vaak moet u uw computer defragmenteren?
Anonim

Als je je computer gebruikt, zie je elk bestand als een enkele informatie-eenheid, maar zo behandelt je computer het niet. Elk bestand is eigenlijk een amalgaam van segmenten die de computer op aanvraag samenstelt.

Het proces van het herstellen van de bestandssegmenten naar een meer gecentraliseerde staat wordt defragmentatie genoemd, en het is iets dat u periodiek op uw computer kunt en moet uitvoeren. De vraag voor veel mensen is: "Hoe vaak?"

De informatie in dit artikel is van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Waarom u uw computer moet defragmenteren

Terwijl u uw computer in de loop van de tijd gebruikt, worden bestandsdelen verspreid over uw harde schijf. Wanneer de verstrooiing wijdverbreid wordt, duurt het langer voor uw computer om de juiste bits te pakken om uw bestanden samen te stellen. Dit proces vertraagt het reactievermogen van uw systeem. Dit kan leiden tot programmafouten. Een veelvoorkomende fout in Photoshop - de Scratch Disk Full-fout - kan worden verholpen door een eenvoudige defragmentatie.

Image
Image

De term "defragmenteren" wordt vaak afgekort tot "defragmenteren".

Defragmenteren ten minste één keer per maand

Als je een normale gebruiker bent (wat inhoudt dat je je computer af en toe gebruikt voor webbrowsing, e-mail, games en dergelijke), zou één keer per maand defragmenteren prima moeten zijn. Als u een zware gebruiker bent, wat betekent dat u de pc acht uur per dag voor uw werk gebruikt, moet u dit vaker doen, ongeveer eens per twee weken. Als uw computer langzaam werkt, overweeg dan ook om te defragmenteren, aangezien fragmentatie de oorzaak kan zijn van een tragere werking.

Als algemene regel geldt dat elke keer dat uw schijf voor meer dan 10 procent gefragmenteerd is, u deze moet defragmenteren.

In Windows 10, Windows 8 en Windows 7 kunt u defragmentatie zo vaak als nodig plannen. Kijk in het defrag-desktopprogramma om te zien hoe en wanneer het moet worden uitgevoerd en pas het dienovereenkomstig aan.

Defragmentatie en SSD's

Hoewel defragmenteren helpt om een harde schijf in topvorm te houden, helpt het niet bij solid-state schijven (SSD's). Het goede nieuws is dat als je Windows 10, Windows 8 of Windows 7 hebt, het besturingssysteem kan identificeren wanneer je een SSD hebt, en het zal niet de traditionele defragmentatie uitvoeren. In plaats daarvan kan het iets uitvoeren dat "optimalisatie" wordt genoemd om de prestaties van de SSD te verbeteren.

Aanbevolen: