DJI Mavic 2 Pro Review: de regerende kampioen voor professionals

Inhoudsopgave:

DJI Mavic 2 Pro Review: de regerende kampioen voor professionals
DJI Mavic 2 Pro Review: de regerende kampioen voor professionals
Anonim

Bottom Line

De DJI Mavic 2 Pro is de drone waar we allemaal op hebben gewacht, die professionele cameraresultaten levert en voldoende obstakels ontwijkt in een opvouwbaar ontwerp dat klein genoeg is om absoluut overal mee naartoe te nemen.

DJI Mavic 2 Pro

Image
Image

We hebben de DJI Mavic 2 Pro gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De wereld van drones is vrij snel geëvolueerd van een nichehobby die meer gemeen heeft met de RC-menigte, tot een breed toegankelijke categorie voor het maken van luchtfilms die een nietje is geworden bij video-opnamen in alle soorten en maten. DJI heeft een baanbrekende rol gespeeld in deze ontwikkeling en de Mavic 2 Pro is het convergentiepunt van alle talloze tweaks, doorbraken en ontwikkelingen die onderweg zijn gemaakt.

Als je een early adopter bent geweest in de drone-ruimte, is de Mavic 2 Pro eindelijk een product dat de meeste zorgen wegneemt die je waarschijnlijk had over oudere generaties apparaten. En als je nu net begint, kun je alle eerdere jaren overslaan, en de talloze gebreken en gekibbel die daarmee gepaard gingen. De nieuwste DJI-drone biedt een combinatie van adembenemende camerakwaliteit, ongelooflijke draagbaarheid, het vermijden van obstakels en algemeen gebruiksgemak die het bezitten en bedienen van de Mavic 2 Pro zo verfrissend maakt. Maar er is nog veel meer onder de motorkap om te bespreken, dus laten we erin duiken.

Design: het beste dat we tot nu toe hebben gezien

Het eerste wat ons opviel aan de DJI Mavic 2 Pro is hoe efficiënt hij is vanuit een ontwerpperspectief. Alles vouwt netjes in zichzelf, waardoor je een rotsvaste steen hebt als je hem volledig inpakt. Opgevouwen meet het 8,4 bij 3,6 bij 3,3 inch (HWD) en uitgevouwen 12,6 bij 9,5 bij 3,3 inch (HWD). Vanuit het oogpunt van draagbaarheid is dit ideaal, niet alleen omdat de uiteindelijke voetafdruk klein genoeg is om op te bergen in zowat elke tas die je toevallig bij je hebt, maar ook omdat hoe minder uitstekende, scharnierende, wiebelende onderdelen er zijn, hoe minder dingen die kan per ongeluk breken tijdens het transport. Zelfs de gimbal-cover helpt om eventuele zorgen weg te nemen, doordat de camera stevig op de behuizing blijft zitten terwijl deze op zijn plaats klikt.

Dit is een ontwerpfilosofie die doordringt in elk aspect van de DJI Mavic 2 Pro. Quadcopters zijn door hun aard uiterst kwetsbaar en gemakkelijk beschadigd. De helft (zo niet meer) van DJI's reis van verleden naar heden ging gewoon over het vinden van manieren om hun producten te beschermen tegen de elementen, en vooral tegen hun eigen klanten.

Image
Image

Het lichaam van 2 pond van de drone heeft vier inklapbare armen die, wanneer ze worden ingezet, passen op de vier propellers van de DJI Mavic 2 Pro, die ook kunnen worden opgevouwen. Alles aan het lichaam voelt zeer solide en dik aan. Zelfs de klaparmen voelen zeer robuust aan bij het uitklappen en opzetten. Niets hier voelt dun aan. Het enige waar u op moet letten, is de camera, die, wanneer deze uit de beschermende behuizing wordt verwijderd, vrij kan bewegen en roteren. We hebben niet geprobeerd het uithoudingsvermogen van de Hasselblad-camera te testen, maar we kunnen ons niet voorstellen dat deze te veel directe treffers kan hebben.

Configuratieproces: een bescheiden verbetering ten opzichte van voorgangers

Het installatieproces voor de DJI Mavic 2 Pro is een bekend verhaal voor degenen die in het verleden drones hebben gehad, maar er zijn nog steeds een aantal verbeteringen in de levenskwaliteit die de ervaring zeer soepel hebben gemaakt. Het eerste wat ons opviel was dat de doos voor de Mavic 2 Pro iets minder dan de helft van de Phantom 4 Pro is, een toch al redelijk formaat drone. Toen we het deksel van de doos haalden, vonden we het lichaam van de drone, de batterij er al in en een reeks dozen die netjes in de resterende inhoud pasten.

Omnidirectionele obstakeldetectie is hier de ster van de show, omdat het het kanaal is voor alle andere intelligente vluchtfuncties.

Om de drone op te zetten en te vliegen, verwijdert u de batterij uit de drone, steekt u de oplader in een stopcontact en begint u zowel de batterij van de drone als de afstandsbediening op te laden (respectievelijk 1,5 uur en 2,25 uur). Zorg ervoor dat je de DJI GO 4-app hebt gedownload en maak een account aan als je dat nog niet hebt gedaan. Hierdoor gaat je eerste vlucht sneller. Terwijl u wacht, kunt u vertrouwd raken met de software.

Het voorbereiden van de drone is net zo eenvoudig als het verwijderen van de cardanische afdekking, het uitvouwen van de armen en het installeren van de propellers (door gemarkeerde propellers te matchen met gemarkeerde motoren). Zodra beide batterijen volledig zijn opgeladen, bereidt u de afstandsbediening voor door de antennes uit te klappen, de juiste kabel te kiezen om de afstandsbediening op uw telefoon aan te sluiten en vervolgens het apparaat te monteren. De stuurknuppels moeten ook worden bevestigd - je vindt er een paar weggestopt in de behuizing van de controller. Volg de procedure voor het koppelen van je DJI Mavic 2 Pro en je zou helemaal klaar moeten zijn om te vliegen.

Image
Image

Controls: gemakkelijk genoeg voor iedereen om te vliegen

De DJI Mavic 2 Pro biedt gebruikers een duizelingwekkend aantal opties en functies om te helpen tijdens de vlucht. Het lijkt misschien veel om jezelf vertrouwd mee te maken, maar als je eenmaal de eerste leercurve hebt overwonnen, zul je erg dankbaar zijn voor de breedte van de functionaliteit. De controller van de Mavic 2 biedt bediening met een zeer lage latentie (120 ms) en 1080p live video-overdracht vanaf een afstand van maximaal 5 mijl. Al deze dingen komen samen in een concert om een heerlijke vliegervaring te bieden die vliegen een makkie maakt voor zowel professionals als amateurs.

Omnidirectionele obstakeldetectie is hier de ster van de show, omdat het het kanaal is voor alle andere intelligente vluchtfuncties. De DJI Mavic 2 Pro heeft sensoren die naar voren, naar achteren, naar boven, naar beneden en op zijn zijkanten gericht zijn en objecten detecteren tot een afstand van maximaal 30 meter.

Het detectie- en vermijdingssysteem op de Mavic 2 is niet alleen het beste dat we tot nu toe hebben gezien, het is ook het slimste. Laten we als voorbeeld eens kijken naar ActiveTrack 2.0, de objectvolgmodus van DJI. ActiveTrack gebruikt de sensoren van de Mavic 2 Pro om een 3D-weergave van de omgeving in kaart te brengen, in plaats van alleen de ingebouwde camera-informatie te gebruiken. Naast dat het beter in staat is om onderwerpen te identificeren en te volgen, gebruikt het trajectvoorspelling om door te gaan met volgen, zelfs wanneer het zicht tijdelijk wordt belemmerd, en zal het actief obstakels op zijn pad vermijden en er automatisch omheen plannen. De DJI Mavic 2 Pro kan zelfs snel bewegende (tot 75 mph) onderwerpen volgen in open omgevingen, maar zal bij deze snelheden geen obstakels kunnen waarnemen.

De DJI Mavic 2 Pro maakt niet alleen geweldige foto's en video's, hij heeft ook voldoende flexibiliteit en functie-ondersteuning om serieus genomen te worden door professionals.

De DJI Mavic 2 Pro ondersteunt ook intelligentere vluchtmodi dan ooit tevoren, waaronder Hyperlapse, QuickShots, Point of Interest 2.0, Waypoint, TapFly, Cinematic Mode en de eerder genoemde ActiveTrack 2.0.

QuickShots is een van de eerste modi die veel gebruikers zouden willen aanpakken, waardoor het vliegtuig snel veel veelvoorkomende vliegmanoeuvres kan uitvoeren en een video van 10 seconden kan genereren. Beschikbare manoeuvres zijn onder meer Dronie (vliegtuig vliegt omhoog en terug, vergrendeld op het onderwerp), cirkel, helix (vliegtuig stijgt op terwijl het het onderwerp omcirkelt), boemerang (vliegtuig vliegt rond het onderwerp in een ovaal pad, stijgend terwijl het wegvliegt en dalend terwijl het terugvliegt), en asteroïde (vliegtuig vliegt heen en weer, maakt verschillende foto's en vliegt dan terug naar het startpunt). Het zou veel oefening en training vergen om veel van deze manoeuvres handmatig uit te voeren, dus het is behoorlijk krachtig om ze allemaal zo moeiteloos uit te kunnen voeren.

Advanced Pilot Assistance Systems (APAS) is een andere functie die beschikbaar is voor gebruikers waarmee gebruikers het vaartuig op een semi-handmatige manier kunnen besturen, terwijl ze toch profiteren van de volledige reeks van obstakelvermijding en padplanningsfunctionaliteit. Dit is een soort middenweg voor gebruikers die de drone in een hogere mate willen besturen, maar nog steeds niet 100 procent zeker zijn van hun vermogen om obstakels en lastig terrein onderweg te vermijden.

Image
Image

Landen is een van de gevaarlijkste tijden voor een drone, maar de DJI Mavic 2 Pro doet er alles aan om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt, vooral wanneer de batterij bijna leeg is. Return To Home (RTH)-opties omvatten Smart RTH, Low Battery RTH en Failsafe RTH.

Smart RTH is je eerste verdedigingslinie als er voldoende batterij en GPS-signaal is, en kan worden gestart door op de knop op de app te tikken of door de speciale RTH-knop op de afstandsbediening ingedrukt te houden. Batterij bijna leeg RTH wordt automatisch geactiveerd wanneer de batterij voldoende leeg is, zodat een veilige terugkeer niet gegarandeerd is als u blijft vliegen. De gebruiker wordt gevraagd onmiddellijk terug te keren, maar kan deze waarschuwing desgewenst negeren. Obstakelvermijding is actief tijdens RTH bij voldoende lichtomstandigheden. Als de batterij bijna leeg is, zal de drone automatisch landen.

Camerakwaliteit: werkelijk verbluffende resultaten

DJI moest de camera precies op de Mavic 2 Pro krijgen om zelfs maar in strijd te zijn met zijn vrij hoge prijs. Gelukkig passen de grote 1-inch CMOS-sensor en Hasselblad L1D-20c-camera perfect bij de rekening. De DJI Mavic 2 Pro maakt niet alleen geweldige foto's en video's, hij heeft ook voldoende flexibiliteit en ondersteuning voor functies om serieus genomen te worden door professionals.

De Mavic 2 Pro ondersteunt 100Mbps 4K-beeldmateriaal in zowel H.264- als H.265-codecs, vergelijkbaar met de Phantom 4 Pro. Alleen de Mavic 2 Pro ondersteunt echter het zeer platte Dlog-M 10-bit-formaat. Fotograferen met een mooi egaal kleurprofiel met 10-bits kleurdiepte betekent dat professionals veel meer ruimte hebben om hun opnamen een filmische kwaliteit te geven die past bij de rest van hun productie. De meeste gebruikers zullen niet voor deze opnamemodus willen kiezen, tenzij ze veel tijd willen besteden aan de postproductie, maar het is voor velen absoluut cruciaal om dit als optie te hebben.

Het is misschien een kleine drone, maar hij biedt net zoveel, zo niet meer functionaliteit dan elke kleine tot middelgrote drone op de markt.

De enige grote misser op de camera is de mogelijkheid om 4K-beelden op te nemen met hogere framesnelheden. De DJI Mavic 2 Pro bereikt een topsnelheid van 30 fps bij UHD-resolutie, waarbij gebruikers moeten terugvallen naar 2,7K om 60 fps te ontgrendelen en 1080p om een volledige 120 fps te krijgen. Dit is niet het einde van de wereld, maar de mogelijkheid om beelden met een hoge framerate op te nemen, opent echt mogelijkheden voor filmmakers.

De camera ondersteunt een ISO-bereik van 100-6400 voor video's en 100-12800 voor foto's, hoewel gebruikers, zoals bij bijna alle camerasystemen, er verstandig aan doen om de bovenkant van deze spectrums te vermijden om niet te introduceren een onvergeeflijke hoeveelheid ruis in hun opnamen. Voor foto's kunnen gebruikers kiezen uit JPG- en DNG (RAW)-indelingen.

Er zijn veel accessoires beschikbaar voor de DJI Mavic 2 Pro, maar de eerste waar serieuze filmmakers voor willen springen, is de ND-filterset. Hiermee kunt u de sluitertijd tijdens opnamen overdag temmen en vloeiendere, meer filmische luchtopnamen maken.

Image
Image

Prestaties en bereik: indrukwekkend in elk formaat

De DJI Mavic 2 Pro ondersteunt een vliegtijd van 31 minuten en een zweeftijd van 29 minuten. Zoals bij alle drones zijn deze fabrikantnummers gebaseerd op ideale, windvrije omstandigheden. In onze hover-test slaagden we er 26 minuten en 12 seconden in voordat de noodlandingsprotocollen het overnamen. Er moet echter worden opgemerkt dat we de test buiten hebben uitgevoerd, op een enigszins winderige dag, dus deze resultaten zijn niets voor DJI om zich voor te schamen.

Vliegprestaties zijn van topklasse en bieden een snelle, responsieve vliegervaring en een perfect stabiele hover.

Batterij: zeer concurrerende prestaties

De vliegtijd van 31 minuten zou voor de meeste piloten voldoende moeten zijn, maar degenen die voor langere tijd willen fotograferen, kunnen er verstandig aan doen te investeren in een of meer back-upbatterijen. De oplaadtijd van 1,5 uur is redelijk, maar met een enkele batterij kan nog wat planning nodig zijn.

Ondertussen is het bereik van bijna 5 mijl absoluut fantastisch voor een drone van deze omvang. Het is moeilijk om een scenario voor te stellen waarin je zou willen dat een drone met een maximale vliegtijd van 31 minuten meer dan 8 mijl kan reizen, tenzij je het gewoon heel leuk vindt om door de wildernis te zoeken naar je verloren drone.

Software: een beetje beter dan de rest

De meeste drones in DJI's portfolio werken met de DJI GO 4-app, en de Mavic 2 Pro is daarop geen uitzondering. In onze ervaring met het testen van meerdere DJI-drones waren we relatief tevreden met de prestaties en de diepte van de functies van de app. Als je gewend bent camera's te beoordelen met notoir ondoorgrondelijke menusystemen, is de DJI GO 4-app een relatieve wandeling in het park. Diagrammen, illustraties en iconografie maken het al een veel betere ervaring.

Hoewel we tijdens onze tests geen problemen hebben ondervonden met de DJI-app, heeft deze een vrij slechte beoordeling op de app-marktplaatsen van Apple en Android. Gebruikers leken het vaakst problemen te hebben met het crashen van de drone op bepaalde apparaten, het verliezen of vergeten van de verbinding tussen de drone en de app, en updates die bepaalde functies verbreken of firmware-updates vereisen.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 1.499 is de DJI Mavic 2 Pro misschien niet goedkoop, en het is zeker duur genoeg om te ontsnappen aan de prijsklasse van diverse gadgetkopers, maar het is een eerlijke prijs voor wat je krijgt. We zouden natuurlijk graag willen dat het minder kost, maar het lijkt een redelijke prijs gezien de verbeteringen in de DJI Mavic 2 Pro ten opzichte van voorgangers. Het is misschien een kleine drone, maar hij biedt net zoveel, zo niet meer functionaliteit dan elke kleine tot middelgrote drone op de markt.

Concurrentie: DJI Mavic 2 Pro vs. DJI Phantom 4 Pro V2.0

De Mavic 2 Pro is misschien de nieuweling in de markt, maar hoe verhoudt hij zich tot de beproefde Phantom-serie? Heel, heel goed, zo blijkt. Het is moeilijk om iets te vinden dat de Phantom 4 Pro doet dat de Mavic niet beter doet. De grootste uitzondering op deze regel is de mogelijkheid om 4K-beelden op te nemen met maximaal 60 fps in plaats van slechts 30 fps. Dat, en de Phantom 4 Pro maakt iets scherpere beelden.

Een vrij korte lijst, en als je bedenkt dat de Mavic 2 Pro erin slaagt alles te doen wat de Phantom 4 Pro doet in een veel draagbaarder pakket, is het niet echt een gevecht. Als je genoeg geld hebt om een van beide te kopen, wil je de Mavic 2 Pro kopen.

De nieuwe gouden standaard

Het heeft geen zin om terughoudend te zijn - de DJI Mavic 2 Pro is de maatstaf waaraan alle toekomstige kleine en middelgrote drones zullen worden gemeten. Het maakt geweldige beelden, past in je rugzak en doet zo ongeveer alles wat in zijn macht ligt om te voorkomen dat je het per ongeluk vernietigt. Het is wat de meerderheid van de drone-shoppers op de markt van vandaag waarschijnlijk willen in een drone. Als je het je kunt veroorloven, is dit degene die je moet krijgen.

Specs

  • Productnaam Mavic 2 Pro
  • Productmerk DJI
  • UPC 6958265174483
  • Prijs $1, 499,00
  • Releasedatum mei 2018
  • Productafmetingen 16,5 x 12,2 x 16,8 inch.
  • Bereik 4,97 mijl
  • Vliegtijd 31 minuten
  • Max fotoresolutie 20 MP
  • Max videoresolutie 3840 x 2160p / 30 fps
  • Compatibiliteit Windows, macOS
  • Connectiviteit USB, WiFi
  • Hoofdcontroller Garantie 12 maanden
  • Gimbal- en cameragarantie 6 maanden
  • Vision Positioning System Garantie 6 maanden
  • Voortstuwingssysteem (exclusief propellers) Garantie 6 maanden
  • Afstandsbediening Garantie 12 maanden
  • Batterijgarantie 6 maanden en oplaadcyclus minder dan 200 keer
  • Opladergarantie 12 maanden
  • Batterij-oplaadhub Garantie 6 maanden
  • Frame Garantie Geen
  • Propellergarantie Geen

Aanbevolen: