Beste gratis Vocal Remover-softwareprogramma's

Inhoudsopgave:

Beste gratis Vocal Remover-softwareprogramma's
Beste gratis Vocal Remover-softwareprogramma's
Anonim

Heb je ooit naar een nummer geluisterd en wenste je dat je de zang kon elimineren? De kunst van het verwijderen van de menselijke stem uit muzieknummers is notoir moeilijk om te doen, maar het kan worden gedaan.

Vocaal scrubben is nooit perfect. Omdat het proces meestal werkt door het stereobeeld om te keren en van en naar mono te converteren, zijn er altijd enkele vocale artefacten. En zelfs als je de meeste vocalen kunt verwijderen, klinkt het instrumentale nummer nog steeds veranderd. Met wat experimenteren, audio van goede kwaliteit en een beetje geluk kun je echter behoorlijke resultaten behalen.

Software die een stem uit een nummer kan verwijderen, kan veel geld kosten. In deze gids bekijken we enkele gratis software die u kunt gebruiken met uw eigen digitale muziekbibliotheek.

Image
Image

Audacity

Wat we leuk vinden

  • Krachtig en populair audiobewerkingsprogramma.
  • Tweak golfvormen, zelfs als specifieke plug-ins niet helemaal succesvol zijn.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist begrip van het bewerken van golfvormen; steile leercurve.
  • Het weergeven van uitvoer als MP3 vereist extra instellingen en installatie.

De populaire Audacity-audio-editor heeft ingebouwde ondersteuning voor het verwijderen van vocalen. Er zijn verschillende scenario's waarin dit nuttig kan zijn. Een daarvan is als de zang zich in het midden van het stereobeeld bevindt met instrumenten eromheen verspreid. Een andere is als de zang in het ene kanaal zit en al het andere in een ander.

Je kunt meer lezen over deze opties in de online Audacity handleiding.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

De optie voor vocale verwijdering in Audacity is via het Effect menu. De ene heet Vocal Remover en de andere is Vocal Reduction and Isolation.

Download voor:

Wavosaurus

Wat we leuk vinden

  • Automatische verwerking.
  • Veel krachtige tools voor het bewerken van golfvormen.

Wat we niet leuk vinden

  • Verouderde interface.

  • Beperkte golfvormbewerking.

Wavosaur is niet alleen een uitstekende gratis audio-editor die VST-plug-ins, batchconversies, loops, opname en andere functies ondersteunt, maar kan ook worden gebruikt om zang uit nummers te verwijderen. Nadat u een audiobestand in Wavosaur heeft geïmporteerd, kunt u de tool Voice Remover gebruiken om het bestand automatisch te verwerken.

Zoals met alle stemverwijderingssoftware, variëren de resultaten die u krijgt met Wavosaur. Dit komt door verschillende factoren, zoals het type muziek, hoe gecomprimeerd het is en de kwaliteit van de audiobron.

Download voor:

AnalogX Vocal Remover (Winamp-plug-in)

Wat we leuk vinden

  • Algoritmische benadering van spraakonderdrukking.
  • Doet één ding en doet het netjes.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist Winamp.
  • Succesvol in beperkte gevallen.

Als je de Winamp-mediaspeler gebruikt met je muziekcollectie, dan kan AnalogX Vocal Remover worden geïnstalleerd in je map met plug-ins om zang te verwijderen.

Eenmaal geïnstalleerd, heeft het een eenvoudige interface voor het verwijderen van zang. U kunt de knop Zang verwijderen gebruiken voor actieve verwerking of de bypass-knop om het nummer normaal te horen. Er is ook een handige schuifbalk zodat u de hoeveelheid audioverwerking kunt regelen.

Download voor:

Om AnalogX Vocal Remover in Winamp te gebruiken, ga naar Options > Preferences > DSP/effect.

Karaoke Alles

Wat we leuk vinden

  • Vereenvoudigt het proces van het isoleren en verwijderen van zang.
  • Geen complexe toeters en bellen.

Wat we niet leuk vinden

  • Slechte gebruikersbeoordelingen.
  • Kan de track niet opslaan.

Karaoke Anything is een software-audiospeler die goed werk doet door zang uit muziektracks te verwijderen. Het kan worden gebruikt voor MP3-bestanden of hele audio-cd's.

De interface is erg gebruiksvriendelijk. Om aan een MP3-bestand te werken, selecteert u gewoon die modus. De audiospeler is erg eenvoudig, maar je kunt er een voorbeeld van bekijken voordat je eraan werkt. Zoals je zou verwachten, is er een afspeel-, pauze- en stopknop.

Een schuifbalk wordt gebruikt om de hoeveelheid audioverwerking te regelen bij het verminderen van zang. Helaas kan Karaoke Anything niet opslaan wat je hoort.

Dat gezegd hebbende, als je een standaard audiospeler voor MP3-bestanden en audio-cd's wilt die zang kan filteren, dan is Karaoke Anything een goed hulpmiddel om in je digitale audiotoolbox te bewaren.

Aanbevolen: