Twitter's nieuwe antwoordcontroles zijn bedoeld om misbruik te beteugelen

Inhoudsopgave:

Twitter's nieuwe antwoordcontroles zijn bedoeld om misbruik te beteugelen
Twitter's nieuwe antwoordcontroles zijn bedoeld om misbruik te beteugelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Gebruikers kunnen er nu voor kiezen om alleen antwoorden van hun volgers te krijgen.
  • Trollen kunnen je tweet nog steeds retweeten met een beledigende opmerking.
  • Alternatieven zoals Micro.blog bieden een vriendelijker gesprek door het ontwerp.
Image
Image

Twitter heeft een eenvoudige functie toegevoegd waarmee gebruikers kunnen beslissen wie op hun tweets mag reageren. Dit zal een einde maken aan veel misbruik, inclusief het soort drive-by vrouwenhaat en racisme waarin Twitter-trollen gespecialiseerd zijn.

Wanneer je een tweet opstelt, kun je nu kiezen uit drie opties die bepalen wie kan antwoorden: iedereen, alleen mensen die je volgt of alleen mensen die je noemt in de tweet.

Een nieuwe veiligheidstool

Twitter heeft al functies voor dempen en blokkeren, maar blokken worden achteraf toegepast en dempen is een bot hulpmiddel. Deze nieuwe instellingen voor het beperken van antwoorden zorgen ervoor dat gebruikers zelfs geen misbruik zien, waardoor gesprekken op de service veiliger en aangenamer worden, terwijl ze nog steeds in het openbaar worden gevoerd.

"Soms vinden mensen het prettiger om te praten over wat er gebeurt als ze kunnen kiezen wie kan antwoorden", zegt Suzanne Xie, directeur productbeheer van Twitter, in een blogpost.

Tijdens het testen, zegt Xie, hebben de nieuwe instellingen al een verschil gemaakt. Gebruikers die in het verleden misbruikrapporten hebben ingediend, hebben drie keer meer kans om reacties te beperken. Mensen twitteren ook vrijer. "Tweets die deze instellingen gebruiken over onderwerpen als Black Lives Matter en COVID-19 zijn gemiddeld langer dan degenen die deze instellingen niet gebruiken", zegt Xie.

Micro.blog is Twitter voor volwassenen

Maar Twitter is niet de enige plek waar je online kunt praten. Micro.blog is een alternatief sociaal netwerk dat uitnodigend is ontworpen.

"We hebben al vroeg de verwachting gewekt dat de Micro.blog-gemeenschap een gastvrije plek zou moeten zijn", vertelde de oprichter van Micro.blog, Manton Reece, via e-mail aan Lifewire. "Veel mensen die lid worden van Micro.blog willen ontsnappen aan Twitter en Facebook."

Image
Image

Micro.blog gebruikt een bekende tijdlijn in Twitter-stijl, maar met verschillende beperkingen. Om te beginnen zijn er geen volgersaantallen, geen hashtags (behalve op fotoposts) en geen openbare like-tellingen. Dit klinkt misschien extreem, maar Micro.blog heeft een bloeiende gemeenschap die drie jaar bestaat, en veel van die gebruikers betalen voor extra functies zoals blog- en podcasthosting.

“Twitter is veel meer gericht op trends en populariteit”, zegt Manton, “wat je tweets kan blootstellen aan een breed publiek dat je niet volgt, dus er is meer gelegenheid op Twitter voor onenigheid en zelfs hatelijke antwoorden.”

De tijd zal het leren

Twitter's nieuwe tools voor het blokkeren van antwoorden zullen niet alles oplossen, en er is al een gemakkelijke oplossing: iedereen kan je retweeten en vervolgens zijn eigen beledigende opmerkingen toevoegen. Tot nu toe, zegt Xie, hebben "Problematische antwoorden" dit nog niet opgepikt. Maar de cijfers die ze in haar blogpost citeert, zijn gebaseerd op gedrag tijdens de testperiode, waar de functies nog nieuw en onbekend waren. Het is mogelijk, zelfs waarschijnlijk, dat misbruikers en trollen binnenkort nieuwe manieren zullen ontdekken om mensen pijn te doen.

Toch is het beperken van antwoorden welkom omdat het een gesprek schoon houdt, zelfs als je nog steeds veel misbruik in de tijdlijn van je antwoorden hebt.

Image
Image

"Beperken wie kan antwoorden is een goede optie", zegt Manton, "maar het is ook een pleister op meer fundamentele problemen met het soort gedrag dat het Twitter-platform aanmoedigt."

Als je al veel volgers op Twitter hebt, dan is deze beperkende tool nog handiger, omdat je veel gebruikers kunt uitsluiten en toch genoeg mensen hebt om mee te praten. Maar voor nieuwe gebruikers, of gebruikers met minder volgers, zal het uitsluiten van antwoorden hen ook uitsluiten van elk gesprek.

Twitter's standaardinstelling staat nog steeds antwoorden van iedereen toe, en voor een openbaar netwerk zal dat vaak nog steeds de beste optie zijn. Maar zelfs als je geen last hebt van misbruik, zijn de andere opties handig.

"Soms", zegt Manton, "willen mensen gewoon posten en niet in gesprek gaan."

Alternatieven zoals Micro.blog zijn uitstekend, maar ze zijn zeker niet voor iedereen. Als het je doel is om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, of om in dezelfde ruimte rond te hangen als iedereen, dan is Twitter je enige optie. Maar voor kleinere, meer beschaafde discussies, waar mensen echt nuttige en goedbedoelde gesprekken voeren, is Micro.blog een toevluchtsoord. En niet alleen door toeval, maar door ontwerp.

"Door het aantal volgers te verwijderen, wordt elk oordeel verwijderd dat mensen toepassen wanneer ze beslissen of ze iemand willen volgen", zegt Manton. “Het laat iemands inhoud voor zich spreken. Het helpt ook om de druk die mensen voelen tijdens het schrijven te verminderen.”

Aanbevolen: