De Xbox One-controller verbinden met Android

Inhoudsopgave:

De Xbox One-controller verbinden met Android
De Xbox One-controller verbinden met Android
Anonim

Wat te weten

  • Op een Android-apparaat, tik op Instellingen. Zoek de Bluetooth-instellingen en schakel Bluetooth in.
  • Druk op de controller op de Xbox-knop >druk op de sync-knop om hem in de koppelingsmodus te zetten.
  • Tik op een Android-apparaat op Bluetooth. Tik op Xbox Wireless Controller wanneer het in de lijst verschijnt.

Dit artikel legt uit hoe je een Xbox One-controller aansluit op een Android 9 Pie of nieuwer.

Een Xbox One-controller verbinden met Android

Wil je games spelen op je Android-telefoon of -tablet, maar heb je een hekel aan aanraakbedieningen op het scherm? Met veel games die nu controllerondersteuning bevatten, is het goed om te weten hoe je de Xbox One-controller op Android kunt aansluiten. Je hebt Android 9 Pie of nieuwer nodig en beide apparaten moeten over Bluetooth beschikken.

  1. Open Instellingen op je Android-apparaat. Dit kan worden weergegeven door een tandwielpictogram op het startscherm of in de app-lade.

    Normaal gesproken kunt u ook vanaf de bovenrand van het scherm omlaag vegen om de balk Snelle instellingen te openen en vervolgens op het Gear-pictogram tikken om de instellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Zoek de Bluetooth-instellingen. Dit kan al dan niet onder een andere categorie worden weggestopt, afhankelijk van de interface van het apparaat. De One UI-interface van Samsung (hieronder) plaatst bijvoorbeeld Bluetooth onder Verbindingen.

    Image
    Image
  3. Schakel Bluetooth in als dat nog niet het geval is.

    Image
    Image
  4. Druk op de Xbox-controller op de Xbox-knop totdat deze oplicht. Hierdoor wordt het apparaat ingeschakeld.

    Image
    Image
  5. Op de achterkant van de controller zie je een kleine USB Micro-B-poort en een synchronisatieknop. Druk op de sync-knop totdat de Xbox-knop bovenaan begint te knipperen. Het staat nu in de Bluetooth-koppelingsmodus.

    Image
    Image
  6. Ga terug naar je Android-apparaat en tik op Bluetooth.
  7. Uw apparaat zoekt naar andere Bluetooth-apparaten. Tik op de Xbox Wireless Controller wanneer deze in de lijst verschijnt, en de twee apparaten worden automatisch gekoppeld.

    Verplaats de thumbsticks van de Xbox One-controller om door de interface van het Android-apparaat te navigeren om te zien of het koppelen is gelukt.

    Image
    Image

Controllerondersteuning in Android is niet nieuw

Technisch gezien kunt u elke bedrade controller aansluiten als de USB-poort van uw Android-apparaat On-The-Go (OTG) ondersteunt. Telefoons en tablets gebruiken USB Micro-B- en USB-C-poorten voor het opladen en verzenden van gegevens van en naar een aangesloten pc, maar OTG voegt ondersteuning toe voor USB-apparaten zoals muizen, toetsenborden, flashdrives, enzovoort.

Niet alle apparaten hebben OTG-connectiviteit en er is geen goede manier om erachter te komen of uw apparaat OTG ondersteunt zonder de productpagina te doorzoeken - die meestal generieke informatie bevat - of een twijfelachtige app te installeren. U hebt ook een adapter nodig die de mannelijke USB-A-connector van de bedrade controller verbindt met de vrouwelijke Micro-B- of USB-C-poort van het Android-apparaat.

Dat gezegd hebbende, draadloos is de beste keuze. Bluetooth is de norm voor alle controllers die verbinding maken met Android, inclusief de Xbox One-controller. De randapparatuur van Microsoft maakt gebruik van eigen Wi-Fi-technologie wanneer deze is aangesloten op de Xbox One en bepaalde pc's, maar schakelt voor alle andere apparaten over op Bluetooth.

Heeft Android ondersteuning voor Xbox One-controllers?

Google heeft Xbox One-controllerondersteuning toegevoegd aan Android 9 Pie, maar de Xbox One-controller heeft Bluetooth nodig bij gebruik met Android. Niet alle modellen hebben dit onderdeel, met name niet-eenheden die bij de originele Xbox One-console zijn geleverd. Je kunt het verschil zien door naar het ontwerp van de controller te kijken.

Image
Image

Het model aan de linkerkant heeft één complete voorplaat die zich uitstrekt tot de Xbox-knop en de achterkant. Dit model bevat een Bluetooth-component. Aan de rechterkant ziet u de originele Xbox One-controller zonder Bluetooth-component. De voorplaat en de behuizing van de Xbox-knop zijn gescheiden.

Kortom, u moet aan drie vereisten voldoen:

  • Android 9 Pie of nieuwer
  • Een apparaat met Bluetooth
  • Een Xbox-controller met Bluetooth

Aanbevolen: