Hoe PS4- of Xbox-controllers op Switch aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe PS4- of Xbox-controllers op Switch aan te sluiten
Hoe PS4- of Xbox-controllers op Switch aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • PS4 DualShock 4: met Switch ingeschakeld en een adapter in de USB-poort, druk op L+R op Joy-Con-controllers koppelen.
  • Xbox One-controller: houd de koppelingsknop op de controller ingedrukt en druk op de adapterknop.
  • Ga vervolgens naar Instellingen > Controllers en sensoren of Pro Controller Bedrade communicatie.

Dit artikel legt uit hoe je PS4-controllers en Xbox One-controllers aansluit op Nintendo Switch. Het proces is vergelijkbaar voor beide controllers en voor beide is een controlleradapter vereist. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de officiële PS4- en Xbox One-controllers en de Magic-NS Wireless Controller Adapter, maar andere controllers en adapters van derden werken ook met de Switch.

Een PS4-controller gebruiken op Switch

Als je DualShock 4 is gesynchroniseerd met een PlayStation 4-console, koppel je de console los voordat je begint, zodat deze de Switch-adapter niet hindert.

Om een officiële Playstation DualShock 4-controller te gebruiken met je Nintendo Switch, volg je deze stappen:

  1. Plaats je Switch in het dock en zet hem aan.
  2. Sluit een Magic-NS-adapter, verkrijgbaar bij Amazon, aan op een van de Nintendo Switch USB-poorten.
  3. Gebruik de Joy-Con-controllers om je Switch te activeren en druk vervolgens op L+ R om beide Joy-Cons te koppelen met de console.
  4. Selecteer Systeeminstellingen in het startscherm.

    Image
    Image
  5. Selecteer Controllers and Sensors en selecteer vervolgens Pro Controller Wired Communication om het in te schakelen.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK.

    Image
    Image
  7. Verbind de PS4-controller met de Magic-NS met een USB-kabel. Het LED-lampje op de controller moet gaan branden om aan te geven dat het is gedetecteerd.
  8. Houd de black-knop bovenop de Magic-NS-adapter ingedrukt totdat het lampje op de achterkant begint te knipperen.
  9. Druk tegelijkertijd op de PS-knop en de Share-knop op de DualShock 4. De adapter zou dit automatisch moeten detecteren.
  10. Koppel je PS4-controller los van de adapter en gebruik hem draadloos alsof het een Switch Pro-controller is.

Een Xbox-controller gebruiken op Switch

De stappen voor het gebruik van een Xbox One-controller met de Switch zijn hetzelfde als het instellen van een PS4-controller. Houd de pairing-knop op de Xbox One-controller ingedrukt terwijl je op de knop op de adapter drukt totdat het Xbox-ledlampje begint te knipperen.

De knoppen op de Xbox One-controller zijn analoog aan de Switch Pro. Het enige grote verschil is dat je op View+ Menu moet drukken om een screenshot te maken.

De Mayflash Magic-NS-adapter wordt geleverd met een handleiding voor het toewijzen van knoppen en stickers die u over uw niet-Switch-controllers kunt plaatsen.

Beperkingen van het gebruik van een PS4- of Xbox-controller met de switch

Helaas is het niet mogelijk om de Switch uit de slaapstand te halen met een niet-Nintendo-controller, dus je hebt nog steeds een paar Joy-Cons nodig. Mogelijk moet u ook af en toe uw switch loskoppelen en weer terugplaatsen om de adapter andere controllers te laten herkennen. Dat gezegd hebbende, aangezien beide Joy-Cons nog steeds werken terwijl de PS4-controller is aangesloten, kun je multiplayer-games spelen met je PS4-controller.

De knoptoewijzing is intuïtief, hoewel het belangrijk is om op te merken dat als je op de touchpad van de PS4-controller drukt, er schermafbeeldingen worden gemaakt. De Share-knop op de DualShock 4 is ook toegewezen aan de min-knop (- ) op de Joy-Con.

Welke controllers werken op Switch?

Samen met de Joy-Cons die bij het systeem worden geleverd, ondersteunt de Switch verschillende alternatieven, waaronder de Nintendo Switch Pro- en Wii U Pro-controllers. Je kunt zelfs een GameCube-controller gebruiken als je de GameCube-adapter voor Wii U hebt. Je kunt ook een van de vele gamepads van derden gebruiken die beschikbaar zijn voor de Switch.

Verrassend genoeg ondersteunt de Switch controllers voor andere gameconsoles, waaronder de DualShock 4 en veel Xbox-controllers. De meeste controllers die werken met de PS4 en Xbox One zijn compatibel met de Nintendo-console, inclusief arcade-achtige vechtsticks zoals de Mayflash F300.

Het gebruik van een PS4- of Xbox One-controller is niet ideaal voor het spelen van exclusieve Switch-games zoals Zelda: Breath of the Wild, maar ze zijn misschien beter voor het spelen van retro-games en 2D-platformgames zoals Mega Man 11.

Nintendo Switch Controller-adapters

Hoewel de Nintendo Switch Bluetooth-mogelijkheden heeft, heb je een speciale adapter nodig om randapparatuur van derden aan te sluiten. De Mayflash Magic-NS Wireless Controller Adapter is een veelzijdige tool die compatibel is met veel consoles, dus het is een waardevolle investering als je veel oude randapparatuur hebt.

Image
Image

Andere opties zijn de 8Bitdo-adapter, die ook Wii-afstandsbedieningen en DualShock 3-controllers ondersteunt. Gezien het hoge prijskaartje van de Switch Pro Controller, verdient een adapter van $ 20 de voorkeur als je al eenheden voor andere systemen hebt. Zorg ervoor dat het compatibel is met de Switch.

Je kunt maar één controller per adapter aansluiten, dus je hebt twee adapters nodig om meerdere randapparatuur te gebruiken.

FAQ

    Kan ik een Switch-controller op een PS4 gebruiken?

    Ja, maar je hebt een Magic-NS draadloze adapter en een CronusMAX PLUS-adapter nodig. Sluit de CronusMAX aan op de PS4, sluit een USB-hub aan en sluit vervolgens de Magic-NS en de Switch-controller aan om het in te stellen.

    Kan ik mijn PS4-controller op Nintendo Switch in draagbare modus gebruiken?

    Niet op de originele Switch, maar als je een Switch Lite met een USB-poort hebt, kun je je PS4-controller aansluiten met een adapter.

    Wat is de lay-out van de knoppen op een PS4-controller als deze op een Switch wordt gebruikt?

    De lay-out van de controller is hetzelfde gebaseerd op de positie van de knoppen, dus X=A, Circle=B, Square=Y en Triangle=X.

Aanbevolen: